elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Plug-in Bağlantı ile Maksimum Verimlilik

Akıllı üretim tesisleri, toplam kablo bağlantı sayısının arttığı ağa entegre olmalıdır. Modüler ve standart konnektörler otomasyonu daha esnek ve verimli kılmaktadır. Heavycon Modular ve M12 yuvarlak konnektörler Akıllı Kablolama sisteminin temelidir.



A- A+
01.12.2016 tarihli yazı 15807 kez okunmuştur.

Esnek Üretim Tesisleri için Akıllı Kablolama


Akıllı üretim tesisleri, toplam kablo bağlantı sayısının arttığı ağa entegre olmalıdır. Modüler ve standart konnektörler otomasyonu daha esnek ve verimli kılmaktadır. Heavycon Modular ve M12 yuvarlak konnektörler Akıllı Kablolama sisteminin temelidir.
 

Modüler ve Çok Yönlü: Heavycon


Heavycon Modular serisi ile Phoenix Contact güç, sinyal ve data iletimini tek konnektörle sağlamaktadır. Konnektör yeni geliştirilen yaylı çerçeve ile yerine kenetlenen birkaç modülden oluşur. Konnektörün boyutuna göre iki, üç, dört veya altı modül tek bir çerçeveye monte edilebilir. Modüller doğru ve atanmış konumda gevşemeden sabitlenir. Çerçeve nedeniyle modüllerin hareket etmesi veya sallanması mümkün değildir. 50‘den fazla modül seçeneği ile uygulamada sınır yoktur. Data ekranlı bakır veya fiber optik kabloyla taşınır. Bu amaçla RJ45 konnektör için modüller mevcuttur.
 
 İlginizi Çekebilir : Konnektör Nedir? Sanayi Tipi Konnektörler

Montaja hazır ve test edilmiş RJ45 patch kablolar da uygulanabilir. Sahada montaj için kullanıcı IDC (izolasyon kaydırmalı bağlantı) bağlantı teknolojisini kullanabilir. Ek bir modül krimp bağlantılı bir RJ 45 konnektör taşıyabilir. Gigabit iletimi için CAT6 modülde kablo çiftlerinin ekranlaması devam eder.
 
Şekil 1: Heavycon Modular ve M12 Konnektörler Karmaşık Sistemlerde Etkin Kablolama Sağlar

Modüldeki tam bakır ekran sayesinde parazitten etkilenmeyen veri iletimi aynı anda enerji iletilse bile sağlanır. EMC yükü çok yüksekse Phoenix Contact’ın SC ve LC kontaklı fiber optik kabloları da kullanılabilir. Dolayısıyla birçok çeşit hazır montajlı fiber optik kablo kullanabilirsiniz. Uygulama alanı sistemlerden ağ teknolojisine uzanır. Sensör ve aktüatör sinyalleri de Heavycon ile bağlanabilir. 25 kontaklı modüller mevcuttur. Ana sinyal konnektörü altı modül alabildiği için konnektör başına 150 kontaklık bağlantı 25 kontaklı modül kullanılarak sağlanabilir.


Avantajlarınız


RJ45 veri bağlantısı için hazır montajlı patch kablolar kullanılabilir
► 360° ekranlı Gigabit modüllerle hızlı ve güvenli veri iletimi
► FO modüller Phoenix Contact'ın LC veya SC teknolojili kontaklarını taşır
► Yaylı mandallı geçmeli çerçeve sayesinde muhafazaların kolay montajı
Modül çerçevesi tüm HEAVYCON STANDARD, EVO ve ADVANCE muhafazalara uyar ve pazar standardıyla uyumludur
 

Üniversal Bağlantı İçin : Yuvarlak Konnektörler


M8 ve M12 yuvarlak konnektörler otomasyonlu üretim bileşenlerinin bağlantısında entegre bir çözüm sağlar. Çok yönlülükleri sayesinde Endüstri 4.0’ın modüler ve ölçeklenebilir konseptlerine uygundurlar. Farklı uygulamalara uyarlanabilirler ve aynı anda sinyal, data veya gücü taşıyabilirler.
 


Şekil 2: Heavycon Modular Ürün Ailesi; Data, Sinyal ve Güç İçin Modüler Bağlantı Sistemidir
 
 İlginizi Çekebilir : PCB Bağlantı Teknolojisi Trendleri
 
Özellikle M12 yuvarlak konnektör sensör ve aktüatörlerin bağlantısında lider bağlantı olmuştur. Bileşenler sağlam ve kullanıcı dostudur, pin dağılımları uluslararası standarttadır ve uluslararası uyumlu özel kodlama hatalı bağlantıyı önler. Konnektörlerin zaman kazandıran konsepti ilk devreye almayı hızlandırır. Düzenli yerleşim sayesinde arıza durumunda sistem diyagnostiği basitleşir. M12 konnektör yalnız veri iletiminde evrimleşmemiştir – birçok uygulama imkanı da söz konusudur. Küçük tasarımları ve basit kilitleme mekanizması sayesinde M12 sınırlı alan olan yerlere uygundur. Phoenix Contact’ın kullandığı yeni uluslararası kodlama sayesinde birçok uygulama mümkündür.
 
Tüm çözümler tek muhafazada

M12 güç konnektörünün K ve S-kodlu versiyonları 630 V AC ve 16 A güç beslemesi için tasarlanmıştır. AC motorların ve sürücülerin yanında frekans invertörleri, motor yol vericiler, güç kaynakları ve aydınlatma sistemlerinin alan kazandıran bağlantısına imkan tanırlar. L ve T-kodlu M12 güç konnektörleri 63 V ve 16 A’e kadar alçak gerilim DC güç beslemesi için tasarlanmıştır. Örneğin güvenilir I/O modülleri, ağ cihazları veya motorlar. Sinyal, data ve güç için hibrit konnektörler sahadaki arabirim sayısını azaltır. Opsiyonel hızlı kilitleme sistemi Speedcon sayesinde kablolama süreleri kısalır.


::: VİDEO ::: Uyumlu Bağlantı, Esnek Kombinasyon








Kaynak:


Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar