elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Dünya'nın İlk Yapay Zeka Üniversitesi 2020'de Açılıyor

Araştırmalara göre, Yapay Zeka’dan elde edilen küresel iş değerinin 2022 yılına kadar 3.9 trilyon doların üzerine çıkması bekleniyor. Yapay Zeka alanında gelişmeler hız kesmeden devam ederken Dünya’nın ilk Yapay Zeka Üniversitesi de 2020 yılında açılacak. Detaylar haberimizde.



A- A+
24.10.2019 tarihli yazı 6786 kez okunmuştur.
Abu Dabi'de kurulan ve 2020'de ilk kez eğitim vermeye başlayacak olan Mohamed Bin Zayed Yapay Zeka Üniversitesi ya da diğer bilinen adıyla Dünya’nın ilk Yapay Zeka Üniversitesi’nde yüksek lisans düzeyinde eğitimler verilecek. Yapay Zeka Üniversitesi’nde yeni bir akademi ve araştırma modeli tanıtılacak. Kuruluş, öğrencilerine ve öğretim üyelerine Dünya’nın en gelişmiş Yapay Zeka sistemlerine erişim imkanı sağlayacağının sözünü veriyor. Araştırma merkezi olarak da kullanılacak olan üniversite ile Yapay Zeka disiplinini ön plana çıkarmak ve Yapay Zeka’nın tüm potansiyelini açığa çıkarmak hedefleniyor.
 
Üniversite’ye hem yerel hem de uluslararası yüksek lisans öğrencileri başvurabiliyor. Tam bursun yanı sıra altı adet yüksek lisans ve doktora programı bulunmaktadır. Çalışma programları, Makine Öğrenimi, Bilgisayarla Görü ve Doğal Dil İşleme alanlarında üç ana uzmanlık alanı sunuyor. Kabul edilen tüm öğrencilere tam burs, aylık ödenek, sağlık sigortası ve konaklama hakkı verilecek. İlk eğitim dönemi ise 2020 Eylül'ünde başlayacak.

 

 


Yapay Zeka Yeni Kariyer Fırsatları Yaratıyor

 
Global endüstri uzmanları ve fütüristler, birçok tekrarlayan işin sadece makineler tarafından gerçekleştirileceğini söylerken, yaratılacak birçok yeni iş fırsatı olduğunu söylüyorlar.
 
Üniversitenin geçici başkanı da gelişmiş zekanın yaygın uygulamasında dönüm noktasında olunduğunu ve bu evrimin hemen hemen her sektörde heyecan verici yeni kariyer fırsatları yaratacağını ifade ediyor.
 
Önümüzdeki on yıl içerisinde, Yapay Zeka küresel ekonomiyi üstel bir şekilde dönüştürecek. Endüstri uzmanları, 2030 yılına kadar AI'nın küresel ekonomiye yaklaşık 16 trilyon dolar katkıda bulunabileceğini tahmin ediyor.

 
 

Yapay Zeka Eğitimi: Geleceğin Mesleklerine Hazır Olmak İçin Becerilerinizi Geliştirin

 
Birkaç yıl içerisinde ortaya çıkacak yeni işlere hazırlıklı olmak için öncelikle mevcut becerilerin geliştirilmesi gerekiyor. Abu Dabi'deki Yapay Zeka Üniversitesi bu amaç için ilk olacak ancak tek kalmayacaktır. Diğer uzmanlaşmış Yapay Zeka üniversiteleri ve dünyadaki üniversiteler tarafından sunulan birçok Yapay Zeka programı oluşturulacaktır. 

Sizde Yapay Zeka alanının içinde bulunmak istiyorsanız ancak henüz çok fazla bir bilginiz yoksa internette varolan Yapay Zeka kurslarına katılarak beceriler edinip kendinizi geliştirebilirsiniz. Kurslar, arama algoritmaları, oyunlar ve mantık problemlerinin yanı sıra Veri Bilimi, Robotik ve Makine Zekası gibi akıllı ajanların Yapay Zeka programlaması hakkında size biraz deneyim kazandıracaktır.

Aşağıdaki listede internet üzerinden ücretsiz olarak erişebileceğiniz bazı Yapay Zeka kursları bulunuyor.
 

• Google AI ile öğrenin
 

• Google-Machine Öğrenme
 

• Stanford Üniversitesi - Makine Öğrenmesi
 

• Columbia Üniversitesi - Makine Öğrenmesi
 

• Nvidia - Bilgisayarla Görme İçin Derin Öğrenmenin Temelleri
 

• MIT - Kendi Kendini Süren Otomobiller İçin Derin Öğrenme
 
Fütüristler ve endüstri liderleri, değişim zamanlarında insanların ve makinelerin birlikte yaşamayı ve birlikte çalışmayı öğrenmek zorunda kaldıkları bir geleceğe hazırlanmak için yeni beceriler öğrenmek olduğu konusunda anlaşabilirler. Bu aynı zamanda gelişmekte olan yeni kariyerlere ve insanlığın geleceğini şekillendirecek yeni çalışma programlarına dalmak anlamına geliyor.

 


 
Kaynak:

► InterestingEngineering
Deniz KARAKAŞ Deniz KARAKAŞ Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.