elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

IP Apartman Konuşma Sistemleri

Apartman Konuşma Sistemleri, Gelen ziyaretçileri daire veya ofis içindeki monitörlerde görmek, onlarla sesli ve görüntülü iletişim kurmak için dahiyane çözümdür. Tehlike görülmeyen durumlarda kapı kilit butonuna basarak kapı emniyetle açılabilir. Ayrıca Apartman Konuşma Sistemleri daireler arasında ücretsiz görüşme yapma imkanı da sağlar. Bu seferki yazımızda Karel Firması' nın IP Apartman Konuşma Sistemleri ' ni inceleyeceğiz.



A- A+
27.08.2014 tarihli yazı 13244 kez okunmuştur.
Yeni nesil Apartman Konuşma Sistemleri, internet bağlantısı sayesinde artık daha kapsamlı olarak çalışmaktadır. Karel IP tabanlı santralleri ile tam entegre çalışabilen apartman konuşma sistemleri, ev/ofisler  arasında ve internetin olduğu her nokta ile ücretsiz sesli ve görüntülü görüşme yapma imkanı sunar. CCTV (Kapalı devre Televizyon-Closed Circuit TV) entegrasyonu ile softphone ve videophone üzerinden kamera görüntülerinin izlenmesi ve çift yönlü ses iletişimi mümkün olmaktadır.




Karel IP Apartman Konuşma Sistemlerinin Avantajları Nelerdir ?


Genişleme Kapasitesi: Network switchler ile sınırsız genişleme kapasitesi sağlanabilir.
 
Mesajlaşma:Tüm dairelere ya da istenilen dairelere yazılı ya da resimli mesaj gönderilebilir.
 
Alarm Desteği: Daire içi ünitelerde 7 adet sensör girişi, 1 adet sensör çıkışı bulunur.
 
Kamera Desteği: Sınırsız sayıda IP kamera bağlanabilmektedir. Daire içi ünitelerden herhangi 12 adet seçilerek izlenebilir.
 

 
Ziyaretçi Kayıt: Gelen ziyaretçilerin fotoğrafları daire içi üniteler tarafından kayıt edilir.
 
Reklam Oynatma Özelliği: Site içinde veya çevresinde bulunan alışveriş merkezlerinin vereceği reklamlar daire içi ünitede oynatılabilir ve böylece sitelere ek gelir sağlanır.
 
 


►İlginizi Çekebilir: Araç Takip Sistemi Nedir ?
 

Karel IP Apartman Konuşma Sistemleri üç temel birimden oluşur.
 

►Giriş Üniteleri

►Daire İçi Üniteler

►Çevre Birimleri

 


 

1) Giriş Üniteleri


Apartman ana giriş kapısında bulunan çok fonksiyonlu ünitedir. Apartman sakinlerinin elektronik kartla veya şifreyle güvenli giriş yapmasını sağlar. Ayrıca üzerinde bulunan kamera, mikrofon ve hoparlör sayesinde ev sahibi, ziyaretçiler ile görüntülü olarak konuşabilir.
 



  giriş panelleri, ergonamik ve dayanıklı yapısıyla dikkat çekmektedir.
 

Karel 'in giriş panelinin en önemli özellikleri
 

►Dokunmatik matris tuş takımı, SIP desteği ve kart okuyucuya sahip olması, daha güvenli ve daha hızlı giriş imkanı sunmaktadır.
 

►Otomatik kazanç kontrolü, gürültü önleyici (CNG), yankı önleyici (AEC), H.264 Video ve G.711-G.729a/b ses kodek desteği ile daha yüksek kalitede sesli ve görüntülü konuşma sağlamaktadır.

 

2) Daire İçi Üniteler


Daire içinde bulunan, ev sahibinin ziyaretçiler ile görüşebildiği ve güvenli durumlarda ünite üzerinden apartman girişini açabildiği ünitelerdir. Karel daire içi üniteler aşağıdaki üstün özellikleriyle dikkatleri üzerine çekmektedir.

►İlginizi Çekebilir: Hırsız Alarm Sistemi ve Özellikleri
 

► 4.3" , 7" ve 10.2" TFT dokunmatik LCD ekran, handsfree (kablosuz kulaklık), çoklu ortam desteği ile kameralı görüşme yapabilir, apartman komşunuzu arayıp sohbet edebilir, ziyaretçi resim kaydı bile alabilirsiniz. Ev  içinde hareket detektörü veya manyetik kontak tarafından algılanan alarm durumu kontrol paneline ihtiyaç duyulmadan daire içi ünite üzerinde görsel ve sesli uyarı gerçekleştirilebilmektedir.
 

►Santral desteği, alarm entegrasyonu, ev otomasyon desteği ile acil durumlarda vakit kaybetmeden ilgili noktalara ulaşılmasını sağlar. Örneğin apartman kapısındaki şüpheli durumu, santral desteği ile doğrudan güvenlik ekiplerine bildirebilirsiniz.
 

►Topluluk mesajları alabilme, IP kamera izleyebilme ve SIP 2.0 desteği, Karel daire içi ünitelerin diğer özelliklerinden sadece birkaçıdır.

 

 

3) Çevre Birimleri


Giriş ve daire ünitelerinin daha kapsamlı çalışmasını sağlamak, birbirleri ve dış ortamla iletişimini geliştirmek, daha güvenli ve ergonomik kullanım için gerekli olan birimlerdir. En yaygın kullanılanlar;

► 9’’ LCD Ekranlı Güvenlik ünitesi

►Kapı açma Modülü

 

►Asansör Modülü
 


 

 

 IP Apartman Konuşma Sistemleri için Tıklayınız

 

Kaynak:




 

Hikmet Bürkav Hikmet Bürkav Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar