elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

YAZARIN TÜM MAKALELERİ Ezgi Kaya

Elektriklendirilmiş Elyaf ile Deniz Suyundan Uranyum Çekme

Elektriklendirilmiş Elyaf ile Deniz Suyundan Uranyum Çekme Günümüzde radyoaktif atıklar için bir depolama alanının mevcut olmaması nükleer enerji santrallerinin bu atıkları denize atmasına sebep olmaktadır. Stanford Üniversitesi’nden bir araştırma ekibi deniz suyundan uranyum çeken bir elyaf üretti. Detaylar habe...

devam >>
Geleceğin Modern Platformu | Totem Power

Geleceğin Modern Platformu | Totem Power Eskiden telefon direkleri; telefon hatlarını, elektrik hatlarını ve TV kablolarını taşıyordu ve kötü bir görüntüleri vardı. Totem Power, bu işlevleri modernleştirmek ve kötü görüntüyü ortadan kaldırmak istiyor.

devam >>
Hava Kirliliğini Mürekkebe Dönüştürün! | KAALINK

Hava Kirliliğini Mürekkebe Dönüştürün! | KAALINK Gün geçtikçe dünyayı yaşanmaz hale getiren çevresel faktörlere karşı teknoloji çözüm üretmeye devam ediyor. Bu sefer karşımıza, araçların egzozlarından çıkan isi yakalayabilen ve bunu mürekkebe dönüştürebilen bir cihaz ile çıkıyor.

devam >>
MIT’nin Programlanabilir ve Şekil Değiştirebilir Robotu: Aeromorph

MIT’nin Programlanabilir ve Şekil Değiştirebilir Robotu: Aeromorph Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) araştırmacıları programlanabilen, şekil değiştirebilen ve şişirilebilir origami robotu geliştirdi. Özerk robotlara bir adım daha yaklaştığımız projenin çıkış fikrini ve gelişim sürecinin ayrıntıları haberimizde.

devam >>
Su Altı Canlılarından Esinlenerek Geliştirilen Robotlar

Su Altı Canlılarından Esinlenerek Geliştirilen Robotlar Teknolojik tasarımlarda biyomimetik bilimi ile doğadan ilham alınmaya devam ediyor. Bilim insanları, su altı canlılarının, genel adıyla planktonların okyanus koşullarındaki hareketlerini gözlemleyerek robotlar geliştirdi.

devam >>
Işık Neden Titrer?

Işık Neden Titrer? Işığın titreme nedenleri başlıklı teknik içeriğimizi, öncelikle titremede gerilimin etkisini açıklayarak inceleyeceğiz. Daha sonra 1937 yılında “Titreme Toleransı” adı altında sunulan makale ile detaylandırıp karşılaşabileceğimiz sorunlara ve çözüm öneril...

devam >>
2016’nın En Çok İlgi Çeken 10 Güncel Haberi

2016’nın En Çok İlgi Çeken 10 Güncel Haberi Her yıl olduğu gibi 2016 yılında da uzun araştırmalar ve günlük takip ile mühendisliğin her alanını kapsayan güncel gelişmeleri siz değerli okuyucularımıza sunduk. Bu yazımızda 2016 yılında en çok ilgi çeken 10 güncel haber içeriğimizi sizler için derledi...

devam >>
Güneş Enerjisi ile Çalışan Uzay Aracı: Solar Stratos

Güneş Enerjisi ile Çalışan Uzay Aracı: Solar Stratos Her geçen gün hızına yetişilmez bir hal alan teknoloji, karşımıza güneş enerjisi ile çalışan bir uzay aracı tasarımı ile çıkıyor. Güneş enerjisi ile çalışan ve ilkler arasına giren uzay aracının asıl hedefi stratosfere ulaşmak olsa da proje sahibi Domjan,...

devam >>
İki Ayaklı Robot Sistemi: NaBiRoS ve BALLU

İki Ayaklı Robot Sistemi: NaBiRoS ve BALLU İnsan doğasının dışına çıkarak tasarlanan iki ayaklı robot sistemi NaBiRoS ve bu sistemi geliştirme niteliğinde tasarlanan, helyum yardımıyla denge sağlanabilen robot sistemi BALLU’yu sizler için inceledik.

devam >>
Hamam Böceğinden Esinlenilen Karasal Robot

Hamam Böceğinden Esinlenilen Karasal Robot Karasal alanlarda küçük hayvanlar tarafından aşılması gerekilen çimen, taş gibi engeller mevcuttur. Bu engellerden yola çıkarak tasarlanan akabinde hamam böceğinden esinlenilerek geliştirilen karasal robotla ilgili ayrıntılar haberimizde.

devam >>
Toplam 16 içerik bulundu. Görüntülenen 1 - 10
1 2