elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Hırsızlara Kötü Haber:
Xandem Kamerasız Güvenlik Sistemi

Soygun filmlerinde lazerlere takılmamak için akrobatik hareketlerin yapıldığı, lazerlerin içinden geçildiği sahneler izlemişsinizdir. Filmlerde yaşanan bu durum Xandem Güvenlik Sistemleri'yle gerçekten yaşanabilir. Ayrıntılar haberimizde.



A- A+
13.12.2015 tarihli yazı 8283 kez okunmuştur.
Teknoloji ilerledikçe güvenlik sistemlerine ihtiyaç da artıyor. Güvenlik denilince akla ilk olarak kameralar gelir. Caydırıcı özelliği olduğunu düşündüğümüz kameralar, çok rahat etkisiz hale getirilebilir olduğu için yeni güvenlik sistemlerine ihtiyaç duyuluyor. Bu ihtiyaca kulak veren Xandem Güvenlik Sistemleri, kameraları tarihe gömecek bir güvenlik sistemi geliştirmeye koyuldu.
 


Bağış ve destek sitesi olan İndiegogo’da destek bekleyen projelerden biri Xandem Güvenlik Sistemleri. Bu projenin ses getirmesinin nedeni, kamera kullanmayacak olması. Eve, iş yerine, güvenlik gerektiren herhangi bir yere kamera yerine küçük sensörler yerleştirip sistemin fark edilmesini zorlaştırmayı amaçlıyorlar.
 


Çalışma mantığından adım adım bahsedecek olursak
 
1) İzlenecek alan “node” denilen küçük sensörlerle çevrilir.
 
 
  
2) Bu sensörler küçük, yüklenmesi kolay ve kolayca gizlenebilirler.

 

 
3) Sensörler, duvarlardan ve mobilyalardan bile geçecek ve tüm alanı kaplayacak şekilde bir ağ oluştururlar.

 

 
4) Kişi hareket ettiğinde, vücudu bu tüm alanı kaplayan ağda, bulunduğu yere denk gelen linkleri keser.

 
 
 
5) Xandem’in bu algoritması kesilen linkler üzerine kuruludur. Böyle bir algoritmayla kişiyi ve bulunduğu noktayı tespit eder.

 
 
 
Bu sistem tüm alanı radyo dalgaları kullanarak tarayan sensörlerden oluşuyor. Projenin en güzel yanlarından biri de akıllı telefonlar ile entegre çalışabilmesidir. Evden çıktıktan sonra telefonunuzdan evin krokisine eş zamanlı olarak ulaşabileceksiniz. Indiegogo sitesinde hedeflediği bağışın büyük bir kısmını toplayan Xandem, 450$'dan satışa başlayacak.



Kaynak:


Cnet

Yazar: Burcu Yelis
Burcu YELİS Burcu YELİS Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.