elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

İlk Endüstri Mühendisliği Çalışması Nedir?

Endüstri mühendisliğinin babası Frederick Winslow Taylor olarak biliyoruz. Acaba bu doğru mu? İlk Endüstri mühendisliği çalışmalarını yapan kimdir? Gerçekleri görebileceğimiz yazıyı beraber okuyalım.



A- A+
27.12.2014 tarihli yazı 11249 kez okunmuştur.
İlk mühendislik dalı Makina mühendisliğidir. Amerika Makine mühendisliği odasının kuruluşu ise 1880 yılıdır. Makina mühendisliğinden doğan bir mühendislikte Endüstri mühendisliğidir.
 

 



Endüstri mühendisliği iş süreçlerini iyileştirirken; maliyetten, zamandan kazanım sağlanıp istenen kaliteye ulaşmak için çalışılan mühendislik dalıdır.



►İlginizi Çekebilir: Nasıl Daha Verimli Oluruz ?


İlk İş Etüdü Çalışması

Modern ekonominin kurucularından Adam Smith, 1762 yılında Peronnet'in toplu iğne imalatı konusunda hazırladığı iş etüdü çalışmasını çok beğenmiştir. Bir zanaat atölyesinde 10 işçi, her bir işçi parçanın tümünü tek başına tamamlamaktadır. Bu çalışmayla günde toplam 200 adet toplu iğne üretiliyordu. İş akışını 18 kısma ve bu kısımları basit düzenekler yardımıyla 10 işçiye dağıtan Peronnet günlük 18.000 toplu iğne üretmesini sağlamıştır. Böylece günlük üretim 240 kat artmıştır.



Bir üretimi 240 arttırmak oldukça büyük bir başarıdır. Peronnet böylece Endüstri mühendisliğinin temellerini atmış oldu. Endüstri mühendisliğindeki ilk çalışma da 1762 yılında yapılmış oldu. Amerika endüstri mühendisleri odasının kuruluşu ise 1948’te gerçekleşmiştir.

Peronnet'in yaptığı bu önemli çalışmayla ilgili kaynakların çok az olması da akıllarımızda soru işareti bırakmıyor değil.



Kaynak:
►Ders Notları
Ece ÜLKER Ece ÜLKER Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar