elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Yeni Nesil Ev Güvenlik Robotu |
iCamPro FHD

Ev güvenliği, IP kameralar ve hareket takip eden robotlarla daha kolay sağlanmaya başlanıyor. iCamPRO ise bu iki konsepti başarıyla birleştirerek diğer ev güvenlik robotlarından daha güvenilir olduğunu gösteriyor. Detaylar haberimizde.



A- A+
24.12.2014 tarihli yazı 10732 kez okunmuştur.
İndiegogo üzerinde bağış toplamaya başlayan hatta 1000$'lık hedefinin 14000 katını toplamayı başaran dünyanın en akıllı ev güvenlik robotunun yetenekleri bu bağışı son kuruşuna kadar hakettiğinin ispatı olsa gerek. Görme, duyma ve gerçek zamanlı takip etme yeteneklerine sahip bu robot üzerindeki kamera ve akıllı takip sistemiyle ortamdaki ses ve hareketleri algılayabiliyor. En ilgi çeken özelliği olan akıllı takip sistemi aslında askeri sistemlerde ve profesyonel casusluk sistemlerinde kullanılan çok pahalı bir teknoloji. Amaryllo bu teknolojiyi ev ve ofislerde kullanılacak kadar düşük maliyetlerde geliştirmeyi başardı.
 



Görsel 1 : iCamPRO'nun Özellikleri


► İlginizi Çekebilir : Kablosuz Güvenlik Kameraları (IP Kamera ve Analog Kamera) Nasıl Çalışır?




 
Üzerindeki bir kaç hareket sensörü sayesinde eve giren hırsızı saniyeler içerisinde algılayarak takip etmeye başlayan iCamPRO avuç içine sığacak kadar küçük. Evdeki kablosuz ağa bağlanarak kaydettiği videoları ürünle beraber gelen 15 GB'lık Google Drive hesabına aktarabiliyor ve ortama giren hırsızı telefonundaki program sayesinde ev sahibinin de görmesini sağlıyor.
 



Görsel 2 :  Gerçek Zamanlı İzleme


► İlginizi Çekebilir : Hırsız Alarm Sistemleri Nasıl Çalışır?

 
2015 CES Best of Innovations ödülünü kazanan iCamPRO, loş ışıkta ve gece vakti yapılan çekimlerde de oldukça başarılı bir performans sergiliyor. Gerçek zamanlı bildirim yapabilme özelliği sayesinde ortamda bir hareket veya ses algıladığında kullanıcının iOS veya Android tabanlı telefonuna gerçek zamanlı bildirimler gönderebiliyor. 
 



Görsel 3 : Gerçek Zamanlı Bildirim Mesajları


► İlginizi Çekebilir : Güvenlik Kamerası (CCTV Kamera) Nasıl Çalışır?




 
Bu tür güvenlik robotlarının işlemcileri büyük hesaplama gücüne gerek duymadıkları için basit şifreleme sistemi kullanırlar ve 100 - 200 MHz frekans aralığında çalışırlar. 56 bit şifreleme sistemi kullanan aygıtlara sızmak 7 dakikadan daha az bir sürede gerçekleştirilebildiği için iCamPRO 256 bit şifreleme sistemi kullanmaya karar vermiş. 256 bit şifreleme sistemine sızmanın on yıllar alacağı göz önünde bulundurulursa iCamPRO'nun güvenlik alanında da ne kadar başarılı olduğunu görüyoruz.



Kaynak :

► Walyou
► Indiegogo
► Technewsinfos


 

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.