elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

İngiltere Offshore Rüzgar Kapasitesini %80 Artırdı

Offshore rüzgar enerjisi üretiminde dünyanın diğer ülkelerine göre oldukça başarılı adımlar atan İngiltere 2013 yılında offshore rüzgar kapasitesini bir önceki yıla göre %80 oranında artırarak rüzgar enerjisi sektöründe büyük bir atılım yaptı. Haberimizin detayları yazımızda.



A- A+
24.11.2013 tarihli yazı 12629 kez okunmuştur.
Dünyanın en büyük offshore rüzgar santrali London Array bu yılın başlarında İngiltere'de açıldı. İngiltere'de oldukça fazla olan bu santrallerin kapasitesi her geçen gün artmakta. Bir yıl içinde hemen hemen %80 oranında büyüyen sektörde bu tür gelişmeler de süpriz olmamakta.
 
Yenilenebilir Enerji Dünya Raporu'na göre bu dramatik büyüme yalnızca London Array gibi offshore rüzgar enerjisinde değil hemen hemen bütün yenilenebilir kaynakların artışı söz konusu. İngiltere'de Temmuz 2012'nin ilk periyodundan Haziran 2013'e kadar offshore rüzgar kapasitesi 1850 MW'tan 3321 MW'a yükselmiştir. 630 MW kurulu gücündeki dünyanın en büyük offshore santrali olan London Array gibi 4 santralin operasyonel hale gelmesi bu kapasite artışında önemli rol oynamıştır.
 
İngiltere Yenilenebilir Enerji Raporu'nun rakamlarına göre offshore rüzgar enerji kapasitesi onshore yani kara üstü rüzgar enerjisine göre daha hızlı büyümüş. Bu tür bir büyüme diğer ülkeler için cesaret verici olsa da, başka yerlerde tekrarlanabilir olması muhtemel olmayabilir.  Çünkü İngiltere offshore rüzgar santrali kurmak için oldukça elverişli bir bölgede bulunmakta. Denzilerle çevrili olan ülkede rüzgar hızları bu tür türbinler için oldukça elverişli ve verimli hale gelebilmekte.
 

Offshore Rüzgar Enerjisi


Offshore rüzgar enerjisi rüzgardan elektrik üretmek için su kütlelerinde rüzgar çiftliklerinin inşası anlamına gelir. Denizde meydana gelen rüzgarın hızı karaya göre daha fazladır, bu yüzden sağlanan elektrik açısından offshore rüzgar enerjisinin katkısı daha yüksek olup bu yöndeki muhalefeti oldukça azdır.
 


►İlginizi Çekebilir: Rüzgar Enerjisinin Gelişimi ve Tarihi
 
Fakat bu tip rüzgar türbinleri nispeten daha pahalıdır çünkü bu tür rüzgar türbinlerinde korozyona dirençli özel kompozitler kullanılmaktadır. Haziran 2013 sonunda Avrupa'nın toplam kombine offshore rüzgar enerji kapasitesi 6,040 MW'a ulaşmıştır.
 

Kaynak


►Treehuger

Yunus Emre Sarıbuğa Yunus Emre Sarıbuğa Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.