elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Yapay Bitkilerden Benzin ve Doğalgaz Üretilebilir

Doğa ve canlıların örnek alındığı yeni teknolojik araştırmalara bir yenisi daha eklendi. Berkeley Üniversitesi kimya profesörü Pediong Yang önderliğindeki çalışmalarla, yapay bitkilerden benzin ve doğalgaz üretiminde büyük ilerleme kaydedildi.



A- A+
18.09.2015 tarihli yazı 13084 kez okunmuştur.
Evlerin ısınması, arabaların çalışması sırasında çevreye sera gazı salınmaması ve tüm bu işlemlerin daha ucuz bir şekilde karşılanması şimdilik hayal gibi gözükse de bu konuda ciddi ilerlemeler kaydediliyor. Kimya profesörü Yang araştırmalarında sentetik fotosentez ile doğalgazın asıl bileşeni olan metan gazı üretebilen yapay yaprak geliştirdi.
 



►İlginizi Çekebilir: Sıfır Emisyon: Biyodizel


Sentetik fotosentezde, tıpkı canlı bitkilerin yaptığı fotosentezde olduğu gibi ışık enerjisinden organik bileşikler üretilebiliyor. Araştırmacılar, nano bilim ve biyolojinin kombinasyonu sonucunda nano ölçekli yarı iletkenler ve genetiği değiştirilmiş bakteriler kullanarak sentetik fotosentezle sıvı yakıtlar üretebiliyor. Şimdiye kadar yapılan çalışmalar sonucunda metan gazı üretiminde başarılı sonuçlar elde edilmiş durumda.
 


Araştırmacılar ışıktan verimli şekilde elektrik üretiminde ileri seviyede olunduğunu ancak iş kimyasal sentezlemeye geldiğinde halen büyük eksiklerin olduğunu ve fotosentezin henüz keşfedilmeyen yönlerinin olduğunu vurguluyor. Doğanın rehberliğiyle ilerleyen çalışmalar uygun katalizörlerin kullanılmasıyla verimli sistemler oluşturulabilir.



Kaynak:

►sciencedaily

►livescience


ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.