elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Schneider Electric, Dünya Ekonomik Forumu ‘Circularity Lighthouses’ Ağına Seçildi

Schneider Electric, Dünya Ekonomik Forumu ve McKinsey tarafından döngüselliği teşvik etmek üzere başlatılan ‘Circularity Lighthouses’ ağına seçildi. Böylece Schneider Electric, bağımsız bir komite tarafından belirlenen ve inşa edilmiş çevrede yarattığı döngüsel modellerle küresel çapta başarısı takdir gören ilk 3 şirketten biri oldu.



A- A+
19.02.2024 tarihli yazı 1771 kez okunmuştur.
Enerji yönetimi ve otomasyonun dijital dönüşümüne liderlik eden Schneider Electric, Dünya Ekonomik Forumu ve McKinsey tarafından yeni başlatılan ‘Circularity Lighthouses’ ağına kabul edilen ilk 3 şirketten biri oldu. Bu yeni ağ; inşa edilmiş çevre uygulamalarında inovasyon, yüksek etki, eğer ve ölçek olgunluğu gösteren öncü döngüsellik çözümlerini takdir etmek ve yaygınlaştırmak hedefiyle oluşturuldu. ‘Circularity Lighthouses’ ağının ilk üyeleri; endüstri, akademi ve kamu uzmanlarından oluşan bağımsız bir komite tarafından seçildi ve Davos’taki Dünya Ekonomik Forumu Zirvesi’nde duyuruldu.

Dünya Ekonomik Forumu, inşa edilmiş çevreyi konut ve ticari altyapı olarak tanımlıyor. Bu iki altyapı birlikte, enerjiyle ilgili karbon emisyonlarının %39'undan, malzeme tüketimi ve atık üretiminin %33'ünden ve arazi sistemi değişikliğinin %25'inden sorumlu olarak gösteriliyor. ‘Circularity Lighthouses’ ağı, şirketlere daha fazla kaynak verimliliği için ortak eylemler ve ölçeklendirmeyi hızlandırmak üzere birbirleriyle paylaşımda bulunma ve birbirlerinden öğrenme olanağı sağlıyor.



Schneider Electric, Dünya Ekonomik Forumu ve McKinsey tarafından enerji ve bina otomasyonu çözümlerinden oluşan geniş bir portföyde uçtan uca döngüsel yaklaşımıyla bu ağın ilk üyelerinden biri olarak seçildi. Schneider Electric, eko-tasarım, atık-kaynak sahaları ve küresel yenileme merkezleri ağı sayesinde 2018'den bu yana müşterilerinin yaklaşık 513 milyon ton karbon emisyonunu önlemesine yardımcı oldu.

Şirket ayrıca, ürünlerinde %27 oranında yeşil malzeme kullanıyor ve 2025 yılına kadar bu oranı %50'ye ulaştırmayı hedefliyor. Schneider Electric ürün ailelerinin %22’sinde döngüsel kullanım seçeneği bulunuyor ve üretim tesislerinin yarısından fazlası atığın %99'dan fazlasını geri kazandırıyor.

Bu önemli başarıyı değerlendiren Schneider Electric CEO’su Peter Herweck, “Döngüsel iş modelleri hem sürdürülebilirlik hem de ticari faaliyetler açısından kritik bir önem taşıyor. Bu doğrultuda yeni ‘Circularity Lighthouses’ ağının öğrenmek, paylaşmak ve eylemi hızlandırmak için sunduğu fırsatları değerlendirmek ve birlikte fayda yaratmak için sabırsızlanıyoruz” dedi.

Schneider Electric, döngüsellik çalışmalarının önemli bir örneğine MasterPact MTZ devre kesici ürünleri ile imza atıyor. Bu devre kesiciler, kullanım ömrünün sonunda müşterilerden toplanıyor, Fransa'daki MasterTech tesisinde demonte ediliyor, yenileniyor, test ediliyor ve tekrar piyasaya sürülüyor.
 

Yeni Nesil Döngüsellik Modeli: IMPACT Tedarik Zinciri Programı


Schneider Electric, IMPACT Tedarik Zinciri programının bir parçası olarak döngüsel iş modelleri ve tedarik zinciri tasarımını yönetiyor. Bu, şirketin hem müşterileri hem de gezegen üzerinde olumlu bir etki yaratmayı amaçlayan tedarik zinciri dönüşümünün bir sonraki aşamasını temsil ediyor. Bu programla Schneider Electric, çalışanlarını yenilik yapma ve müşteriler için her gün olumlu bir etki yaratma konusunda yetkilendiriyor. Dünyanın geleceği için sürdürülebilir, sorumlu ve net sıfıra hazır bir tedarik zinciri inşa ediyor. Böylece Schneider Electric’in güvenilir tedarik zinciri, sektörde öncü bir kalite ile müşterilerine sürdürülebilir ve verimli hizmetler sunuyor. Aynı zamanda Schneider Electric, ileri teknoloji, akıllı ve birleşik süreçler, bölgesel ekosistemler ve iş birliğine dayalı tasarım aracılığıyla tüm paydaşlarının performansını yükseltiyor.

 
Kaynak: