elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Nikola Motor’dan Hidrojen ve Elektrik Enerjili Motorlar

Hibrid araçların günümüz teknolojisinde önem kazanmasıyla birlikte Nikola Motor şirketi gelecek planlarını açıkladı. Bu planlar doğrultusunda geliştirilecek olan hidrojen ve elektrik enerjisine sahip kamyonların üretileceği söyleniyor. Ayrıntılar haberimizde.



A- A+
02.09.2016 tarihli yazı 13018 kez okunmuştur.
Bu yılın başlarında Nikola Motor şirketi elektrikli araç pazarında gerçekleştireceği planlarını açıklamıştı. Bu planlar doğrultusunda 2000 beygir gücünde, 320kWh batarya gücüne sahip geliştirilmiş türbinlerden bahsediliyor. Şirket yapılan olumsuz yorumlara karşı, projenin detaylarıyla açıklanamayışı bu projenin gerçekleşemeyeceği anlamına gelmediğini, günümüzde geliştirilmiş elektrik gücü yerine hidrojen gücü daha revaçta olduğunu belirtti. Gelişen teknolojiyle birlikte geliştirdikleri motorlarında geliştiğine vurgu yapan şirket olumsuz yorumların tamamına böylelikle engel olmuşlardır.
 


►İlginizi Çekebilir: Hibrit Otomobiller Nasıl Çalışır?

Bu yeni motor sistemi, Amerikalı ve Kanadalı kamyoncular için ideal olacak 800 V hidrojen-elektrik yakıt haznesine sahip. Yılın başlarında bahsedilen menzil uzatıcı için, Nikola motor 20 mpg (100 km 11,7 lt) hidrojen tüketimiyle 1200 mil (1931 km) daha fazla yol alabileceğinden bahsediyor. Hidrojen enerjisi temiz ve mevcut enerji kaynaklarımızı korumak için ideal olsa bile şuanda birkaç sorun bulunmakta. En önemli sorun ise alt yapı eksikliği. Ulaşım konusunda uzun mesafelerde hareket edecek olan kamyonlar için gerekli elektrik ve hidrojen istasyonlarının mevcut olmadığı belirtiliyor. Hidrojen istasyonlarının bulunması oldukça güç bir durumken böyle yerlerin inşa edilmesi de kolay bir işlem değildir. Öncelikle güçlü basınçlara dayanabilecek tankların inşa edilmesi ve aktarım sırasında kullanılacak olan hortum ve başlıkların özel valflere sahip olması gerekiyor. Ayrıca hidrojenin elde edilmesi de kolay bir işlem değil.
 

Bu sorunları aşmak için Nikola Motor, sıfır emisyonlu güneş enerji sistemleriyle kendi hidrojen yakıtı elde etmeyi planlıyor. Kurulacak olan bu güneş enerjili çiftliklerin her biri 100’den fazla megavat enerji üretebilecek ve sudan hidrojen elde etmek için gerekli olan elektroliz olayını gerçekleştirebilecek. Nikola Motor şirketinin CEO’su TrevorMilton’unaçıklamalarına göre yapılan tüm bu çalışmaların sadece araçlar için enerji tüketimi için olmadığı, yeni bir enerji kaynağının üretimi içinde önemli bir parçası olduğunu belirtiyor.
 

Nikola şirketinin gelecek planlarında 2020 yılına kadar ülke çapında 50 hidrojen istasyonu kurmayı planlıyor. Tüm bu çalışmalarıyla Nikola motor sıfır emisyona sahip temiz enerji tüketimiyle dünyada ilk olacak. Tabi ki bunların hepsi şuanda sadece kâğıt üzerinde yapılan çalışmalardan ibaret.

Nikola Motor Şirketine göreyse hidrojen ve elektrik enerji tüketimine sahip araçlar 1 Aralık'ta görücüye çıkacağını belirtiyor. Araçların yalnızca hidrojen istasyonlarınca alt yapısı tamamlanmış ülkelere değil tüm dünyaya satışı gerçekleşebileceği vurgulanıyor.


Kaynak:


newatlas.com
 
Recep Özdemir Recep Özdemir Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.