elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Güneş Enerjisi Ağacı ile Elektrik Üretimi

Ağaç konsepti ile güneş enerjisinden elektrik enerjisi üretiminde Hint bilim adamları daha az alan ile daha çok enerji üretmeyi başardı. Hindistan'da uygulamaya konulan güneş enerjisi ağacının ayrıntıları haberimizde.



A- A+
19.10.2016 tarihli yazı 12458 kez okunmuştur.
Merkez Makine Mühendisliği Araştırma Enstitüsü'nden Hint Bilim Adamları tarafından geliştirilen Güneş Enerjisi Ağacı, daha az alan kullanarak aynı miktarda enerji üretir. Bilim Teknoloji ve Yer Bilimleri Bakanı Dr. Harsh Vardhan kentsel ve kırsal bölgeler için güneş hücrelerinin dikey düşmesini göz önünde bulundurarak yeni bir tasarım yaptı. Bir ağaç gibi dikey yönelimli dalları olan bu yapı, fotovoltaik paneller tutabilen bir Güneş Enerjisi Ağacı'dır. Bu ağaç normalde ihtiyaç duyulan 400 metrekarelik alan yerine 4 metrekarelik alan kullanarak 5 kilowatt enerji üretme kapasitesine sahiptir. Bu da genele bakıldığında 5 tane evi aydınlatmak için yeterli bir enerjidir.
 

Güneş Enerjisi Ağaçları hem sanatsal hem de fonksiyonel temiz enerji makineleridir. Güneş Enerjisi Ağaçları, genellikle ticari ya da kamu bağlamında güneş teknolojisi görünürlüğünü getirmek, peyzaj ve mimariyi geliştirmek amaçlanmıştır ve çatılarda kullanılan güneş enerji sistemlerinin devamı niteliğindedir. "Güneş Enerjisi Ağacı" Bilimsel ve Endüstriyel Araştırma Konseyi'nin yaptığı ziyaret sonrasında Sendika Bilim ve Teknoloji Bakanı Harsh Vardhan tarafından Salı günü açıldı.

Durgapur Merkez Makine Mühendisliği Araştırma Enstitüsü Baş Bilim Adamı Dr. Sibnath Maity, "Daha az arazi alanında daha fazla güneş enerjisi üretmek amacıyla bir fikir geliştirdik ve bu fikir için gerekli çalışmaları yaptık. Sonuç olarak bu tasarımı gerçekleştirdik" ve " Genelde 1 MW güç için beş dönümlük bir araziye ihtiyaç vardır. Bize ise 50.000 dönümlük yer için 10.000  MW gerekiyor." şeklinde ifadeler kullandı.

 

Bay Maity sözlerine, beş kW'lık geleneksel güneş fotovoltaik sistem alanının 400 metrekarelik olması gerektiğini ekledi. Maity, "Güneş Enerjisi Ağacının dallarında 30 fotovoltaik paneller ve etrafında rs sistem mevcuttur." dedi. Bunun gibi Güneş Enerjisi Ağaçları toprak monteli güneş dizileriyle karşılaştırıldığında 10 ila 15 oranında daha fazla güç üretme yeteneğine sahiptir. Güneş Enerjsi Ağacı, güneş tam battıktan sonra 2 saat ışık sağlayacak bir pil yedekleme sistemini şarj eder. Güneş Enerjisi Ağacı'nın kendi kendini temizlemesi ve verimlilik sağlaması için su yağma sistemi vardır.
 

Aynı zamanda CMERI araştırmacıları parklarda, bahçelerde, pazar yerleri gibi birçok alanda gerekli enerji ihtiyacını karşılamak için estetik modeller üzerinde çalışmaktadırlar. Sistem 5 kW model için tahmini tutar 7.500 $ USD'dir ve daha temiz enerji üretimi için ağaçlar tek tek veya gruplar halinde monte edilebilir.
 


Kaynak:

inhabitat
wonderfulengineering
Ezgi Kaya Ezgi Kaya Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.