elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Veri Merkezi Projelerinde BIM’in Önemi

Büyük sermayeli projeler için, riskleri azaltmak ve veri kullanılabilirliği gereksinimlerinin karşıladığından emin olmak için mimari ve mühendislik tasarımı sırasında müşterinin veya operatörün hedeflerini akılda tutmak önemlidir. Projelerde BIM’i kullanmak, bu süreçte farklı taraflar arasındaki iş birliğini geliştirmeye yardımcı olur. Bilgi içerikli dijital modeller, saha uygulaması sırasında ortaya çıkabilecek sorunları en aza indirgeyerek, proje verisinin her bir paydaş tarafından güncellenmesine ve yapılandırılmasına olanak sağlar. BIM tabanlı veri merkezi projelerinin oluşturulması ve geliştirilmesi için EAE tarafından kullanılan bazı uygulamalara bu içerikten ulaşabilirsiniz.



A- A+
15.09.2022 tarihli yazı 8701 kez okunmuştur.

Akıllı Parametrik Revit MEP Modelleriyle Çalışmak


MEP ekipmanları, bir veri merkezinin en önemli unsurudur. Kontrolsüz bir tasarım veya tasarıma uygun olmayan bir uygulama, Veri Merkezi’nin amacını tehlikeye atacaktır. Birçok disiplin ve alt yüklenici arasındaki koordinasyon, hedeflenen verimlilik ve performans ancak doğru bir iletişimle mümkündür.

Veri Merkezlerini inşa etmeden önce bu karmaşık sistemlerin BIM modeli oluşturulup, tüm disiplinleri bir arada görüp, çeşitli analizlerin yapılması gerekmektedir. BIM modellerinde yüksek ayrıntı (LOD) ve modellere ait bilgi (LOI) yardımıyla kazançlı bir sonuç elde edilir. Özellikle disiplinler arası koordinasyon yardımıyla ilerde doğabilecek tüm çakışmaları ve problemleri önceden tespit edip dijital ortamda kolaylıkla çözmemizi sağlar. Hatta bir adım öteye gidip, enerji verimlilik analizleri, gerilim düşüm hesaplamaları, aydınlatma analizleri ve ısı analizleri gibi birçok veriye kolayca ulaşabiliriz. BIM bir yapının, imalat, montaj, alt yapı, atölye çizimleri, işletme süreçleri gibi tüm süreci kapsar. BIM’in bir diğer avantajı ise birçok tasarımcı ve mühendisin aynı anda farklı konum ve disiplinlerde çalışma olanağı tanımasıdır.


 

EAE Group BIM Çözümleri


Veri merkezleri, en karmaşık bina türleri arasında yer almaktadır. Ayrıca kritik tesisler kategorisindedir. Bu tür binalarda dar alanlarda önemli miktarda koordinasyon gereklidir. Bu süreci ve karmaşık yapıyı hızlı ve hatasız ilerletmek için doğru BIM çözümlerine ihtiyaç duyulmaktadır.



Bilindiği üzere kabinet ve koridor kapama çözümleri beyaz alanda yer kaplayan ve diğer tasarımların etrafında şekillendiği ürün gruplarıdır. Bu nedenle kabinet ve koridor kapama ürünlerinin konumlandırılması oldukça önemlidir. EAE Group, Revit KabinPLUS BIM eklentisi ile artık hem daha hızlı hem de hatasız tasarım yapmak mümkün. Autodesk Revit, programına eklenti olarak yüklenebilen bu yazılım, karşınıza çıkan ara yüz yardımıyla birkaç saniye içinde tasarım tamamlanabiliyor. Bu çözümün en önemli özelliklerinden biri üretim standartlarını baz alarak ihtiyaçlarınıza göre bir tasarım yapıyor olmasıdır. Projede kullanılan KabinPLUS ürünlerinin malzeme listesini ayrıca bir şey yapmadan kolayca oluşturulabilir.



Teknik destek yardım butonuyla her türlü teknik soru ve çözüme kolayca ulaşılabilir. KabinPLUS Revit eklentisinin BIM projelerinde nasıl çalıştığını aşağıdaki videodan daha detaylı bir şekilde inceleyebilirsiniz.
 


KabinPLUS Revit Eklentisi | EAE Elektroteknik




► İlginizi Çekebilir: Katalog | EAE Veri Merkezi Çözümleri
 

Kaynak:


Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar