elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Sigma Data Parafudr ile Veri Kabloları Güvende

Alçak gerilim şalt ürünleri sektöründe Türkiye’nin öncü markası Sigma Elektrik’in geliştirdiği Data Parafudr, veri kablolarının ani gerilimler karşısında zarar görmesini engelliyor. Enerji ve bilginin aynı hat üzerinden taşındığı POE hatlarını, yaşanan ani gerilim darbelerinden korumak için tasarlanan data parafudr, bu hatlara bağlı server sistemleri, veri ağları, data center, IP kameraların da zarar görmesini engelleyerek iş ve maddi kayıpların önüne geçiyor.



A- A+
10.05.2022 tarihli yazı 8145 kez okunmuştur.

Veri Kablolarının Ani Gerilim Karşısında Zarar Görmesini Engelliyor


Ağ bağlantıları ve teknolojilerinin gelişmesiyle birlikte bu hatları oluşturan data kablolarını korumak da ayrı bir önem kazanıyor. Yerli üretimi ile Türkiye ve dünyanın alçak gerilim sektörüne yön veren markası Sigma Elektrik’in geliştirdiği Data Parafudr, data kablolarında yaşanan ani gerilimlerin server, intranet ve cihazlara ulaşmasını engelleyerek yaşanacak olası kayıpların önüne geçiyor. Data Parafudr maddi kayıpları önlemenin yanı sıra iş sürekliliğini sağlayarak müşteri ve prestij kaybı riskini de ortadan kaldırıyor. Sigma’nın geliştirdiği en son teknolojik ürünü Data Parafudr, gerilimin ani yüksek değerlere ulaştığı anlarda devreye girerek veri kaybı kayıplarını önlüyor.


► İlginizi Çekebilir: Kaçak Akım Şalteri Nasıl Seçilir?
 

İşletmeler aşırı gerilimle verilerini kaybedebileceklerini göz ardı ediyor

Konuyla ilgili açıklama yapan Sigma Elektrik Genel Müdürü Murat Akgül, “Sigma Elektrik olarak ürünlerimizle elektrik enerjisinin olduğu her alanda yer almak adına Ar-Ge ve üretimimize aralıksız devam ediyoruz. Bu alanda adım attığımız en yenilikçi ürünümüz Data Parafudr oldu. Bugün veri, dünyanın en değerli hazineleri arasında yer alıyor. İşletmeler veri güvenliği için siber saldırılara karşı milyonlarca lira harcarken ani elektrik kesintisi ya da data kablolarına yüklenebilecek ani gerilimlerle verilerini kaybedebileceklerini göz ardı ediyor. Bu durum iş kesintileri, prestij kayıpları ve en önemlisi işletmenin devamlılığı için son derece önemli olan veri kaybına yol açabilir. Aynı şekilde yıldırım düşmesi ya da ani gerilim piklerinin yaşandığı anda veri kablolarına bağlı teknolojik aletlerin, ana serverların zarar görme riski de bulunuyor. Biz bu ürünümüzle tüm riskleri ortadan kaldırarak işletmelerin veri ve teknolojik ekipmanlarının güvenliğini sağlıyoruz. Bugün ürünümüzle birçok kamu kuruluşunun farklı alanlarında veri kablolarının ve buna bağlı tüm teknolojik sistemlerin korumasını gerçekleştiriyoruz” şeklinde konuştu. 





Webinar | Yeniden Kapamalı Kaçak Akım Koruma Şalterleri ve Parafudrlar




 

                   


Kaynak



GÜNÜN FİRMASI