elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Yüksek Seviye Fonksiyonlara Sahip DC/DC Dönüştürücüler

DC/DC dönüştürücüler sürekli artan taleplerle karşı karşıyadır. Phoenix Contact, geleceğe yönelik yüksek performanslı ürünlerle bu talepleri karşılamak için genişletilmiş fonksiyonlara sahip yeni Quint DC/DC dönüştürücüleri piyasaya sürdü. Yüksek performans düzeyine rağmen, cihazlar belirgin şekilde daha uzun bir kullanım ömrüne sahiptir. Önleyici fonksiyon izleme ile birlikte, yüksek işlevsellik düzeyi ve kullanılabilirlik isteyen sistemlerde kullanım için idealdir. Kapsamlı onaylar ve bağlantı teknolojisi seçenekleri ile yeni Quint DC/DC dönüştürücüler kullanıcılar için çok fazla olanak sunuyor.



A- A+
16.02.2021 tarihli yazı 9294 kez okunmuştur.
DC/DC dönüştürücüler için çeşitli uygulama alanları vardır. Güvenilir ve verimli bir enerji kaynağı, bu alanların çoğunda önemli bir rol oynar. Bu, endüstriyel uygulamalar için olduğu kadar ev ve hobi elektroniği için de geçerlidir. DC/DC dönüştürücülere olan talep, özellikle endüstride artıyor - buradaki tipik endüstriler arasında proses endüstrisi, gemi imalatı ve rüzgâr türbini endüstrisi sayılabilir.



Quint DC/DC dönüştürücüler: Önleyici fonksiyon izleme ve uzun kullanım ömrü sayesinde hata tespit ve servis maliyetlerini azaltır.


► İlginizi Çekebilir: QUINT POWER PLUS

DC/DC dönüştürücülerin, elektriksel izolasyon veya uzun kabloların ucunda gerilimlerin rejenerasyonu gibi ana fonksiyonlarının yanı sıra, kullanıcılar gelişmiş fonksiyonlara giderek daha çok odaklanıyor. Dolayısıyla, ağır yükleri çalıştırmak için nominal gücünün üzerine çıkabilen güç kaynakları talep edilmektedir. Montaj ve servis maliyetlerinin minimize edilmesi konusunda, önleyici fonksiyon izleme ve bağlantı teknolojisinin özgürce seçilmesi de önemi giderek artan faktörlerdir. Phoenix Contact, yeni nesil Quint DC/DC dönüştürücüleri geliştirirken tüm bu gereklilikleri dikkatlice göz önünde bulundurmuştur.



Önleyici fonksiyon izleme: Sinyal seçenekleri müşteri tarafından serbestçe parametrelendirilebilir ve durum LED'leri sürekli olarak DC/DC dönüştürücülerin durumunu gösterir


► İlginizi Çekebilir: Dijital Markalama
 

Güçlü çıkış, hem statik ve dinamik boost, hem de SFB (Selective Fuse Breaking - Sigorta Attırma) teknolojisi ile yeni Quint DC/DC dönüştürücüler halihazırda pazarda bulunan en güçlü çıkış tarafını sunuyor. Eğer mevcut bir çalışan sisteme ekleme yapılması gerekirse, operatörün dönüştürücüyü kapatması veya daha büyük kapasiteli DC/DC dönüştürücüyü kullanması gerekmez. Bu fonksiyon yedek statik boost sayesinde mümkündür - 40°C'ye kadar bir ortam sıcaklığında nominal çıkış gücünün yüzde 25'ine kadar sürekli olarak ilave güç sağlayabilir. Örneğin, 10 A nominal çıkış akımına sahip bir dönüştürücü kesintisiz olarak 12,5 A verebilir.

Bir elektrik motoru çalıştırıldığında, akım tüketimi statik durumda olduğundan çok daha yüksektir. Bu ek olan geçici talebi karşılamak için Quint DC/DC dönüştürücüler aynı zamanda bir yedek dinamik güce de sahiptir. Dinamik boost, beş saniye için çıkış gücünün iki katını sağlar. Bu nedenle, ağır yüklerin çalıştırılabilmesi için DC/DC dönüştürücünün büyük seçilmesine gerek yoktur - bu, kullanıcıya önemli ölçüde maliyetten ve yerden kazanım sağlar.

Birkaç yükün dönüştürücülere paralel bağlandığı karmaşık sistemlerde, - sadece Phoenix Contact'tan edinilebilen - SFB sigorta attırma teknolojisi avantaj sağlar. Geleneksel minyatür devre kesicileri tetiklemek için nominal akımın altı katını 15 ms için verebilmektedir. Bu, DC devreleri için güvenilir ve etkin bir koruma sağlar. Arızalı akım kolu kesilir, hata tespit edilir ve diğer kollardaki sistem parçaları çalışmaya devam eder.


Bir Bakışta Quint DC/DC Dönüştürücüler:


Avantajları

 En güçlü çıkış: Nominal akımın üzerine çıkabilme, ağır yüklerin güvenilir şekilde devreye alınması ve sigorta attırma teknolojisi (SFB)
 En kapsamlı sinyalizasyon: önleyici fonksiyon izleme sayesinde hataların daha meydana gelmeden tespiti
 Vidalı veya Push-in bağlantı seçimi

Teknik Veriler

 Statik boost: Sürekli olarak %125'e kadar
 Dinamik boost: 5s boyunca %200
 Selective Fuse Breaking(SFB) Technology: 15 ms boyunca nominal akımın 6 katı
► Analog çıkış, dijital ve röle kontakları
► IECEx onayı
 Geniş sıcaklık aralığı: -25°C … +70°C, başlangıç tip testi:-40°C


Önleyici Fonksiyon İzleme


Yüksek sistem sürekliliği sağlamak için, DC/DC dönüştürücülerin mevcut durumunu bilmek gereklidir. Sistemin durumu hakkında bilgi, sistem operatörünün operasyondaki olası değişiklikleri erken bir aşamada tanımlayarak hataları engellemesine yardımcı olur. Dolayısıyla söz konusu önleyici fonksiyon izleme özelliği güç kaynağının uzaktan tanısı gereklidir. Uzaktan tanı, özellikle rüzgâr türbini jeneratörleri gibi erişilmesi güç bölgeler için önemlidir. Örneğin, gerilim ve akımın sürekli izlenmesi yoluyla öndeki entegre LED çubuk grafik ekranında kritik durumlar görüntülenir ve bir problem oluşmadan önce röle kontağına ve aktif sinyal çıkışına bildirilir.

Giriş geriliminin izlenmesi, özellikle DC/DC dönüştürücünün harici bir akü kullanılarak çalıştırıldığı uygulamalarda etkilidir. Akü gerilimi kritik bir değerin altına düşerse, sistem durabilir. Quint DC/DC dönüştürücüler bu durumu derhal bildirerek sistem arızasını engeller.

 


Dinamik boost: Motorlar çalıştırılırken kalkış akımı için geçici olarak maksimum beş saniye boyunca nominal çıkış gücünün yüzde 200'ü kullanılabilir.



 


Kapsamlı Onaylar ve Bağlantı Teknolojisi Seçenekleri


Bağlantı teknolojisinin seçimi ülkeye ve endüstriye göre değişebilmektedir. Örneğin, gemi imalatında push-in yay bağlantılı bağlantı klemensleri tercih edilirken, makine imalatında vidalı bağlantı teknolojisi de tercih edilebilmektedir. Yeni Quint DC/DC dönüştürücüler şimdi son kullanıcıların bağlantı teknolojisini serbestçe seçmelerine izin veriyor - son kullanıcılar ilk kez vidalı bağlantı klemenslerine ve Push-in Teknolojisine sahip cihazlar arasında tercih yapabiliyor.


Bağlantı teknolojisinin seçilebilmesi: Hızlı ve aletsiz kablo bağlantısı için push-in bağlantı teknolojisiyle (solda) ve aynı şekle sahip vidalı bağlantı teknolojisiyle (sağda), Quint DC/DC dönüştürücüler kullanıcıya yüksek derecede esneklik sağlar.
 

Zorlu koşullar nadir karşılaşılan durumlar değildir, bu yüzden sistemler ve cihazlar bu koşullara dayanabilmelidir. Her iki bağlantı teknolojisi, vibrasyon testlerinde örneğin, her üç eksende 2,3 g'ye dayanabildikleri kanıtlanan emniyetli ve güvenilir bir bağlantı sağlar. Bu nedenle, cihazlar rüzgâr türbinlerinde veya gemilerde kullanılabilir.

Kapsamlı onay paketi, Quint DC/DC dönüştürücülerin esnek şekilde kullanılabilmesi anlamına gelir. Dönüştürücüler, dünya genelinde kullanım için geçerli IEC ve UL standartlarına göre onaylanmıştır. IECEx, ATEX ve UL Haz. Loc. onaylarını almış olup, aynı zamanda bölge 2, patlama riskli bölgelerde kullanım için de uygundur. Bu gibi tehlikeli ortamlar, yüksek derecede yanıcı maddelerin işlendiği proses endüstrisinde yaygındır. Ayrıca, DNV GL ve ABS onayı, Quint serisi DC/DC dönüştürücülerin aynı zamanda gemilerde de kullanılabileceği anlamına gelmektedir.


Yeni nesil Quint DC/DC dönüştürücüler: Cihazlar 120 W ve 240 W nominal çıkış gücü değerleriyle ve aynı zamanda vidalı veya Push-in bağlantı teknolojisiyle temin edilebilir - ilave performans sınıfları ve gerilim versiyonları satışa sunulacak.
 


Uzun Kullanım Ömrü ve Yüksek Sistem Sürekliliği


Bol yedek güce, çok çeşitli fonksiyonlara, parametrelendirilebilen fonksiyon izlemeye ve yüksek mekanik dayanıklılığa rağmen, yeni dönüştürücüler belirgin şekilde daha uzun bir kullanım ömrüne sahiptir. Bunun nedeni, geliştirilmiş anahtarlama konsepti ve aynı zamanda arttırılmış verimdir. Daha az ısınma ve daha az güç kaybı sayesinde verimlilik yüzde 94'ün üzerine çıkar; bu da nihayetinde daha uzun bir kullanım ömrü sağlar. Önümüzdeki yıllarda daha yüksek güçlü ve farklı gerilim versiyonları piyasaya sunulacaktır.

Kerem Kökel
Endüstriyel Elektronik Ürün Grubu Yönetmeni 



Kaynak:



  
                 

 


Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar