elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Tesla’nın Yeni Powerpack Bataryası:
İki Kat Enerji Kapasitesi

İki kat daha fazla kapasiteye sahip ve aynı zamanda ilk ürün ile aynı boyutlarda olan Powerpack 2, endüstriyel kullanıma uygun olarak satışa sunuluyor. Ayrıntılar haberimizde.



A- A+
24.12.2016 tarihli yazı 11002 kez okunmuştur.
Tesla, yeni solar çatı ürünlerinin duyurmasının ardından, ikinci versiyon ticari lityum-iyon batarya enerji depolama sistemlerini de piyasaya sürdü. Powerpack 2, 100 kWh ile 200 kWh arasında kapasiteye sahip ki bu da ilk jenerasyon Powerpack’in iki katı tekabül ediyor. Powerpack 2, yeni geliştirilen invertör ile piyasaya sürülmekte. Her Powerpack, izole edilmiş bir DC-DC dönüştürücüsü bulunan 16 ayrı pil bölmesini içermekte. Pod mimarisi ve yerleşik güç elektroniği bölmeler boyunca performansı optimize etmekle beraber, istenildiği zaman kolay değişiklik yapılmasını sağlamakta. Tesla, batarya sistemlerini üretirken Panasonic firmasıyla iş birliği yaptı.
 

Powerpack 2, entegre çift yönlü invertör ile yeniden tasarlanıp yapılandırılmış. Tesla’nın yeni versiyonunu geliştirdiği invertör, fotovoltaik panellerden gelen DC elektriği ev kullanımına uygun AC elektriğe çevirmekte, çevrimin maksimum verimliliği %99 seviyesinde. Tesla invertöründeki iyileştirmeler ile beraber metrekare başına daha yüksek güç yoğunluğu sağlanıyor. İnvertör, şebekeye bağlı veya şebekeden bağımsız çalışabilir ve her iki koşul arasında geçiş yapabiliyor.
 

Powepack 2’in Avantajları:

► Yüksek enerji talebi zaman diliminde şebeke bağlantısını keserek, fazla talep zamanında yükselen birim ücretin kaçınmanızı sağlar.
► Şebeke kesintisi durumunda işletmenize ara yedek güç sağlar. Bu fonksiyon kendi başına kullanılabildiği gibi solar enerjiye de bağlı çalışabilir.
► Şebekeye frekans regülasyonu, gerilim kontrolü ve yedekleme hizmetleri sağlamak için anında şarj veya deşarj edilebilir.
 

Büyük boyutlu görsel için tıklayınız.

Böyle büyük bir batarya sisteminin özel bir soğutma sistemine de ihtiyaç duyacağı aşikar. Powerpack 2 dahili sıvı soğutma sistemine sahip bu da kesin bir sıcaklık kontrolü sağlamakta. Tesla’nın Model S Sedan’ından alınan çift taraflı soğutucu ve soğutucu akışkan döngü sistemi; hava soğutma ile karşılaştırıldığında, tüm iklim şartlarında daha dengeli batarya performansı sağlıyor.

Şirketin Powerpack 2 de güvendiği temel yapıtaşları,kullanılan mimarinin 10 yıldır Tesla Model S elektrikli aracında denenmiş olmasıve kullanılan yüzlerce gömülü sensörün emniyet ve kararlılık sağlayacak olması.


Kaynak:


► www.tesla.com
► ww.itworld.com/
► electrek.co

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.