elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Hager, GPS Özellikli KNX Sistemi ile Gereksiz Enerji Tüketimini Engelliyor

Daha iyi bir gelecek için, enerji verimliliğinin önemi her geçen gün artıyor. Enerji tasarrufu ve karbon nötr hedefine ulaşmanın yolu ise, sıfır enerji binalardan geçiyor. Bu doğrultuda, binaların ihtiyacı olan enerjinin yenilenebilir kaynaklardan elde edilmesi için çalışmalar gerçekleştiren Hager; akıllı enerji çözümleri, aydınlatma ve iklimlendirme otomasyonunun birleşimi ile binalarda enerji tasarrufuna yardımcı oluyor.



A- A+
25.12.2023 tarihli yazı 2016 kez okunmuştur.
Konut sakinleri için ekstra konfor, enerji verimliliği ve güvenliği sunan Hager; otomasyon anahtarlarının sade ve güçlü tasarımıyla yaşam alanlarında konfor ve teknolojiyi bir araya getiriyor. GPS özellikli KNX sistemi ile aydınlatma, perde-panjur, ısıtma ve soğutma gibi farklı fonksiyonları sadece tek bir anahtar üzerinden kombine etmeyi sağlayan Hager, bu sayede gereksiz enerji tüketimini engelliyor.



Güneş gören cephelerdeki odaların ısınmasını sağlamak için çatılara yerleştirilen Hager KNX hava istasyonu, güneşin konumu ve açısını otomatik olarak hesaplayarak perdeleri kontrol edebiliyor. Sistem, odanın uzun süreli havalandırılmasını algılayarak kullanıcıyı bilgilendiriyor. Eğer pencere uzun süre açık kalırsa ve sıcaklık belirlenen seviyenin altına düşerse, sistem kullanıcıyı uyaran bir mesaj gönderiyor. Mobilya veya elektronik cihazların zarar görmemesi için koruma modunu devreye alıyor. Bu şekilde, oda sıcaklığını kritik seviyelerde koruyarak kullanıcıya güvenli bir ortam sağlıyor. Yaz sezonunda daire içinde kullanıcı olmadığında, Hager KNX varlık dedektörü ve akıllı termostatlı anahtarlar otomatik olarak iş birliği yaparak enerji tüketimini minimize ediyor. Kullanıcı daireye girdiğinde, sistem otomatik olarak kullanıcının tercih ettiği konuma dönüyor.



Temel amaçlarının enerji tasarrufuna destek sağlamak olduğunu vurgulayan Hager Türkiye Teknik Müdürü Yasir Özkan, “Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için enerji tasarrufu, enerji tasarrufu için de binalarda akıllı sistemlerin kullanımı büyük bir önem taşıyor. Ancak ülkemizde akıllı ev sistemleri tam olarak yaygınlaşmış değil. Artık binaları enerji verimliliği, konfor, güvenlik ve sürdürülebilirlik kavramları arasındaki doğru bir dengeyle tasarlamak zorunlu hale geliyor. Geliştirdiğimiz akıllı enerji çözümleri; aydınlatma ve iklimlendirme otomasyonunun mükemmel birleşimi ile önemli ölçüde enerji tasarrufu sağlıyor. KNX sisteminde binalara yerleştirdiğimiz anahtarlar sayesinde enerji tasarrufuna destek oluyoruz. Bu ve benzeri yeni nesil ürünlerimizle, akıllı evleri yaşam alanlarına dahil etmek için çalışıyoruz” diye konuştu.

Hager Group Hakkında


1955 yılından bu yana Akıllı Evler, Bina Otomasyonu, Güvenlik Sistemleri ve Bina Kablo Aksesuarları ile enerji yönetim ve dağıtım sistemlerine öncülük eden Hager Group, enerji dağıtım sektörünün lider şirketlerinden biridir. Bağımsız bir aile şirketi olan ve Almanya'da kurulan Hager Group, endüstrinin inovasyon liderlerinden biri olup, 12.000 çalışana ve 2.6 milyar Euro yıllık ciroya sahiptir. Ürünleri ve sistemleri dünya üzerinde 22 farklı noktada üretilmekte ve yine dünya üzerinde 136'dan fazla ülkede Hager markasına güvenen müşterilere iletilmektedir. Hager’in çözüm ve servis çeşitliliği, enerji dağıtımından kablo yönetimine, güvenlik sistemlerinden bina otomasyonuna kadar uzanmaktadır. Müşteriler ve alanında son derece uzman mühendisler ile sürekli fikir alışverişinde bulunarak proje çözümleri üretilmesi, Hager’in en temel çalışma prensibidir. Enerji verimliliği sağlayarak doğanın korunması ve uygun maliyette en kaliteli projelerin üretilmesi ise Hager’in en önemli amacıdır.

Kaynak:


ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.