elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Yandan İletken Bağlantısı |
Clipline Complete'den Complete Line Seçeneğine Geçiş

Yeni PTV klemenslerde, vidalı klemenslerle ilişkili yandan iletken bağlantısının bilinen prensibi ile başarılı Push-in Teknolojisi birleştirilmiştir. Gerekli alanlarda, yandan iletken bağlantısı daha net görünümlü kablolama sağlar ve iletken ve bağlantı etiketlerinin uygulama ve görünümünü kolaylaştırır. Kullanımı basit ve optimum markalama seçeneklerinin yanı sıra Clipline complete ve Complete line ile tam uyumluluğa sahip kendi kendini açıklayan yeni PTV klemensler, tüm kontrol panosu üreticilerine ve müşterilerine hitap edecektir.



A- A+
04.09.2023 tarihli yazı 2588 kez okunmuştur.

Push-in klemensler yeniden icat edildi


Standart klemenslerin inovasyon potansiyeli genellikle hafife alınmaktadır. Phoenix Contact’ın yeni PTV serisi klemensleri artık Push-in Teknolojisinin kullanım avantajlarını vidalı klemensler tarafından sağlanan net genel görünüm ile birleştiriyor. Böylece pazarda çok popüler olan yandan iletken girişini mümkün kılıyor. Bu nedenle, markalamanın engelsiz bir görünümü ve kabloyu bükmeden doğrudan iletken girişi artık bir Push-in bağlantısı ile de mümkün.

Turuncu butonu ile Push-in bağlantısı, kullanıldığı hemen hemen tüm endüstriyel alanlarda akılda kalıcı yer etti. Bu çerçevede, Phoenix Contact son 10 yılını PT (Push-in Teknolojisi) klemensler yelpazesini sistematik olarak genişleterek geçirdi. Şu anda dünyanın dört bir yanındaki kontrol panolarında elektromekanik ve elektronik bileşenlere monte edilmiş bu küçük butonlardan milyarlarca var.
 

Push-in Teknolojisinin zaferi


Push-in Teknolojisinin gerçek bir başarı hikayesi olduğu kanıtlanmıştır, çünkü avantajları açıktır. Her şeyden önce, bu teknolojinin kolay kullanımı ve yüksek güvenilirlik derecesi, yaygın bir şekilde kabul görmesine yardımcı olmuştur. Uzun süredir diğer bağlantı teknolojilerini tercih eden, ancak Push-in Teknolojisine geçen ve şimdi yay kuvvetine güvenen çok sayıda kullanıcı da var. Bu aynı zamanda yay çeliğinin yıllar içinde daha güvenilir hale gelmesinden ve şimdi sabit kuvvetle uzun vadeli temas stabilitesi sağlamasından kaynaklanmaktadır. Sonuç olarak, bağlantı noktalarının düzenli kontrolleri artık gerekli değildir.

Uzun yıllar boyunca, uzun süredir hizmet veren vidalı bağlantı teknolojisi de sayısız yenilikle geliştirilmiştir. Özellikle, vidalı kilitleme mekanizmasının güvenilirliği iyileştirilirken, kullanılan metal malzemelerin kalitesi de istikrarlı bir şekilde artmıştır. Modern vidalı klemensler, zorlu ortam koşullarında bile uzun vadede son derece güvenilirdir.

 



 

Push-in Teknolojisinin evriminde bir sonraki adım


Phoenix Contact şu anda Push-in Teknolojisinin evriminde bir sonraki mantıklı adım olan PTV’ye odaklanıyor. PTV, dikey iletken girişine sahip yeni Push-in versiyonudur. Bu durumda dikey, perspektife bağlı olarak yandan giriş anlamına da gelebilir. Bu nedenle Push-in ve vidalı bağlantı teknolojisinin tüm avantajları tek bir klemenste birleştirilmiştir.

Yaygın bir popülerlik kazanmış olan Push-in Teknolojisi, büyük ölçüde kendi kendini açıklar, ancak esasen klemenslerin yüksüklerle veya sert iletkenlerle doğrudan bağlantısı anlamına gelir. Esnek iletkenleri yüksüksüz bağlarken, buton her zamanki gibi yukarıdan çalıştırılır. Geometrisi nedeniyle, buton, bağlantı noktasını açmak için çeşitli sivri uçlu veya tornavida benzeri aletlerle çalıştırılabilir. Tüm kullanıcılar, PTV için gerekli yerleştirme kuvvetinin – yani, yandan bağlantılı Push-in klemenslerin – kullanımı zaten çok kolay olan PT klemenslerden bile daha düşük olduğunu göreceklerdir. Ek olarak, PTV bağlantı prensibi bundan daha basit olamazdı: ilk olarak, turuncu buton bunun bir Push-in klemens olduğunu gösterir. Yandaki büyük iletken yerleştirme hunisi, iletkenin nereye bağlandığı konusunda sizi şüpheye düşürmez.

Bu yeni iletken yönlendirme türü, PT klemensin normal iletken yönlendirmesinden açıkça farklıdır. PT klemenste iletken, kablo kanalına yukarıdan monte edildiğinde kaçınılmaz olarak kablo bükümü meydana gelir. İletken uzunluğunu belirlerken bunlar dikkate alınmalıdır. Ayrıca etiketlemenin net görülmesi için kablo bükümleri de düzenli olmalıdır. Bu gereklilikler, PTV klemensin düz iletken yönlendirmesi ile ortadan kalkar.

Büyük iletken yerleştirme hunisi, bağlantı noktası daha az görünür olmasına rağmen iletken bağlantısını çok daha kolay hale getirir. PTV klemens, iletken yerleştirmenin kenarlara çarpması nedeniyle engellenmemesi için tasarlanmıştır. Bu, yüksüksüz esnek iletkenlerin, geriye doğru bükülmeden bağlantı noktalarına kolayca yerleştirilebileceği anlamına gelir.

 

Kablolar tarafından üstü kapatılmamış markalama


Vidalı klemenslerin kullanıcıları için tanıdık bir özelliği olan PTV serisi, her biri iletken yerleştirme hunilerinin üzerinde bulunan iki yandan markalama oluğuna sahiptir. Her zamanki düz UC-UCT-TMT tipi etiketler buraya monte edilebilir. Kablo bükümleri, markalama bağlamında da önemlidir, çünkü etiketlerin düz iletkenlere tutturulması çok daha kolaydır ve bağlantı noktalarının atanması daha nettir. Bu, CAE (Bilgisayar Destekli Mühendislik) planlamasında zaten kullanılan başlangıç-bitiş iletken atamalarının daha iyi karşılandığı anlamına gelir. Ek olarak, bu tür iletken markalama, servis sırasında sorun gidermeyi gerçekten hızlandırabileceğinden, çok sayıda tedarik prosedürünün konusudur.

Vidalı klemensin önemli bir satış argümanı, kolay test edilmesiydi ve her zaman öyle olacaktır. Kullanıcı sadece gerilim test cihazının test probunu vida kafasına yerleştirir. PT klemensin 2,3 mm’lik test delikleri artık PTV klemenslerine de dahil edilmiş ve daha da optimize edilmiştir. Özel akım barası geometrisi kısmen test probunu kaplar ve her zaman güvenli bir test teması sağlar.

 

"Clipline Complete"den "Complete Line" Seçeneğine


Yeni klemens ailesi, Clipline complete klemens sistemine sorunsuz bir şekilde entegre edilmiştir. Sistem konsepti, klemensleri farklı bağlantı yöntemleriyle ve mevcut kapsamlı aksesuarlarla birleştirmeyi amaçlamaktadır. Bunlar arasında köprüler, konektörler, test adaptörleri, klemens etiketleri, uyarı etiketleri ve işlevsel ürünler bulunur. Örneğin, sistem konsepti, besleme için daha büyük bir vidalı klemensin kullanılmasını ve indirici köprü yoluyla PTV klemenslerine potansiyel dağıtım için kullanılmasını sağlar. Bunun nedeni, köprü kanallarının birbirleriyle aynı hizada olması ve geçmeli köprülerin üniversal kullanım için tasarlanmış olmasıdır.

Clipline complete klemens sisteminin bir parçası olarak, yeni PTV klemens ailesi aynı zamanda daha da büyük bir sistem konseptine aittir: Complete line. Bu konsept aynı zamanda Phoenix Contact’ın sunduğu çok sayıda başka kontrol panosu bileşenini de içerir. Complete line, kontrol panosu üretimindeki tüm süreçleri optimize etmeyi amaçlayan teknolojik olarak lider ve koordineli donanım ve yazılım ürünleri, danışmanlık hizmetleri ve sistem çözümlerinden oluşan bir sistemdir. Mühendislikten üretime kadar, Complete line, kontrol panosu üreticileri için geleceğe yönelik destek sağlar.

 


Kaynak:

     
                                                        
                   

Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar