elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Siemens’in Yeni Ölçüm Sistemi Enerji Tüketimini Şeffaflaştırıyor

Siemens, küçük ve orta ölçekli şirketler için düşük maliyetli çoklu kanallı akım ölçüm sistemi geliştirdi. Detaylar haberin devamında...



A- A+
07.03.2016 tarihli yazı 8043 kez okunmuştur.
96’ya kadar tüketicinin enerji tüketimini ölçebilen 7KT PAC1200 tipi modüler sistem, ölçülen verilerin bir web uygulaması kullanılarak grafiksel olarak görüntülenmesini sağlıyor. Veriler mevcut enerji takip sistemlerine de aktarılabiliyor. Çok sayıda enerji tüketicisinin bulunduğu veri merkezleri, ofis binaları, ticari mutfaklar ve bira imalathaneleri gibi alanlarda kullanılmak için geliştirilen sistem, enerji dağıtım paneline kolayca kurulabiliyor. Sistem sayesinde şirket içerisindeki tüm tüketicilerin enerji tüketimi hızla ve kolayca kaydedilip karşılaştırılabiliyor, doğru bir zaman ve maliyet verisi elde etmek mümkün oluyor. Bu sayede enerji tüketimini şeffaflaştıran sistem, aşırı enerji tüketen faaliyetlerin belirlenmesini ve ortadan kaldırılabilecek çok büyük yüklerin ortaya çıkarılmasını sağlıyor. Bunun sonucunda, şirketler enerji tüketiminden, dolayısıyla maliyetten tasarruf sağlamalarına olanak tanıyan önlemler alabiliyorlar.



Modüler bir tasarıma sahip olan sistem gereksiz yer kaplamayacak şekilde, birkaç basit adımda enerji dağıtım paneline kurulabiliyor. Ölçüm yapılacak tüketicilerin sayısı, kullanılan sensör çubuklarına göre belirleniyor. Siemens, üzerinde üç, altı, dokuz ve on iki sensör bulunduran sensör çubukları sunuyor. Bir veri yöneticisine en fazla sekiz adet sensör çubuğu bağlanabiliyor. Sensörler, her bir tüketiciye tahsis edilen ve veriyi veri yöneticisinde toplayan minyatür devre kesicilerden verileri alıyor. Ölçülen veriler bir web uygulamasına aktarılıyor ve analiz ediliyor. Web ara yüzünde grafikler ve her tüketiciye ait değerler olarak görüntülenen verilerin maliyete dönüştürülmesi de mümkün oluyor. Kullanıcılar, enerji tüketimini kilovat saat ve Euro veya İsviçre frangı cinsinden okuyabiliyor. Web uygulaması sayesinde, ölçülen veriler temel alınarak, tüketim ve maliyetler, saatlik, günlük, haftalık, aylık ve yıllık bazlarda öngörülebiliyor.
 
►İlginizi Çekebilir: Röportaj // Levent Yıldırım  
 

 
Bireysel veya toplam değerler uzun süreler boyunca birbirleriyle kolayca karşılaştırılabiliyor. Uygulama, kullanıcının teknik özelliklerine göre yapılandırılabiliyor ve şirketin ihtiyaçlarına göre uyarlanabiliyor. Tablet bilgisayarlar ve akıllı telefonlarda kullanılmak üzere sunulan uygulama, kullanıcı dostu bir görselleştirme sağlıyor. Bunun sonucunda, şirketler, enerji maliyetlerini doğru bir şekilde görüp, haftalık ve aylık olarak karşılaştırabiliyor ve yüksek tüketim seviyelerini tespit edebiliyorlar.

Yeni 7KT PAC1200 çoklu kanallı akım ölçüm sistemi, sensör çubukları ve veri yöneticileri aracılığıyla 96’ya kadar tüketiciden ölçülen verileri topluyor.




Yazarlar: Halil İbrahim Kurt  -  Ömer Afşar
Siemens Sanayi ve Ticaret AŞ.
Enerji Yönetimi Bölümü
e-mail.: halil.kurt@siemens.com
e-mail.: omer.afsar@siemens.com