elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Siemens ve Darüşşafaka’dan ‘Geleceğin Profesyonelleri’ için İşbirliği

Siemens Türkiye, sosyal sorumluluk ve sürdürülebilirlik değerlerine verdiği önemden hareketle başarılı üniversite öğrencilerine yönelik gerçekleştirdiği “Geleceğin Profesyonelleri” burs ve eğitime destek projesine, Darüşşafaka Lisesi’ni de dahil etti. Konuyla ilgili işbirliği protokolü Siemens ve Darüşşafaka yöneticilerinin katılımıyla imzalandı.



A- A+
14.12.2015 tarihli yazı 6643 kez okunmuştur.
Siemens Türkiye, 2000 yılından itibaren devam ettirdiği “Geleceğin Profesyonelleri” burs ve eğitim destek projesi kapsamında Darüşşafaka Lisesi ile de işbirliği protokolü imzaladı. Yapılan imza törenine Siemens Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Hüseyin Gelis, Siemens Türkiye İK Direktörü Nurer Yüksel, Darüşşafaka Yönetim Kurulu Başkanı Talha Çamaş, Darüşşafaka Yönetim Kurulu üyeleri Fırat Tekin, Adnan Dovan, Hakan Tahiroğlu ve Darüşşafaka Lisesi Müdürü Nevzat Kulaberoğlu katıldı.
 

 
İmzalanan protokolle; Siemens Türkiye, Darüşşafaka’da öğrenimini sürdüren başarılı lise öğrencileri veya Darüşşafaka mezunu başarılı üniversite öğrencilerine, üniversitede okudukları bölümün Siemens’in iş alanlarıyla uyumlu olması durumunda, karşılıksız burs desteği sağlanacak. Burs programına kabul olan öğrenciler ayrıca Siemens’in yarı zamanlı çalışan havuzuna dahil olup, ders programlarının uygunluklarına göre yarı zamanlı çalışma şansı elde edebilecek. Ayrıca Darüşşafaka Lisesi mezunu olup zorunlu stajı bulunan başarılı üniversite öğrencilerine de, Siemens’in zorunlu yaz stajı için aradığı ön şartları sağlaması ve ilgili genel yetenek testinde başarılı olması halinde, stajlarını Siemens’te yapabilmeleri için öncelik tanınacak. Yine protokol kapsamında mezun öğrenciler, Siemens Türkiye’de gelişen proje ve fırsatlara göre projelere katılım gösterebilecek ve destek çalışmalarına dahil olabilecek. Bursiyer öğrencilere ayrıca program kapsamındaki mentorluk programına danışan olarak katılma hakkı da sağlanacak.
 

 
İmza töreninde bir konuşma yapan Hüseyin Gelis, “Önümüzdeki yıl Siemens olarak Türkiye’deki 160. yılımızı kutlayacağız. Türkiye’nin en köklü şirketlerinden biri olarak bugün Türkiye’nin yine en köklü eğitim kurumlarından biri olan Darüşşafaka Cemiyeti ve Lisesi ile sosyal sorumluluk temelli işbirliğimizi sürdürüyor olmaktan mutluyuz. Darüşşafaka ile Siemens’in ilişkisi 1906 yılında Siemens’in Berlin’deki merkezine telgraf eğitimi için gönderilen Darüşşafaka mezunu Mehmet Sabri Bey’e kadar uzanıyor. Sabri Bey, milli mücadelenin posta ve telgraf işlerini en üst sorumlu bürokrat olarak yürütmüş, tarihimiz için çok önemli bir isimdir. Darüşşafaka ile uzun yıllara dayanan bağımızın yıllar itibariyle bunun gibi projelere dönüşmesinin hem gençlerimiz hem de ülkemizin insan kaynağı için önemli olduğuna inanıyorum” dedi.

 
Darüşşafaka Yönetim Kurulu Başkanı Talha Çamaş da “Öğrencilerimizi ve mezunlarımızı profesyonel iş hayatına hazırlayacak bu projede yer almayı çok önemsiyoruz. Çünkü Darüşşafaka olarak yaşam boyu öğrenen, evrensel değerleri benimsemiş, özgüvenli, topluma karşı sorumluluklarının bilincinde lider bireyler yetiştirmeyi hedefliyoruz. Yetiştirdiğimiz gençlerin Siemens gibi bir dünya devinde çalışma hayatına adım atmaları, bu hedeflere ulaşma noktasında elimizi daha da güçlendiriyor" dedi.
 
 
Siemens Türkiye ile Darüşşafaka Cemiyeti ve Darüşşafaka Lisesi işbirlikleri artıyor
 
Siemens Türkiye, Darüşşafaka Cemiyeti ile daha önce de farklı projeler gerçekleştirdi. Yapılan işbirlikleri kapsamında; Robotics Kulübü’nün desteklenmesi, Darüşşafaka Kariyer Günleri organizasyonlarına Siemens Türkiye çalışanlarının katılımı, Siemens Mühendislik Kurulu’nun koordinasyonuyla, meslek seçimi aşamasında öğrencilere “mühendislik” mesleğinin tanıtılmasına yönelik organizasyonlar yapılması ve öğrencilerin Siemens’e geziler gerçekleştirmesi organize edildi.

Kaynak:
 

Mustafa Şirin Mustafa Şirin Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.