elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Aquam Serisi Ethernet Anahtarları |
IRIS Sertifikalı Çözümlerle Raylı Sistemlerde Maksimum Kalite

Modern tren kontrol sistemlerinin ileri teknolojisi, sofistike enstrümanları ve gelişmiş ses/görüntü aktarım yapısının arkasında sağlam ve güvenilir bir ağ bulunur. Tren kontrol sistemleri geliştikçe, bu kontrol ağlarının gereksinimleri de paralel olarak artmıştır. Kyland tarafından en zorlu endüstriyel koşullarda güvenilir ağlar oluşturma amacıyla tasarlanan Aquam Serisi Ethernet Anahtarları, spesifik olarak tren kontrol ve yönetim sistemlerini değerlendiren uluslararası demiryolu endüstrisi standardı IRIS (International Railway Industry Standard) sertifikasına sahiptir. Bu seri, halihazırda çok çeşitli raylı sistem projelerinde kullanılmaktadır. Tren içi haberleşmede ihtiyaç duyulabilecek, 1U standardına uygun, rafa monte edilebilir, PoE/PoE+ destekli model seçenekleri de Aquam Serisi Ethernet Anahtarlarda mevcuttur.



A- A+
08.02.2023 tarihli yazı 7472 kez okunmuştur.
EN 50155 ve IRIS sertifikalarına sahip Aquam Serisi Ethernet Anahtarları, bu yönüyle sektörün ihtiyaçlarını belirleyen standartlarla uyumlulukları kanıtlanmış olup, bu ileri seviye endüstriyel özellikleri demiryolu uygulamaları, toplu taşıma sistemleri ve fabrikalarda sorunsuz haberleşme sağlar.

 

Aquam: “Dayanıklı”nın Yeni Tanımı


Endüstriyel uygulamalar arasında en zorlu ortam koşullarına sahip uygulamaların başında raylı sistemler gelir. Dolayısıyla bu uygulamalarda kullanılacak haberleşme ekipmanları da söz konusu koşullara ayak uydurabilmek zorundadır. Tam da bu nedenle Aquam, sektörde “dayanıklı haberleşme donanımı”nı yeniden tanımlayacak endüstriyellikte tasarlanmıştır.

► IP65 koruma sınıfı, toz ve su geçirmez, dayanıklı kasa
► M12 ara yüzü, sıkı ve sağlam port bağlantılarını güvenceye alır
► Yüksek titreşim ve darbeye maruz kalan uygulamalara özel tasarım

Aquam serisi Ethernet anahtarları, spesifik olarak tren kontrol ve yönetim sistemlerini değerlendiren uluslararası demiryolu endüstrisi standardı IRIS sertifikalıdır (International Railway Industry Standard).

 

Çok Port Desteği


Kompakt bir kasada 24+4G’ye kadar M12 port sunan Aquam serisi, kısıtlı alanda maksimum sayıda bilgi nodunun kolay entegrasyonuna izin verir. Üstün mühendislikle buluşan port yerleşimi, konektör dağılımında esneklik sağlar.

► M12 X-kodlu konektöre sahip 4 adet 10/100/1000Base-T(X) port
► M12 A-kodlu konektöre sahip RS232 konsol port
► M12 A-kodlu konektöre sahip kuru kontak alarm çıkışı
► M12 A-kodlu konektöre sahip USB port Her bir 100M Ethernet portta mevcut PoE/PoE+ desteği, 240W’a kadar PoE/PoE+ güç

 
İlginizi Çekebilir: IEC 62443 Uyumlu Ethernet Switcler


 
Aquam Serisi Ethernet Anahtarları, EN 50155 ve IRIS Sertifikalarına Sahiptir ve GSL Mühendislik'in Hızlı Lojistik Olanağı ve Satış Sonrası Güçlü Teknik Desteğiyle Birlikte Üstün Özelliklerinin Yanında Rekabetçi Fiyatı ile de Sektöründe Öne Çıkmaktadır

 

Üstün Isı Yayılım Tasarımı


Aquam serisi, 85°C’ye kadar sıkı termal simülasyonlara dayalı ısı yayılım tasarımına sahiptir. Tüm PoE beslemeli cihazların bağlandığı durumda bile sağlayabildiği 120W PoE güç, cihazların tamamen dolu güç tüketimi için bile yeterli olur. En iyi ısı yayılım performansının elde edilebilmesi için, Aquam serisinin kasasında kumlamalı oksidasyon prosesinden geçirilmiş, 6063 alüminyum alaşımı kullanılır. Bu sayede kasanın ısı iletkenliği 201W/m.K’e ulaşır. Buna ek olarak PCB üzerinde ideal yonga seti (chipset)/ısı kaynağı yerleşim tasarımı ile de, en üstün ısı yayılım performansı güvenceye alınır.




 

Donanımlarda Gigabit Bypass


Lineer bir topolojide yukarı yöne bağlantılardan herhangi birinde yaşanacak bir kesinti, aşağı yöne bağlantılarda da kesintiye neden olur. Birbiriyle bağlantılı ağlara sahip demiryolu haberleşme sistemlerinde bu tür bir kesinti, tüm sistemde arızayla sonuçlanır. Kyland’ın Aquam serisi, bypass röle fonksiyonuna sahip 2 çift Gigabit Ethernet port sunar. Ethernet anahtarlarından biri güç kesintisi nedeniyle çalışmaz ise, portları röle devresi sayesinde atlanır, sistemin kesintisiz işletimini güvenceye alabilmek için aktarım hatları otomatik birbirine bağlanır.


 

Tren Topolojisi Tespit Protokolü: TTDP (Train Topology Discovery Protocol)


Modern tren kontrol sistemlerinin ileri teknolojisi, sofistike enstrümanları ve gelişmiş ses/görüntü aktarım yapısının arkasında sağlam ve güvenilir bir ağ bulunur. Tren kontrol sistemleri geliştikçe, bu kontrol ağlarının gereksinimleri de paralel olarak artmıştır. Sistemlerde talep edilen yüksek performansa karşılık toplam ekipman masrafının da işletimin sürdürülebilirliğini sağlayacak şekilde, makul seviyelerde kalması beklenir.

Trenler üzerinde güvenilir bir ağ kurulumu ve iki yönlü veri aktarımının sağlanması için oluşturulacak ağın bileşenleri, IEC 61375 standardıyla düzenlenir. IEC 61375’e göre, tren üstü ağ omurgası yönetiminde belirli faktörlere dikkat edilmelidir. Tren kontrol ağının tamamı, belirli özellikteki birkaç vagondan oluşan “consist”ler içi ve arasında trafiği yönetirken IP adres çakışmasını da önleyebilmeli, buna ek olarak tren üstü veriyi hat üstü kontrol merkezlerine iletebilmelidir. Trenin kuplaj ve dekuplaj seçenekleri kısıtlı olduğundan, trenin Ethernet omurgasının (ETB, Ethernet Train Backbone) topoloji değişikliklerine adapte edilebilir olması ve Layer 3 yönlendirmeye de cevap verebilmesi gerekir. Aquam serisi Ethernet anahtarları, Tren Topolojisi Tespit Protokolü (TTDP), aşağıda detaylı olarak açıklanan R-NAT, ve IEC 61375’te tanımlanan diğer özelliklere göre, consist boyunca güvenilir, esnek, Ethernet tabanlı haberleşme ağları (ECN, Ethernet Consist Networks) oluşturur. Buna ek olarak Aquam serisi IP adresleri, yönlendirme kuralları ve NAT 1:1’in konfigürasyonunu otomatik olarak gerçekleştirir.




 

Demiryolu Ağı Adres Çevrimi: R-NAT (Railway-Network Address Translation)


Her bir ECN’de aynı konfigürasyon ve ağ yapısını korumak, buna karşılık farklı consist birimlerinde bulunan elektronik cihazlar arası iletişimin devamını sağlamak için, IP adress mapping ve farklı subnet’ler arasında çevrim yapan R-NAT geliştirilmiştir. Şemada görüldüğü gibi, farklı consist birimlerindeki elektronik cihazlara aynı IP atanmıştır. Bu cihazların birbiriyle haberleşmesi gerektiğinde daha üst seviyedeki ETB ağı, paketlerin çevrilmesi ve varış yerine yönlendirilmesine yardımcı olur.



 

Konfigürasyon Yedekleme Aracı


Aquam serisiyle birlikte kullanım amacıyla geliştirilen konfigürasyon yedekleme amacı, demiryolu araç sektörünün tüm taleplerini karşılayabilmeye yönelik tasarlanmıştır. Cihaz değişimi gerektiğinde tak-çalıştır yapıda, kolay konfigürasyon yedekleme ve geri yükleme imkanı sunar. Bu yedekleme aracını ilgili switch’e bağlayıp yeniden çalıştırarak, switch konfigürasyonu kolayca güncellenebilir.

Kyland’ın raylı sistem ve toplu taşıma uygulamalarına yönelik geliştirilen IRIS sertifikalı çözümleri, bu alanda en üst düzey kalite elde etmek için tasarlanmıştır.

Şu ana kadar Aquam serisiyle devreye alınan demiryolu kontrol ve yönetim sistemi projelerini öğrenmek, Aquam serisini detaylı incelemek için tıklayın:



Kyland Aquam Serisi ile Raylı Sistem Ağlarınız Emin Ellerde






 

Araç Üstü Raylı Sistem Uygulamaları için IRIS Sertifikalı EN50155 Switch Serisi

 

Kyland Aquam8628/Aquam8128

 

24+4G Port Layer3/2 Yönetilebilir PoE IP65 EN50155 Endüstriyel Ethernet Switch



 


Öne Çıkan Özellikler

X-kodlu M12 konektöre sahip 4 adede kadar 10/100/1000Base-TX port ile D kodlu M12 konektöre sahip 24 adede kadar 10/100Base-TX port
► Cihazın kendi 24VDC/110VDC güç beslemesiyle 24 adet 10/100Base-TX PoE portun her birinde 120W’a kadar PoE/PoE+ (IEEE 802.3af/at), ve harici 50-54 VDC güç kaynağı ile kullanıldığında 240W’a kadar PoE/PoE+
► Opsiyonel bypass fonksiyonu
► Ağ yedekliliği için RSTP, DRP, MRP protokolleri ile VRRP desteği
► Static Routing, OSFP ve RIP gibi Layer 3 yönlendirme protokolleri desteği
► IEC61375 standardına uyumluluk, TTDP (Train Topology Discovery Protocol) desteği
► EN50155 ve EN50121 endüstriyel standartlara uyumlu, IP65 koruma sınıfı kasa


Kyland Aquam8628/8128 serisi Layer3/Layer2 EN50155 endüstriyel Ethernet anahtarları, demiryolu uygulamalarına özel geliştirilmiş, 24’e kadar Fast Ethernet port ile 4’e kadar Gigabit uplink port destekleyen, EN50155 & EN50121 raylı sistem standartlarına uyumlu cihazlardır. Toz ve su geçirmez performans için IP65 koruma sınıfı kasaya, yüksek titreşim ve darbe durumunda bağlantı sıkılığı ve sağlamlığı için ise M12 konnektöre sahiptir.

The Aquam8628/8128 serisi EN50155 endüstriyel Ethernet switch, 120W’a kadar PoE/PoE+ (IEEE 803.2af, IEEE 802.3at) sunar. Bu güç, elektriksel izolasyona sahip harici güç kaynaklarıyla 240 W’a kadar çıkarılabilir. Farklı yedeklilik protokolleri ve güvenlik özellikleriyle yüksek bant genişliği ve güvenli veri aktarımı sağlar. Pasif bypass özelliği, çok noktada kesinti yaşanması halinde dahi ağda iletişimin devamını güvenceye alır. Tak çalıştır prensibiyle kullanılabilecek bu switch’ler yüksek titreşim ve darbeye, en yüksek seviyelerde elektromanyetik gürültüye ve -40°C ila + 70°C arası sıcaklıklara maruz kaldığında dahi sorunsuz çalışmaya devam eder.

Farklı IP/MAC çakışma alarmlarıi Syslog, yerleşik bir donanım testi sayesinde sorun kaynağının tespiti kolayca yapılabilir. Static Routing, Open Shortest Path First (OSPF), ve Routing Information Protocol (RIP) yönlendirme protokollerini destekler. Rapid Spanning Tree Protocol (RSTP), Distributed Redundancy Protocol (DRP), ve/veya Media Redundancy Protocol (MRP) yoluyla ağ yedekliliği sağlanabilir. IEEE 802.1x’e göre erişim kontrolü, SSH ve Radius serverları yoluyla kimlik doğrulama gibi güvenlik mekanizmaları kullanılabilir. Aquam8628/8128 EN50155 endüstriyel Ethernet anahtarları tren üzeri video denetim, yolcu bilgilendirme, tren kontrol sistemi gibi her türlü haberleşme sisteminde kullanıma uygundur.

 

Kyland Aquam8620/Aquam8120

 

16+4G Port Layer3/2 Yönetilebilir PoE IP65 EN50155 Endüstriyel Ethernet Switch



Teknik Özellikler ​

► X-kodlu M12 konektöre sahip 4 adede kadar 10/100/1000Base-TX port ile D kodlu M12 konektöre sahip 16 adede kadar 10/100Base-TX port
► Cihazın kendi 24VDC/110VDC güç beslemesiyle 16 adet 10/100Base-TX PoE portun her birinde 120W’a kadar PoE/PoE+ (IEEE 802.3af/at), ve harici 50-54 VDC güç kaynağı ile kullanıldığında 240W’a kadar PoE/PoE+
► Opsiyonel bypass fonksiyonu
► Ağ yedekliliği için RSTP, DRP, MRP protokolleri ile VRRP desteği
► Static Routing, OSFP ve RIP gibi Layer 3 yönlendirme protokolleri desteği
► IEC61375 standardına uyumluluk, TTDP (Train Topology Discovery Protocol) desteği
► EN50155 ve EN50121 endüstriyel standartlara uyumlu, IP65 koruma sınıfı kasa

Aquam8620/8120 serisi Layer3/Layer2 EN50155 endüstriyel Ethernet anahtarları, demiryolu uygulamalarına özel geliştirilmiş, 16’ya kadar Fast Ethernet port ile 4’e kadar Gigabit uplink port destekleyen, EN50155 & EN50121 raylı sistem standartlarına uyumlu cihazlardır. Toz ve su geçirmez performans için IP65 koruma sınıfı kasaya, yüksek titreşim ve darbe durumunda bağlantı sıkılığı ve sağlamlığı için ise M12 konektöre sahiptir.

The Aquam8620/8120 serisi EN50155 endüstriyel Ethernet switch, 120W’a kadar PoE/PoE+ (IEEE 803.2af, IEEE 802.3at) sunar. Bu güç, elektriksel izolasyona sahip harici güç kaynaklarıyla 240 W’a kadar çıkarılabilir. Farklı yedeklilik protokolleri ve güvenlik özellikleriyle yüksek bant genişliği ve güvenli veri aktarımı sağlar. Pasif bypass özelliği, çok noktada kesinti yaşanması halinde dahi ağda iletişimin devamını güvenceye alır. Tak çalıştır prensibiyle kullanılabilecek bu switch’ler yüksek titreşim ve darbeye, en yüksek seviyelerde elektromanyetik gürültüye ve -40°C ila + 70°C arası sıcaklıklara maruz kaldığında dahi sorunsuz çalışmaya devam eder.

Farklı IP/MAC çakışma alarmlarıi Syslog, yerleşik bir donanım testi sayesinde sorun kaynağının tespiti kolayca yapılabilir. Static Routing, Open Shortest Path First (OSPF), ve Routing Information Protocol (RIP) yönlendirme protokollerini destekler. Rapid Spanning Tree Protocol (RSTP), Distributed Redundancy Protocol (DRP), ve/veya Media Redundancy Protocol (MRP) yoluyla ağ yedekliliği sağlanabilir. IEEE 802.1x’e göre erişim kontrolü, SSH ve Radius serverları yoluyla kimlik doğrulama gibi güvenlik mekanizmaları kullanılabilir. Aquam8628/8128 EN50155 endüstriyel Ethernet anahtarları tren üzeri video denetim, yolcu bilgilendirme, tren kontrol sistemi gibi her türlü haberleşme sisteminde kullanıma uygundur.


 

Kyland Aquam8612/Aquam8112

 

8+4G Port Layer 3/2 Yönetilebilir PoE IP65 EN50155 Endüstriyel Ethernet Switch



Öne Çıkan Özellikler

► X-kodlu M12 konektöre sahip 4 adede kadar 10/100/1000Base-TX port ile D kodlu M12 konektöre sahip 8 adede kadar 10/100Base-TX port
► Cihazın kendi 24VDC/110VDC güç beslemesiyle 16 adet 10/100Base-TX PoE portun her birinde 120W’a kadar PoE/PoE+ (IEEE 802.3af/at), ve harici 50-54 VDC güç kaynağı ile kullanıldığında 240W’a kadar PoE/PoE+
► Opsiyonel bypass fonksiyonu
► Ağ yedekliliği için RSTP, DRP, MRP protokolleri ile VRRP desteği
► Static Routing, OSFP ve RIP gibi Layer 3 yönlendirme protokolleri desteği
► IEC61375 standardına uyumluluk, TTDP (Train Topology Discovery Protocol) desteği
► EN50155 ve EN50121 endüstriyel standartlara uyumlu, IP65 koruma sınıfı kasa


Kyland Aquam8612/8112 serisi Layer3/Layer2 EN50155 endüstriyel Ethernet anahtarları, demiryolu uygulamalarına özel geliştirilmiş, 8’e kadar Fast Ethernet port ile 4’e kadar Gigabit uplink port destekleyen, EN50155 & EN50121 raylı sistem standartlarına uyumlu cihazlardır. Toz ve su geçirmez performans için IP65 koruma sınıfı kasaya, yüksek titreşim ve darbe durumunda bağlantı sıkılığı ve sağlamlığı için ise M12 konektöre sahiptir.

The Aquam8612/8112 serisi EN50155 endüstriyel Ethernet switch, 120W’a kadar PoE/PoE+ (IEEE 803.2af, IEEE 802.3at) sunar. Bu güç, elektriksel izolasyona sahip harici güç kaynaklarıyla 240 W’a kadar çıkarılabilir. Farklı yedeklilik protokolleri ve güvenlik özellikleriyle yüksek bant genişliği ve güvenli veri aktarımı sağlar. Pasif bypass özelliği, çok noktada kesinti yaşanması halinde dahi ağda iletişimin devamını güvenceye alır. Tak çalıştır prensibiyle kullanılabilecek bu switch’ler yüksek titreşim ve darbeye, en yüksek seviyelerde elektromanyetik gürültüye ve -40°C ila + 70°C arası sıcaklıklara maruz kaldığında dahi sorunsuz çalışmaya devam eder.

Farklı IP/MAC çakışma alarmlarıi Syslog, yerleşik bir donanım testi sayesinde sorun kaynağının tespiti kolayca yapılabilir. Static Routing, Open Shortest Path First (OSPF), ve Routing Information Protocol (RIP) yönlendirme protokollerini destekler. Rapid Spanning Tree Protocol (RSTP), Distributed Redundancy Protocol (DRP), ve/veya Media Redundancy Protocol (MRP) yoluyla ağ yedekliliği sağlanabilir. IEEE 802.1x’e göre erişim kontrolü, SSH ve Radius serverları yoluyla kimlik doğrulama gibi güvenlik mekanizmaları kullanılabilir. Aquam8628/8128 EN50155 endüstriyel Ethernet anahtarları tren üzeri video denetim, yolcu bilgilendirme, tren kontrol sistemi gibi her türlü haberleşme sisteminde kullanıma uygundur.


Kaynak:


 

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.