elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Danfoss, Yatırımlarına Leanheat ile Devam Ediyor

Isıtma, soğutma, motor kontrol sistemleri ve güç çözümleri alanlarında dünya lideri Danfoss, Leanheat şirketinden ek hisse satın alarak binalarda enerji optimizasyonu ve yönetimi konusunda küresel konumunu daha da güçlendirecek bir adım attı.



A- A+
27.06.2018 tarihli yazı 5627 kez okunmuştur.
2016 yılında Finlandiyalı Leanheat şirketinin yüzde 23 hissesini satın alan Danfoss, şirketteki toplam payını yüzde 46'ya çıkardı. Danfoss ve Leanheat, binalarda enerji optimizasyonu ve yönetimiyle ilgili olarak, pazarlar ve müşteriler arasında karşılıklı faaliyetlerin geliştirilmesine yardımcı olacak güçlü bir ürün portföyü hazırlamaya odaklandı.



Avrupa'da toplam enerji tüketiminin yaklaşık yüzde 40'ından sorumlu olan binaların, iklim değişikliğinin etkisini azaltmak için yapılan çalışmalara dahil edilmeleri gerekir. Avrupa’nın bina yenileme ve enerji sistemi performansını artırmaya yönelik mevzuatını düzenlediği bir zamanda, Leanheat ile Danfoss, bina sahiplerinin binalarda ihtiyaç duyulan enerji tasarrufuna ulaşmalarına yardımcı olabilir. Konuyla ilgili Danfoss Isıtma Grubu Başkanı Lars Tveen: “2050 yılına kadar dünya nüfusunun yüzde 70'i şehirlerde yaşamaya başlayacak. Kentleşme trendiyle birlikte iklim değişikliğinin etkilerini azaltmak gerekiyor. Danfoss’un şimdiden enerji tasarrufu, konfor ve uyarlanabilir kullanım alanında yeni fırsatlar sunan teknoloji, araç ve çözümleri hazır” dedi. Başkan ve CEO Kim Fausing, “Danfoss'un söz konusu pazarda büyüme fırsatlarını yakalaması için Leanheat, binalarda enerji optimizasyonu ve yönetimi konusundaki rakipsiz uzmanlığıyla doğru adres olduğunu kanıtlamıştır” dedi.



Leanheat CEO’su Jukka Aho ise, “Danfoss ile gelişen ortaklığımızı, son birkaç yıl içinde ulaştığımız başarıların bir sonucu olarak görüyoruz. Ortak bir vizyonu paylaşıyoruz ve birlikte, artan enerji tüketimini azaltmak isteyen müşterilerimize daha fazla değer katacağız” dedi.
 

Leanheat Hakkında

Leanheat şirketi, bina HVAC sistemlerini dijital çağa uyarlayan anahtar teslim ve IoT çözümleri geliştirmekte ve tedarik etmektedir. Leanheat, enerji verimliliğini arttıran yapay zeka (AI) ve sensörlerle mevcut binaları akıllı ve verimli hale getirmektedir. Leanheat, toplu konutlarda ve merkezi enerji sistemlerinde enerji tüketimini tahmin ederek talebi karşılamak için gereken arzı düşürür. Aynı zamanda, bina sahipleri ve bölgesel ısıtma şirketleri için akıllı ve uygun fiyatlı çalışmayı teşvik eder. Leanheat hakkında ayrıntılı bilgi için www.leanheat.com adresini ziyaret ediniz. Kısa süre önce Leanheat, "Enerji Verimliliği, Akıllı Cihazlar ve Depolama" kategorisinde üç finalist arasında Start Up Energy Transition (SET) Ödülüne aday gösterildi. SET Ödülü ise dünya genelinde küresel enerji dönüşümünü ve iklim değişikliğini etkileyen fikirler üzerinde çalışan genç şirketlere yönelik uluslararası bir yarışmadır.
 

Danfoss Hakkında

Danfoss, yarının dünyasında daha az kaynakla daha fazlasını yapmaya olanak sağlayan teknolojiler geliştirmektedir. Altyapı, gıda arzı, enerji verimliliği ve çevre dostu çözümlere karşı giderek artan taleplere cevap veren Danfoss’un ürün ve hizmetleri soğutma, iklimlendirme, ısıtma, motor  kontrolü ve hareketli makinelerde kullanılmaktadır. Danfoss, aynı zamanda yenilenebilir enerji ve buna ek olarak şehir ve kentsel toplumlarda bölgesel ısıtma alanlarında faaliyet göstermektedir. 1933 yılına dayanan yenilikçi teknolojisi, 100’ün üzerinde ülkede 26 bin çalışanı ve müşterileriyle Danfoss, günümüzde sektörünün önde gelen kuruluşlarından biridir. Şirket hisselerinin çoğunluğu hâlâ kurucu ailenin elinde bulunmaktadır.


Kaynak: