elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Zorlu Enerji ve Toshiba Ege’ye Jeotermal Santral Kuracak |
Kızıldere III

Aydın’da Zorlu Enerji tarafından kurulacak olan Kızıldere III Jeotermal Santrali’nin buhar türbini ve jeneratör sistemi Toshiba Corporation tarafından sağlanacak. Toshiba bu yılın aralık ayında Zorlu Enerji tarafından aldığı büyük siparişi teslim edecek. Ayrıntılar haberimizde.



A- A+
12.06.2016 tarihli yazı 11880 kez okunmuştur.
Türkiye’deki hızlı nüfus artışı ve modernleşme ile birlikte enerji ihtiyacı hızlı artıyor ve Uluslararası Enerji Ajansı’nın (IEA) verilerine göre bu enerji ihtiyacı önümüzdeki on yıl içerisinde iki katından daha fazla olacak. 620 MW olan kurulu jeotermal enerji gücünün, yapılan çeşitli teşvikler ile 2023 yılından önce 2500 MW yapılması hedefleniyor. Santrallerin çoğu jeotermal açıdan zengin olan Ege bölgesine kurulacak. Toshiba internet sitesinde yaptığı duyuruda; Ege bölgesinde yapılacak olan bu yatırımlarda Zorlu Enerji Grubu ile yaptıkları iş birliğini devam ettirerek Türkiye’nin Enerji sektörünü geliştirmeye devam edeceklerini ve bu iş birliğini sadece jeotermal enerji üzerinde değil aynı zamanda hidroelektrik ve termik enerji üzerine de yapmayı amaçladıklarını belirtti.
 


►İlginizi Çekebilir: Türkiye'de Jeotermal Enerji

Kızıldere III oldukça önemli olan, 95MW gücünde yüksek verimli bir jeotermal üçlü flaş kombine çevrim santrali projesidir. Santral iki sistemden oluşacak;

Yüksek basınç altındaki buharı kullanan 72MW flaş buhar üretim sistemi ve yaklaşık 23MW’lık flaş türbini kullanan çift çevrimli güç üretim sistemi.

Toshiba, flaş buhar üretim türbin sistemini 
(72MW) tedarik edecek. Çift çevrimli güç üretim sistemi ise Ormat Technologies şirketi tarafından tedarik edilecek. (Geçtiğimiz ekim ayında imzaladıkları bir antlaşma “SCA” altında Ormat Technologies ve Toshiba’nın diğer jeotermal santral projelerinde de ortaklıkları bunuluyor.) Kızıldere III yapımı tamamlandığında Avrupa ve Ortadoğu’da bulunan jeotermal santraller arasında en büyüklerinden bir tanesi olacak.
 

Toshiba Corporation 2013 yılında yine Zorlu Enerji Grubundan Alaşehir’deki jeotermal santral için flaş güç üretim türbin sistemi siparişi almıştı ve üzerine düşen görevi başarıyla yerine getirmişti. Şirket göstermiş olduğu bu yüksek performansın Kızıldere III için seçilmelerinde büyük bir etken olduğunu düşünüyor.
 


 


Kaynak 

TOSHIBA
Hasret Can Karakaya Hasret Can Karakaya Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.