elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Taşınabilir Rüzgar Türbini:
Powerpod

Salt Lake City’de küçük bir şirket olan Halcium, dünya’nın en güvenli ve en güçlü rüzgar türbini olarak lanse ettiği taşınabilir rüzgar türbini Powerpod üzerinde çalışıyor. Detayları haberimizin devamında.



A- A+
28.04.2021 tarihli yazı 3421 kez okunmuştur.
PowerPod, özellikle kasabalarda ve şehirlerde çalışmak için tasarlanmış küçük ölçekli bir rüzgar türbinidir. Taşınabilir bu rüzgar türbini, eşdeğer bir normal rüzgâr türbininden 3 kat daha fazla elektrik üretebilir. Halcium’ un kurucusu Nick Hodges, kapsüldeki gelişmiş dairesel bıçak sisteminin rüzgâr hızını %40 artırdığını söylüyor.

Hodges, “PowerPod’lar, yılda 300 günden daha az güneş alan yerlerde güneş panelleriyle rekabet edebilecek kadar güvenli ve güçlü bir rüzgar enerji sistemi olacak.” diyor.


 
 
PowerPod basit cıvatalı tabanıyla, hiçbir alete gerek kalmadan kalıcı olarak sabitlenebilmesini veya anında çıkarılabilir olmasını sağlayacak bir tak-çalıştır bağlantısıyla hemen hemen her yere kurulabilir.

Genelde rüzgar türbinleri, binalara ya da bir direğe monte edilir. Ancak PowerPod bir fıçı büyüklüğündedir ve elektrik üretmek için çatıya, karavana, yelkenliye veya herhangi bir güvenli yüzeye sabitlenebilir. Taban güvenli hale getirilir ve PowerPod tabana oturtulur, herhangi bir ek alet olmadan temel ünitenin kablolarına kendiliğinden bağlanır. Ardından duruma göre, kalıcı veya geçici olarak sabitlenebilir. 
Ayrıca, PowerPod mevcuttaki rüzgar türbinlerine de bağlanabilir.
 

PowerPod’un Bıçak Sistemi Rüzgar Hızını Nasıl Artırır?

Rüzgar hızının ortalamanın altında olduğu bölgelerde rüzgâr türbinleri hareket etmek için gerektiği kadar rüzgâr alamadıklarından dolayı neredeyse hiç elektrik üretilmez. Ancak bir PowerPod’ un özelliği rüzgar hızını kendisi hızlandırabiliyor olmasıdır. Böylece daha sık ve daha fazla güç yaratılır.

Pod, havayı normal bir türbindekinden daha küçük bir çıkışa aktarır, bu da dahili bıçağa çarpmadan önce onu hızlandırır. Geleneksel rüzgar türbinlerinde olmasa da, Pod rüzgarı aynı anda birden fazla yönden de yakalayabilir.

 

Gerçekten Daha Verimli ve Güvenli mi?

Tüketiciler, bir Powerpod' u aynı ekipmanla güneş panelleriyle aynı şekilde bir güç sistemine bağlayarak kendi başına kullanabilirler. Ayrıca mevcutta bir güneş enerjisi sistemi varsa sorunsuz bir şekilde ona bağlanabilir ve ek bir güç kaynağı elde edilmiş olur.
► İlginizi çekebilir: Güneş Panellerinde En Sık Yaşanan 8 Sorun
 
Pod’da güvenlik açısından bıçaklar ürünün iç kısmında bulunur. Böylelikle çocukların ve hayvanların güvenliği sağlanmış olur. Hodges, üretim için henüz ilk aşamalarda olduklarını ve finansal olarak yatırımcıları beklediklerini belirtiyor. Ayrıca, satabileceği kadar fazla Pod üretmek istediğini ve bu sayede temiz enerji üretimine de bir o kadar katkı verebileceklerini söylüyor. 

 
Kaynak:


► euronews.com
► halcium.com
 
YAZAR: Cansu ÜSTÜNSOY


ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.