elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Van’da %100 Yerli Güneş Panelleri Üretilecek

Ülkemizde, Antalya ve Konya’dan sonra en çok güneş gören ilimiz olan Van’da %100 yerli güneş panellerinin üretileceği fabrika kuruluyor. Solarvan şirketinin üreteceği panellerin, 2014 yılının Ekim ayında satışa sunulması hedefleniyor.



A- A+
23.05.2014 tarihli yazı 15900 kez okunmuştur.
Türkiye’nin en çok güneş gören 3. kenti olan Van’da, 80 milyon avroluk yatırım yapılarak yerli güneş panellerinin üretileceği fabrika kuruluyor.

Fabrikanın Van’da kurulacak olmasının en önemli nedeni ise nem tabakası inceliği sayesinde en çok güneş gören kent olan Antalya’ya göre %15 daha fazla verimin sağlanacak olması. Ayrıca teknik cam üretiminde ihtiyaç duyulan soda ve silikat hammaddesi Van Gölü’nden temin edilebilecek.



►İlginizi Çekebilir: %100 Yerli Güneş Panelli Fırın
 

%70’i Alman ve İsviçreli ortaklara ait olan Solarvan şirketi, kurulacak olan fabrikada tamamen yerli güneş panelleri üretimi yapacak. İki yıldan bu yana planlaması yapılan projede, yıllık 180 megawattlık panel üretimi yapılması hedefleniyor.

Türkiye'nin ilk yerli güneş paneli üretim fabrikasında, 4000 kişi istihdam edilecek ve ülke içi satışların dışında yaklaşık 100 milyon avroluk dış satış yapılacak.
 




150.000 metrekarelik alana kurulacak olan fabrikada Alman ve İsviçre teknolojisi kullanılarak Avrupa standartlarında panellerin üretileceği belirtiliyor.

Bu proje ile Türkiye'nin ticari olarak ilk yerli güneş panellerinin üretilecek olması, projenin önemini daha da arttırıyor.



Kaynak:

►Solarvan


ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.