elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

İşletmelerde Enerji Tasarrufu |
EAE Busbar Sistemleri Enerji Kayıplarını Nasıl Önler?

Üretimde en önemli girdi maliyetlerinin başında enerji maliyetleri gelmektedir. Doğru yapılandırılmış bir elektrik tesisatı ile enerji maliyetlerini düşürmemiz mümkündür. Tam bu noktada Busbar Sistemleri çözüm olarak karşımıza çıkmaktadır. Detaylar içeriğin devamında...



A- A+
20.05.2022 tarihli yazı 11866 kez okunmuştur.

Enerji Tasarrufu ile Rekabet İlişkisi


Firmaların rekabette ayakta kalabilmesi için en kritik konu şüphesiz üretim ve üretimin de başlıca gider kalemlerinden birisi de enerji maliyetleridir.

Özellikle;

► Enerji kayıplarının azaltılması,
► İletim ve dağıtım elemanlarının arızalanmasının önlenmesi,
► Makinelerin servis ömrünün korunması,

Enerji maliyeti açısından en önemli unsurlardır.
 

Enerji Maliyetleri Nasıl Düşüreceğiz ?


Enerjinin doğasından dolayı;

Elektrik ve manyetik alan kayıpları,
► Yıpranmışlık payı ile oluşan kayıplar,
► İletkenin yapısından kaynaklı sınırlanmalar

meydana gelebilir. Ayrıca seçilen üründen kaynaklı;

► İzolasyonda kullanılan malzemeden,
► Doğru yapılandırılmamış tesisattan (gerilim düşümü, kesit alanı ve tesisat kurulum şekli),
► Seçilen ürünün kalitesinden kaynaklanan kayıplar meydana gelebilir.

 
► İlginizi Çekebilir: Orta Gerilim Busbar Sistemi


Bunları düşürmek ancak doğru yapılandırılmış bir elektrik tesisatı ile mümkündür. Tam bu noktada Busbar Sistemleri çözüm olarak karşımıza çıkmaktadır.







 

EAE Busbar Sistemleri Enerji Kayıplarını Nasıl Önler?


1) Minimum Gerilim Düşümü: Busbar sistemlerinin (R) direnç ve (X) empedans değerleri çok düşüktür. Sistemin endüktif reaktansı dahil olmak üzere tüm değerleri daha önceden hesaplandığı için gerilim düşümleri gerçeğe çok yakın olarak hesaplanabilir. Kompakt yapıdaki baralarda gerilim düşümü olabilecek minimum değerlerdedir.

2) Kısa Devre Dayanımı: Busbar sistemlerinin kısa devre dinamik dayanımları çok yüksektir. Bu yüzden çıkış yüklerinde oluşabilecek kısa devrelerden busbar hatlarının zarar görmesi mümkün değildir. Örneğin 3200A --> 120 kA

 


3) Fiziksel Dayanımı: Busbar sistemlerinin gövdeleri metal olduğu için dışarıdan gelebilecek darbelere karşı dayanıklıdır.

4) Düşük Bakım Maliyeti: Busbar sistemleri minimum bakım gerektirir.

5) İşletme Maliyeti: Busbar sistemlerinin işletim maliyetleri çok düşüktür. Özellikle fonksiyonel kullanımı olan tesislerde elverişli bir alt yapı daima hazırdır.





6) Yatırım Maliyeti: Busbar sistemlerinin genel olarak çok sayıda ekipmanın beslendiği ya da büyük güçlerin uzak mesafelere taşındığı tesislerde, kablolu sistemler ile karşılaştırıldığında ekonomik çözümler sunar. Yatırım ve işletme maliyetlerinde önemli ölçüde tasarruf sağlanır.

 

Peki en optimum elektrik projemi nasıl oluşturabilirim?



Busbar sistemlerinin, enerji tasarrufunda sağladığı avantajlardan tüm işletmelerin faydalanabilmesi ve ulaşılabilirliğinin artması amacıyla elektrikticaret.com sistemi oluşturulmuştur.



Düşük ve orta güç ihtiyacı içerisindeki işletmelerin enerji iletim gereksinimlerinin; modüler, pratik ve verimli bir yol ile en doğru şekilde karşılanması amacıyla EAE markalı geniş busbar seçeneklerine online olarak ulaşabilmek mümkün hale gelmiştir. Ayrıca site üzerinde yer alan ücretsiz Proje-M yazılımı ile makinelerin enerji ihtiyacına göre optimum çözüm otomatik olarak yazılım aracılığıyla belirlenebilir. Gereğinden daha fazla yüksek çapa sahip bir iletken bara seçimi bu sayede önlenmiş olurken; maliyet ve enerji tasarrufu sağlanmış olur. İşletmelere ve elektrik tesisatı kurulumu için sahada aktif olan kuruluşlara önemli katkılar sağlayan ücretsiz Proje-M yazılımıyla busbar seçiminin ardından tüm ürünlere stoktan teslim avantajı ile elektrikticaret.com adresinden ulaşabilirsiniz. Daha fazla bilgi için www.elektrikticaret.com adresini ziyaret edebilirsiniz.




Kaynak:


        

Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar