elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Kişisel Ulaşım Aracı Ryno

Geleceğin ulaşım çeşitleri arasında gösterilen kişisel ulaşım araçları son dönemlerde büyük bir ilgiye sahip. Tek tekerlekli ve tek kişilik olan Ryno, portatif bir tasarıma sahip olduğu gibi kullanış bakımından birçok özelliğiyle ön plana çıkıyor. Bu haberimizde sizlere, Ryno’yu daha yakından tanıtacağız.



A- A+
06.02.2014 tarihli yazı 11621 kez okunmuştur.
Geliştiricileri tarafından yapılan açıklamalara göre Ryno’nun en büyük özelliği, tek tekerleğe sahip olması ve portatif tasarımı sayesinde istenilen her yerde kullanılabilmesi. Bu sebeple Ryno, bir motorsiklet veya elektrikli scooter değil. Ryno, boyut olarak küçük olması ve dar alanlarda kolay manevra yapabilmesi özellikleriyle diğer türlerinden de farklılaşıyor.
 

 
Videoda Ryno'yu Yaratıcısından Dinleyebilir, Kullanım Görüntülerini Bulabilirsiniz


Gelişmiş hareket sensörü teknolojisine sahip olan Ryno, sürücünün vücut hareketlerine göre hızlanıyor ve yavaşlayabiliyor. Sürücü öne doğru eğildiğinde ağırlık sensörleri sayesinden bunu algılayan Ryno hızlanıyor, sürücü geriye doğru ilerlediğinde ise yavaşlıyor. Ayrıca aracın hız ve eğim sınırları zorlandığı takdirde Ryno’nun oto denge sistemi sizi önce uyarıyor ve eğer bu uyarılara kulak asmazsanız kontrolü belirli bir süreliğine eline alıyor.
 



►İlginizi Çekebilir: Uçan Araba | Aeromobil
 

2 yüksek çıkışlı SLA (Sealed Lead Acid) bataryaya sahip Ryno, lityum iyon pil seçeneğinide barındırıyor. 6 saatlik bir şarj ile tam dolum kapasitesine ulaşan Ryno, 16 km yol alabiliyor. 72 kilogramlık bir ağırlığa sahip olmasıyla birlikte 117 kilograma kadar ağırlık taşıyabiliyor. 25 inçlik bir çapa sahip tekerleği sayesinde bir tam dönüşüyle 2 m yol alabiliyor.
 
 

Ryno, helikopterler ve jet uçaklarda bulunan denge sistemiyle birlikte, ivme sensörü ve eğim açılarını algılayabilen jiroskopik sensöre sahip. Sürücünün boy durumuna göre ayarlanabilen koltuk ve cep telefonunuzu şarj edebileceğiniz 12 v dc güç çıkışına sahip Ryno, bu özellikleriylede büyük bir avantaj sağlıyor. 5.295 dolarlık bir ücretle Ryno’ya sahip olmanız mümkün.


Kaynak:
►Rynomotors

Ahmet Gökhan Seyrek Ahmet Gökhan Seyrek Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.