elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Brüksel Tasarruflu Aydınlatma için Schréder’i Tercih Etti

Schréder, enerji maliyetinde yüzde 35’lik tasarruf sağlayan Teceo çözümü ile Brüksel’in en işlek çevre yolunu aydınlatıyor.



A- A+
23.07.2014 tarihli yazı 8949 kez okunmuştur.
Brüksel Çevre Yolu, Anderlecht bölgesinin mevcut aydınlatma sistemi Schréder Owlet uzaktan kumanda çözüm sistemiyle donatılan Teceo ürünüyle yenilendi. Bakım maliyetlerinde yedi kat, enerji maliyetlerinde yüzde 35’lik tasarruf sağlayan Teceo çözümü, sürücülerin güvenliğini ve görsel konforunu artırıyor.
 
Transit geçiş hattında bulunan, M2 yol sınıfına haiz ,Anderlicht bölgesindeki Brüksel’in en işlek ve yoğun çevre yollarından bir  bölümünin  aydınlatma sistemleri Teceo ürünüyle yenilendi. 2013 yılında yeni LED teknolojisinin avantajlarından faydalanarak, altı km uzunluktaki bu yol üzerindeki alçak basınçlı sodyum buharlı lambalı armatürlerin değiştirilmesi kararı alınarak ilk LED aydınlatma tasarımı uygulamaya alındı.
 

 
 
15 Mayıs 2014 tarihinde yapılan açılış töreninde Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Brigitte Growels; “Brüksel Mobilite Birimi geçtiğimiz dönem, zayıf sarı ışıklı armatürleri sürücülerin görüş açısını kolaylaştıran beyaz ışıklı LED armatürlerle değiştirme kararı aldı. Beyaz ışık; sürücülere yol üzerindeki engelleri, yabancı objeleri ve tabelaları görüp daha güvenli sürüş yapabilmelerini sağlıyor” dedi.


Yenilenen Aydınlatma Tasarımının Başlıca Hedefleri;
 
Sürücülerin güvenliğinin ve konforunun arttırma
Enerji tasarrufu sağlama
Bakım maliyetlerinin düşürme

İstenilen aydınlatma standardını  (1.5cd/m²) sağlayan ve tercih edilen  ürün Teceo2’dir. Entegre uzaktan kumanda sistemiyle gece boyunca armatürler üç farklı kademede dim* edilebiliyor. Böylece, elektrik tüketimi mevcut aydınlatma sistemi ile aynı aydınlatma standartlarıda dikkate alınarak karşılaştırıldığında  yüzde 35 oranında azaltılabiliyor. 
 
Bu işlek yoldaki trafik yoğunluğu göz önüne alındığında sistemin sunduğu avantajlardan biri de uzun servis süresi boyunca bakım işlemlerini kısaltarak, bakım maliyetlerini yedi kat düşürüyor.

 
Brüksel Çevre Yolu Dim Profili

22.00 – 00:00  : %70 
00:00 – 04:00 : %50
04:00  - 06 :00: %60
06:00 dan sonra : %100
 
Verimli ve Sürdürülebilir Aydınlatma Armatürü: Teceo
 
Teceo ürün serisi, minimum düzeyde maliyetiyle optimize edilmiş fotometrik performans sunar. Teceo farklı yol sınıfları uygulaması için yeterli ve uygun aydınlatma ihtiyacını karşılar, enerji verimliliği ve ekolojik ayak izini azaltarak ideal çözüm sunar. Teceo ürün serisinin iki farklı gövde ölçüsü mevcuttur.
 
Maksimum 48 adet LED ile kullanılan Teceo 1, yerleşim yerlerindeki sokakları, şehir içi yollarını, bisiklet yollarını ve otoparkları aydınlatmak için idealken; maksimum 144 adet LED kullanılan Teceo 2 ise geniş yollar, caddeler ve otoyollar için mükemmel bir seçenektir. Minimum enerji tüketimiyle farklı uygulamalar için optimize edilmiş yüksek performanslı bir fotometri sunan Teceo, ikinci nesil LensoFlex®2fotometrik lens ünitelerine haizdir. LensoFlex®2 teknolojisi her LED için, armatürün eksiksiz fotometrik dağılımını oluşturan spesifik bir lensle ilişkilendirilir.
 
Teceo serisi, enerji tasarrufunu en üst düzeye çıkarmak ve en uygun maliyetli çözümü sunmak üzere esnek LED modülü kombinasyonları, farklı akım seçenekleri ve aydınlatma kontrolü seçenekleri sunar. Sokakların, ara sokakların ve geniş kaldırımların aynı armatür tasarımı kullanılarak aydınlatılabilmesi için armatürün dikey ve yatay montaj braketleri mevcuttur. Duvar braketi, tasarım ve esnekliği ile dar sokakların yanı sıra iyi aydınlatılmamış tüm alanların aydınlatılmasına olanak sağlar.
 
Teceo 1 solar versiyon, yenilenebilir enerji kaynakları ile son derece düşük elektrik tüketimi ihtiyacını sürdürülebilir bir aydınlatma çözümü ile karşılar. Bu uygulama için özel olarak tasarlanmış bir sürücü içeren bu armatür, yüksek verimlilik sunarak panel büyüklüğü ve pil kapasitesinin azaltılmasını sağlayıp, maliyeti en aza indirir. Teceo solar versiyon serisi, hem 12 V hem de 24 V piller için uygun olup, 2200 lm'den 9000 lm'ye kadar LED lümen paketleri sunarak, otoparklar, bisiklet yolları, tali yollar, yerleşim yerlerindeki sokaklar gibi çok sayıda uygulamanın aydınlatma gereksinimlerini karşılar.
 



►   Teknik donanımı ve yüksek enerji verimliliği özelliği ile Teceo, şehir aydınlatmasının gereksinimlerine yanıt veren çözümünüzdür.

 

Schréder Grubu Hakkında

Dünya geneline yayılmış 40'tan fazla şirketi bünyesinde barındıran Schréder, müşterilerine; aydınlatma, akıllı kontrol sistemleri, şehir mobilyaları, finansman, güvenlik ve daha pek çok alanda tasarımdan, satış sonrası hizmetlerine kadar eksiksiz çözümler sunuyor. Schréder’in “Park ve Bahçeler”, “Yol+Şehir”, “Tünel”, “Aydınlatma”, “Spor”, “Ulaşım”, “Endüstri” ve “Kampüs” olmak üzere sekiz segmentteki güçlü varlığı, son kullanıcıların, yaşam kalitelerini sağlık ve güvenlik bakımından en sürdürülebilir biçimde arttıran kapsamlı çözümler sunabilmesi anlamında katma değer yaratabilmesini sağlıyor.

1993 yılından itibaren Türkiye’de, aydınlatma tasarımı ve çözümleri alanında adını gerçekleştirdiği Karadeniz Sahilyolu Tünelleri, Arkun Tüneli, İzmir-Aydın ve muhtelif otoyolların aydınlatma tasarımı ve uygulamaları ve İstanbul İstinye Park Alışveriş Merkezi’nin tüm dış aydınlatması projeleriyle duyuran Schreder, Belçika’da kurulduğu 1927 tarihinden itibaren dünyanın dört bir tarafında proje ve uygulama anlamında gerçekleştirdiği aydınlatma çözümleri ile tanınıyor. Güvenli, sürdürülebilir ve yönetilebilir aydınlatma tasarımı ve mühendisliği anlayışını tüm çalışmalarında temel dayanak noktası olarak belirleyen Schreder Mekke’de Kabe’yi, Roma’da Colesseum’u, Paris’te Champs Elysees’teki Zafer Takı'nı  aydınlatmak için tasarladığı ve uyguladığı projeleri yanında dünyada yüzlerce kentin, otoyolun ve tünelin aydınlatmasını gerçekleştiren marka olarak biliniyor.

 
Detaylı Bilgi: www.schreder.com 

 
Kaynak:
 

Ahmet Gökhan Seyrek Ahmet Gökhan Seyrek Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır