elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Havadaki Radyo Sinyallerini Gösteren Uygulama |
AoR

Her geçen gün etrafımızdaki radyo dalgaları hızla artmaktadır. Wi-Fi vericileri, GSM kuleleri, GPS uyduları gibi birçok kaynaktan yayılan sinyaller etrafımızı sarsa da henüz bunları göremiyoruz. Ancak telefonunuza indirebileceğiniz bir programla bu mümkün hale geldi. Ayrıntılar haberimizde.



A- A+
26.12.2015 tarihli yazı 22981 kez okunmuştur.
Etrafımızda biz farkında olmasakta dolaşan birçok radyo sinyali vardır. GPS uyduları, GSM kuleleri, sayısız Wİ-Fİ vericileri gibi kaynaklardan yayılan radyo dalgaları havada yayılmaktadır. Bu dalgaları ne hissedebiliyor, ne de görebiliyoruz. Eğer etrafınızda ne kadar radyo sinyali olduğunu merak ediyorsanız Architecture of Radio size oldukça yardımcı olacak.
 



►İlginizi Çekebilir: Elektrik Sinyali | Analog ve Sayısal Sinyal
 

Architecture of Radio havadaki radyo sinyalleriyle gerçekleşen veri akışını görselleştirmeyi amaçlayan bir uygulamadır. Uygulamanın yapımcısı tasarımcı Richard Vijgen küresel veri tabanında yaklaşık 7 milyon GSM kulesi, 19 milyon Wİ-Fİ vericisi ve dünyayı dolanan yüzlerce uydu olduğunu belirterek bunların yaydığı sinyalleri arttırılmış gerçeklik deneyimi oluşturmak için bir iPad veya iPhone kullanarak bulunduğunuz bölgede istediğiniz doğrultuda temsili olarak görebileceğinizi belirtmiştir.



Yapımcı stüdyonun AoR hakkındaki açıklamasında; "Bizim küresel ekosistemde dijital sinyallere olan bağlılığımız giderek artmaktadır. Biz birçok alanda bunları kullanıyoruz ancak henüz onları göremiyoruz.  Bu uygulamanın amacı görünmeyeni görünür hale getirerek etrafımızdaki sinyallere olan farkındalığı arttırıp bunlar hakkında düşünüp, tartışmaktır. Bu program size radyo dalgalarının görünmezlik dünyasında yorumlayabileceğiniz bir görünüm sunarken, Richard Vijgen programın sinyal gücü için bir ölçüm aracı olarak kullanılmaması gerektiğini" belirtti.
 


Uygulama size etrafınızdaki sinyal yoğunluğu hakkında oldukça iyi bir fikir verebilir. Ancak bu size Wİ-Fİ sinyalini daha iyi nerde alacağınızı anlamına gelmeyecektir. Architecture of Radio Almanya'da Art and Media Karlsruhe için ZKM Center 'da sergileniyor ancak evde kendinizde deneyebilirsiniz. İOS 9 kullanıcıları için App Store'da $3 'a satın almak mümkün. Android kullanıcıları ise kendi sürümleri için 2016 yılının başlarına kadar beklemek zorunda kalacaklar.




Kaynak:

Engadged
Techradar

 

Kutlay SÜNGÜ Kutlay SÜNGÜ Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.