elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Yaşam Tarzına Göre Elektrik AKSA'dan

Kazancı Holding bünyesinde faaliyette bulunan Türkiye’nin önde gelen enerji ve üretim şirketi olan AKSA ENERJİ, ülke genelindeki “herkes için sürdürülebilir ve katma değerli enerji” sunmak için önemli bir açılım yapıyor. Bu açılımla AKSA, farklı tüketici ihtiyaç ve yaşam tarzlarına göre “farklı elektrik tarifeleri” sunuyor.



A- A+
22.04.2014 tarihli yazı 7938 kez okunmuştur.
AKSA ELEKTRİK Genel Müdürü Cüneyt UYGUNBugün Türkiye’de ki 2.066 MW üretim kapasitesi ile piyasanın en serbest elektrik üreticilerinden biri olan Aksa Enerji’nin Genel Müdürü Cüneyt UYGUN; “ Aksa Enerji olarak ülkemizin tamamına yayılmış faal 16 Enerji Santrali ile ve ayrıca yenilenebilir ve yerli kaynaklardan enerji üretimi  yatırımlarımızı gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Gücümüzü de buradan alıyoruz. Halen 6 adet faal olan ve yatırım safhasında da 2 adet olmak üzere toplam 8 adet rüzgar  santralimiz ile 260 MW'lık kapasitemiz ile ülkemizin en büyük rüzgar enerji kapasitelerinden biri de Aksa  Enerji’dedir”.
 
Aksa Elektrik olarak, Aksa Enerji’nin ürettiği enerji ile serbest piyasadan tedarik ettiğini birleştirerek oluşturduğu enerjiyi ikili anlaşmalar ile serbest elektrik tüketicilerine sunduklarına  dikkat çeken UYGUN, serbest tüketiciye yönelik çalışmaları hakkında şu bilgileri paylaşıyor: “Tüketiciye yaşam tarzına göre kullandığı elektrik için en uygun teklifi ‘değer yaratarak’ sunuyoruz.
 

Bugün 25 bini aşkın serbest tüketicimiz, 2 milyona yakın da elektrik dağıtım hizmeti verdiğimiz abonemiz bulunuyor. Aksa olarak herkes için sürdürülebilir ve katma değerli bir şekilde elektrik sağlama anlayışını benimsiyoruz. Farklı tüketici alışkanlıklarında kaynaklanan farklı ihtiyaçların olduğunun bilincindeyiz. Müşterilerimizin tüketim oranları ve hayat tarzlarına göre birçok tarife seçeneğimiz bulunuyor.
 


Resim 1. 30 MW Kapasiteli Sebenoba Rüzgar Santrali 

Bu bakış açısıyla müşteri memnuniyetimizi arttırarak yeni hizmetlergeliştirmeye devam edeceğiz. Elektrik tedariğinde ülke çapında birçok Organize Sanayi Bölgesi ile Türkiye’nin önde gelen telekomünikasyon şirketleri ve beyaz eşya sektörünün en geniş bayi ağına sahip satış ve servis noktaları ve de Türk Kızılayı gibi ülkemizin önde gelen birçok kurum ve kuruluşuna hizmet vermekteyiz. Amacımız, her geçen gün serbestleşen elektrik piyasasında enerji üretimindeki pazar payımıza paralel bir büyüklüğe ulaşmaktır”.

►İlginizi Çekebilir: Enerji İletim Hatları
 
Uygun şöyle devam ediyor:
 
Aynı zamanda bilinen bir “jeneratör markası” olarak pazarın köklü ve lider oyuncularından biri olan Aksa’nın inşaatı devam etmekte olan 6 santrali bulunduğunu söyleyen Uygun;“Aksa yakın bir dönemde devreye girecek 2 rüzgar santrali ile toplam 260 MW rüzgar santrali kurulu gücene ulaşacak. 270 MW gücünde Bolu Göynük Termik Santral yatırımımız hızla devam etmektedir.



Resim 2. 90 MW Kapasiteli Şamlı Rüzgar Santrali 
 
Aksa Enerji’de biri 85 MW, diğeri ise 82 MW kurulu gücünde 2 adet hidroelektrik santrali  2016 ve 2017 yılları içerisinde devreye girecek. Böylece toplam kurulu güç 2600 MW seviyelerine ulaşırken, üretim portföyümüzdeki yenilenebilir ve yerli kaynakların oranı yaklaşık %30 olacaktır. Ülkemizin yerli kaynaklarına dayalı enerji üretim projelerimiz artarak da devam edecektir” diyor.

KAYNAK:

►