elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Pet Şişe Verin Bedava Yolculuk Yapın

Artık bütün metro istasyonlarında 0.5 litrelik pet şişeler içinde suyumuzu otomatlar sayesinde alabiliyoruz. Peki ya bu pet şişelerin geri dönüşümünü anında yapıp kazandığımızla da bedava yolculuk yapmaya ne dersiniz. İlginizi fazlasıyla çekecek olan yazımızı gelin birlikte inceleyelim.



A- A+
31.12.2013 tarihli yazı 15458 kez okunmuştur.
Hızla artan nüfus ve kalabalıklaşan şehirler tüketimi gün geçtikçe arttırıyor. Her şeyin tüketilmeye başlandığı Dünyamızda geri dönüşümün önemi ise göz ardı edilemez seviyede büyüdü. Bunların sonucunda birçok geri dönüşüm sistemleri kullanılıyor.
 


 
►İlginizi Çekebilir: Geri Dönüşüm ve Türkiye'deki Durumu


Dünyada temiz su kaynakları gittikçe azalıyor. Bununla beraber hazır su tüketimimiz ise çığ gibi artıyor. Eskiden evlerimizin çeşmelerinden su içerdik ama bu artık bir hayal. Evinde ve dışarıda hazır su kullanmayan artık yok.  
 
Pekin ise buna bir çözüm getirmiş. Pekin metrosunda kullanılan yeni sistem sayesinde kullandığınız pet şişeleri yeni nesil jeton makinelerine atıp kendinize bir jeton alabiliyorsunuz. Direkt geri dönüşüme giden bu sistem sayesinde hem çevreyi koruyup hem de bedava yolculuk yapma imkanı sağlanıyor.
 


 
►İlginizi Çekebilir: Atık Isı Geri Kazanımı

 
Ülkemizde ambalajlı su üretimi 2013’de 10.5 milyar litre. Bunun 4.1 milyar litresini ise pet şişeler oluşturuyor. Sadece ülkemizde durum bu iken Çin gibi ülkelerde pet şişe tüketimi bunun 25-30 katı civarında.
 


 
Ülkemizde de büyük şehirlerde bu gibi uygulamalar yapılması bazı belediyelerin gündeminde. Geri dönüşümün karşılığını direkt tüketiciye veren bu gibi sistemlerin geliştirilmesi ise umut verici.
 



Geri Dönüşüm Makinaları Nasıl Çalışır?
 
 


Kaynak

Suder
Uzmanab.com
Netplasmak.com

 

 
Cengiz  GÜNAN Cengiz GÜNAN Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.