elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Jeneratör Almadan Önce Güç Tespiti Yaptırın

Sürekli ya da yedek güç olarak kullanılan jeneratörleri satın alırken ihtiyaç duyulan enerji miktarının doğru tespit edilmesi büyük önem taşıyor. İş yeri, hastane ve konser alanında dizel jeneratör kullanımı uygun olurken; ev, piknik, kamp alanı gibi düşük güç ihtiyacı gereken yerlerde portatif jeneratörlerin kullanılması gerekiyor.



A- A+
15.03.2016 tarihli yazı 7291 kez okunmuştur.

Ortamını ve Kullanım Amacını Belirleyin

Aksa Jeneratör CEO’su Alper Peker, jeneratör alırken mekana göre güç tespitinin önemine işaret ederek satış sonrası da hizmet sağlayan ve gerekli sertifikaları olan markaların talep edilmesi gerektiğini vurguluyor.

Jeneratör alırken dikkat edilmesi gereken birçok püf noktası bulunuyor. Bunların başında da ortam ve kullanım amacı geliyor. İş sahalarında sürekli güç olarak, hastanelerde, fabrika, ofis, AVM, tatil köyü, festival, konser alanlarında, statlarda ve şantiye, deniz araçları gibi enerjisi olmayan yerlerde genellikle dizel jeneratörlerin tercih edilmesi gerekiyor. Taşıması kolay ve düşük güç ihtiyacını karşılamada kullanılan portatif jeneratörler ise ev, iş yeri, kamp, piknik alanı ve çalışma sahasında kullanmak daha uygun oluyor.


 
Aksa Jeneratör CEO’su Alper Peker, jeneratörün kullanılacağı yerin çok önemli olduğunu belirterek “Jeneratörü ev ve ofis içinde değil sürekli temiz hava alan yerde çalıştırmak gerekir. Jeneratörün yerleştirileceği zeminin uygunluğu kontrol edilerek, konulacağı yerin düz zemin olmasına özen gösterilmelidir” diyor. Jeneratörün kullanılacağı yerin güç tespitini yaparken uzman kişilerden destek alınması gerektiğine dikkat çeken Peker “Doğru mekana doğru jeneratör tipini seçmek uzmanlık ister. Önce ihtiyaç belirlenmeli. Uzun yıllar verimli kullanım için de satış sonrası bakım ve tamir hizmeti verebilecek güvenilir markalar tercih edilmeli. Aksa Jeneratör olarak Türkiye’nin dört bir yanında satıştan, satış sonrası hizmete kadar jeneratör kullanıcılarının her türlü ihtiyacına cevap veriyoruz.” bilgisini paylaşıyor.

Kaynak:

Aksa Jeneratör