elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Aktif ve Nuventura, Yenilikçi SF6 Gaz İçermeyen Hücre Üretmek ve Geliştirmek için Ortaklık Kurduklarını Duyurdu

Aktif Elektroteknik ve nuventura, nuventura'nın dünya lideri kuru hava teknolojisini kullanarak Türkiye'de yenilikçi, SF6 gaz içermeyen primer, gaz izoleli hücre(GIS) üretmek için bir teknoloji ortaklığı üzerinde anlaştı.



A- A+
10.03.2022 tarihli yazı 4649 kez okunmuştur.
Konuyla ilgili açıklama yapan Aktif Elektroteknik Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Güvenman, “Anlaşma kapsamında Aktif Elektroteknik olarak, nuventura’nın kuru hava GIS teknolojisi çözümleri ve mühendislik desteği sağlama konusundaki kapsamlı deneyimlerinden yararlanarak SF6 yerine kuru hava teknolojisini içeren yüksek kaliteli ve çevreci primer Gaz izoleli hücrelerini Türkiye’de üreteceğiz ve Türkiye’nin yanı sıra Avrupa, Orta Doğu ve Afrika'da büyüyen sadık müşteri portföyümüze satış sonrası servis ve bakım hizmeti ile beraber sunacağız." dedi.

Nuventura Ticari Direktörü Fabian Femke de "Enerji sektöründe küresel bir oyuncu olmak için büyük emelleri olan Aktif ile işbirliği yapmaktan dolayı çok heyecanlıyız. Aktif Elektroteknik ile yüksek kaliteli ürün vizyonumuzu paylaşan ve kullanıcıların hizmetine sunabilecek güvenilir bir ortak bulduk. Bu iş birlikteliğini, elektrifikasyona geçişi daha yeşilci olarak destekleyen SF6 içermeyen GIS ürünlerinin küresel ölçekte daha erişilebilir olmasını sağlamak için oyunun kurallarını değiştiren önemli bir fırsat olarak görüyoruz." görüşünü belirtti.
 

Aktif Elektroteknik Hakkında | www.aktif.net

Aktif Elektroteknik, 1981 yılında enerji sektörüne Yüksek Gerilim ürünleri üretmek amacıyla Ankara'da kuruldu. Bugün Aktif Elektroteknik, Aktif şirketler grubunun bir üyesidir ve grup, Ankara, Sakarya ve İstanbul'da toplam 15.000 m2 kapalı alan, 200'den fazla çalışanı ve güçlü ve sadık bir müşteri potrföyü ile 3 tesiste faaliyet göstermektedir. Şirket, Yüksek Gerilim iletim ve dağıtım sistemleri için 52 kV'a kadar yüksek kaliteli ve uygun maliyetli hücreler ve 245 kV'a kadar Trafo Merkezleri üretimi gerçekleştirmektedir.

Sorularınız için: info@aktif.net




Nuventura GmbH Hakkında | www.nuventura.com

Sürdürülebilir bir küresel enerji sektörü için ortak bir vizyona sahip olan nuventura, 2017 yılında Almanya'da kuruldu. Yenilikçi teknolojiye ve sınıfının en iyi ürünlerine erişim sağlayan nuventura, ileri teknoloji ve mühendislik bilgi ve deneyimiyle şalt panosu üreticileri ve OEM'ler için SF6 gazı içermeyen GIS'i ekleme olanağı sunmakta, böylelikle tüm değer zincirine hizmet sağlamaktadır.

Sorularınız için: info@nuventura.com