elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

YTÜ AESK, TÜBİTAK yarışmalarında 2 dalda birinci oldu

Tübitak tarafından her sene ‘’Alternatif Enerjili Araç Yarışları’’ adı altında düzenlenen yarışlar bu sene uluslararası platforma açılarak ‘’TÜBİTAK Efficiency Challenge’’ olarak İzmit Körfez Yarış Pisti’nde gerçekleşmiştir. 1-7 Ağustos 2016 tarihleri arasında Hydromobile ve Electromobile olmak üzere iki ayrı kategoride düzenlenen yarışlara birçok üniversite ekibi katılarak en verimli araç olmak için yarışmıştır. Yıldız Teknik Üniversitesi Alternatif Enerjili Sistemler Kulübü her sene olduğu gibi bu sene de yarıştan kupasız dönmedi. Detaylar haberimizin devamında...



A- A+
11.08.2016 tarihli yazı 18237 kez okunmuştur.
Hydromobile kategorisinde tamamı kulüpteki öğrenciler tarafından tasarlanıp kulüp atölyesinde üretimi gerçekleştirilen SİRİUS isimli araç 100 kilometrede 0,70 TL yakıt tüketerek Türkiye’nin en verimli hibrid aracı seçildi ve Türkiye Şampiyonu Oldu.



1.lik kupasını ekip TÜBİTAK başkanı Prof. Dr. Arif Ergin’den aldı. Farklı kategorilerde ödüllendirmelerin yapıldığı yarışta SİRİUS, sahip olduğu 6 adet yerli tasarım ürün sayesinde ‘’Domestic Product Award’’ kategorisinde de 1. Seçildi. SİRİUS’un sahip olduğu yerli ürünler Motor, Enerji Yönetim Sistemi (EYS), Batarya Yönetim Sistemi(BYS), Yerleşik Şarj Birimi, Telemetri, Hidrojen Sensörüdür. Bu sene alınan iki ödül sayesinde ekip son 4 senede 7. Kupasını almıştır.




TÜBİTAK yarışmalarından 2 dalda birinci olarak dönen AESK ekibini başarılarından dolayı kutlayan Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahri Şahin, dünyanın yeni bir sanayi devrimi yaşadığını hatırlatarak, Türkiye’nin bu devrimi kaçırmaması için katma değeri yüksek ve gelecek vaat eden teknolojilere yoğunlaşması gerektiğini söyledi.


Ekip Hakkında


Yıldız Teknik Üniversitesi Alternatif Enerjili Sistemler Kulübü

Doç. Dr. Alptekin Ergenç (Makine Fakültesi) ve Doç. Dr. Bülent Vural (Elektrik-Elektronik Fakültesi) danışmanlığında;
Takım kaptanı Doğukan Özavcı olmak üzere mekanik, elektrik-elektronik ve kompozit ekiplerinden oluşan öğrenci kulübüdür. Ekibin diğer üyeleri Caner Göksel Sonuzun, Emin Asım Yılmaz, Emre Kızıltepe, Ebru Barut, Berkan Çelik, Murat Karakaya, Abdullah Kızıl, Erkan Bostancı, Halim Engin, İsmail Volkan Baydur, Ziya Cem Salış, Özgür Ozan Yılmaz, Haluk Altay, Barış Çilek, Fatih Cırıt,

Kulüp Sosyal Medya Hesapları


www.facebook.com/YtuAESK


www.twitter.com/YtuAESK

 

Aktif etkinlik bulunmamaktadır.