elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Samsung IOT için İşletim Sistemi Yapacak

Samsung, 4. Sanayi Devriminin gözde teknolojisi olan “Nesnelerin İnterneti (IOT)” alanında kendine özel bir işletim sistemi yapacak. Gelişmenin detayları haberimizde.



A- A+
28.03.2016 tarihli yazı 8785 kez okunmuştur.
Akıllı cihazların akıllı bağlantısı olarak nitelendirilen Nesnelerin İnterneti (IOT) küresel üretici firmaların gözdesi haline gelmiş durumda. Genellikle geliştirdiği donanımsal ekipmanlarla bilinen Samsung, nesnelerin interneti alanında yazılımsal atılım yaparak yeni bir işletim sistemi geliştirecek. Samsung'un geliştireceği işletim sistemine "Gerçek Zamanlı İşletim Sistemi" (RTOS) olarak duyurması bekleniyor. Bu işletim sistemi ile sıradan işlemler insan müdahelesi olmadan yapılabilecek. Sistemin bir diğer ilgi çekici özelliği olarak; açık kaynaklı bir şekilde erişilebilir olması görülüyor.
 

Sistemin ilk etapta kişisel akıllı ve giyilebilir teknolojilerde kullanılacağı tahmin ediliyor. Örneğin; siz eve yaklaştığınızda odanın ısınması veya soğuması gibi temel işlevlerde kullanılabilecek. Geliştirme işlemlerinin tamamlanmasıyla endüstriyel alanda da kullanılabilir.
 


Akıllı ve giyilebilir cihazlarla gelişen nesnelerin internetinin, endüstriyel alanda da aktif bir rol oynaması, hatta 4. Sanayi Devriminin öncü etkenlerinden biri olması sanayi ve teknoloji devlerinin bu alana yönelmesine neden oluyor.  İşletim sisteminin resmi duyurusunun önümüzdeki ay gerçekleşecek olan Samsung Developer Conference’da yapılması bekleniyor.


Kaynak:
 

Coputerworld


ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.