elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Dünyanın En Uzun Hava Aracı |
Airlander HAV304

İngilizlerin tasarladığı, ilk görüşte bir zeplini anımsatan Airlander HAV304 ilk uçuşunu gerçekleştirdi. 3 hafta kesintisiz havada kalabilen ve 91 metrelik uzunluğu ile dünyanın en uzun hava aracı olma özelliğine sahip çevre dostu Airlander’ın ayrıntıları haberimizde.



A- A+
30.04.2014 tarihli yazı 13527 kez okunmuştur.
Başlangıçta ABD'nin ordu için tasarladığı ancak fon kesilmesi sonucu İngiltere'deki 'Hybrid Air Vehicles' firması tarafından geliştirilen  Airlander'ın insani yardım ve gözlem görevleri için kullanılması planlanıyor. Ünlü Iron Maiden adlı müzik grubunun solisti Bruce Dickinson’un da yatırımcısı olduğu Airlander HAV304 zeplin, uçak, balon karışımı melez bir görüntüye sahip ve 91 metrelik uzunluğu ile dünyanın en uzun hava aracı olma özelliğini taşıyor.
 

 
►İlginizi Çekebilir: Efsane Uçak SR71 Blackbird Siyah Kuş


Airlander'ı ayrıcalıklı yapan bir diğer özelliği ise tam bir çevre dostu olması. 38000 metreküp helyum ile 3 hafta boyunca kesintisiz havada kalabiliyor. Ayrıca 350 beygir gücünde 4 adet dizel motoru olan bu araç normal bir uçağa göre %70 daha az  karbon salınımına neden oluyor.
 




30 milyon pounda üretilen HAV304, havalanmak için her hangi bir piste ihtiyaç duymuyor ve 50 tona kadar ağırlık taşıyabiliyor. Üretilmesi planlanan diğer modellerinde yük taşıma kapasitesinin 200 tona çıkarılması ve ticari faaliyetler için kullanılması hedefleniyor.

Saatte 160 km hıza ulaşılabilen bu aracın boyutları ve taşıdığı yük miktarı düşünüldüğünde bu rakamın çok iyi olduğu söylenebilir.


Dünyanın en uzun hava aracı Airlander HAV304'ün üretim hikayesini ve ilk uçuş görüntülerini bu videodan izleyebilirsiniz.





Kaynak:

►Airlander


ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.