elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Telefonunuzu Şarj Etmenin En İyi Yolu |
Mikro Rüzgar Türbinleri

Telefonunuzu şarj etmek için güneş enerjisi ve termal enerji gibi alışılagelmişin dışında çevreci yöntem var. Ama bu o yöntemlerden en farklı olanı. Teksas Arlington Üniversitesinden bir grup araştırmacının geliştirdiği mikro rüzgar türbini telefonunuzu prize takmadan şarj etmenin en iyi yolu olabilir. Ayrıntılar haberimizde.



A- A+
25.01.2014 tarihli yazı 12050 kez okunmuştur.
Teksas Arlington Üniversitesi (UTA) mikro-mühendislik uzmanları 1.8 mm genişliğinde bir mikro rüzgar türbini geliştirdi . Nikel kullanılarak yapılan türbin tam olarak işlevsel yani rüzgar enerjisini elektrik enerjisine dönüştürebiliyor. Araştırmacılar, bu mikro türbinlerden yüzlercesinin telefon kılıfına yerleştirilmesiyle telefonun bataryasının birkaç dakika içinde şarj edilebileceğini iddia ediyor.
 



►İlginizi Çekebilir: Her Yerde Kablosuz Bedava Şarj!
 

Yani kullanıcılar telefonlarını havada sallayarak ya da bir pencere veya fanın önüne yerleştirerek telefonu şarj edebilecekler. Esnek nikel alaşımı sayesinde türbinler güçlü rüzgarlarda bile bozulmadan işlevini yerine getirebilecek. Bu mikro türbinler o kadar küçük ki bunlardan 10 tanesi yanyana koyulduğunda büyüklüğü bir pirinç tanesinin büyüklüğüne ancak ulaşıyor.
 
Konseptin telif haklarını Win MEMS Technology adlı Tayvanlı bir şirket satın aldı. Şu an için bu teknolojinin tüketicilere ulaşması için bir tarih belirlenmese de şirket potansiyel uygulamalar üzerinde şimdiden çalışmaya başladı.
 
 

 


Böyle bir teknoloji son kullanıcının hayatına girmesiyle milyonlarca uygulama alanında kullanılabilir. Belki de en önemlisi mobil teknolojilerin en büyük sorunu olan şarj sürelerine en iyi çözüm olabilir. Sizce de muhteşem değil mi?


Kaynak:

►Wonderful Engineering


 
Mustafa Alper Balım Mustafa Alper Balım Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.