elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Enerji Liseleri Açılıyor!

İmzalanan yeni protokol ile 10 adet Tabii Kaynaklar ve Yenilenebilir Enerji Lisesi açılmasına karar verildi. Enerji liseleri ile enerji alanındaki nitelikli çalışan açığının kapatılması hedefleniyor. Enerji liseleri, Türkiye’nin farklı bölgelerinde eğitim verecek.



A- A+
17.05.2018 tarihli yazı 7538 kez okunmuştur.
Enerji sektöründeki nitelikli çalışan açığını gidermek için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından yeni bir proje başlatıldı. Bu kapsamda, Milli Eğitim Bakanlığı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı arasında “Milli Enerji Eğitim Hamlesi” protokolü imzalandı. Bu protokol ile 10 adet Tabii Kaynaklar ve Yenilenebilir Enerji Lisesi açılması yönünde karar alındı.
 

Enerji Liseleri Nitelikli Çalışan Yetiştirecek

Protokol hakkında bilgi veren Bakan Albayrak, 16 derslikli 10 okulda eğitimlere başlanacağını söyledi. Bu liselerden 3’ü yenilenebilir enerji lisesi, 7’si ise tabii kaynaklar lisesi olarak faaliyet gösterecek. İstanbul, Hatay, Trabzon, Zonguldak, Kütahya, Artvin, Kahramanmaraş, Balıkesir ve Sivas'ta tam donanımlı liseler ile eğitim verileceği belirtiliyor. Bakan Albayrak liselerin, atölyeler, laboratuvarlar, pansiyon ve kapalı spor salonları ile çok yönlü olacağını söyledi.
 


►İlginizi ÇekebilirYenilenebilir Enerji Depolama Sistemleri

Açılacak yeni liselerle hem enerji teknolojilerine yönelik hem de rezerv madenciliğine yönelik eğitimlerin verilmesi hedefleniyor. Bu sayede, Türkiye’nin kaynak sahibi olduğu bu alanlarda nitelikli çalışan açığının giderilmesi amaçlanıyor.

İmza töreninde konuşan Bakan Albayrak: "Milli enerji ve maden politikası Türkiye'nin gelecek hedefleriyle uyumlu şekilde hazırlandı. Bu hedeflerin gerçekleşmesi için kalifiye, yetişmiş ve nitelikli insan kaynağının oluşturulması da gerekiyor" dedi.

Meslek lisesi sayısının artırılması gerektiğine dikkat çeken Albayrak: "Meslek lisesi sadece bir okul meselesi değil, bunun ötesinde kalkınma meselesi. Amacımız, bilimsel ve teknolojik bilgiyi pratik alana taşıyarak enerjide teknoloji üretiminde yetkinliğimizi artırmak” dedi

 


ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.