elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Tesla Roadster ile Tek Şarjda 643 km

Elektrikli arabalar hakkında ne biliyoruz? Tüm bildiklerinizi artık bir kenara bırakın ve Tesla 'ya bakın. Tesla yeni geliştirdiği Roadster arabasıyla 643 km gidebiliyor. Nasıl mı? Gelin yazımıza yakından bir göz atalım.



A- A+
30.12.2014 tarihli yazı 8715 kez okunmuştur.
Roadster 3.0  arabası orjinal Roadster'a göre gidiş mesafesini yeni güncellemelerden sonra %40 -50 civarı arttırılabilecek. İlk olarak orjinal iyon bataryanın verimi %31 arttırılmış ve yeni çıkış gücü 70kWh olarak belirlenmiş. Buna ek olarak yeni güçlendirilmiş aero kit ile kaymayı %15 azaltması hedefleniyor. Bu durumda yeni lastikler takıldığında ve tekerlek rulmanı yenilendiğinde fazladan yaklaşık yüzde 20 daha fazla dönme direnci arttırılabiliyor.

 


İlginizi Çekebilir: Yerel Elektrikli Araba Türkiye Turunda


Tesla Motor'un ortaklarından biri ve CEO'su olan Elon Musk ayrıca aracın şimdiki modelinin neredeyse iki katı kadar yol yapabileceğini Twitter üzerinden de duyuruyor. Şirket bunu ispat etmek için arabayı hiç durmadan San Francisco'dan Los Angeles'a kadar test edeceklerini söylüyor. Bu sürüş testinin 2015'in ilk haftalarında gerçekleştirilmesi bekleniyor. RoadsterTesla'nın diğer arabaları da dahil olmak üzere şu an elektrikli araç piyasasında 643 km'lik gidiş mesafesi ile en uzun ömürlü araç ünvanına sahip.
 




İlginizi Çekebilir: Elektrikli Araç Rehberi

 

Elon Musk bu güncellemenin sadece 3.0 Roadster için olduğunu yeni model 424 km'lik S modeline  ya da diğer araçlara yapılmayacağını onayladı. Aynı zamanda bu güncellemenin Tesla S'e gelmesinin uzun bir süre alacağı da belirtiliyor. Tesla, geçtiğimiz haftalarda duyurduğu, Los Angeles ve San Francisco arasında uygulayacağı beta batarya değiştirme programının sadece S model arabaları kapsadığı belirtiliyor. Tesla, fiyatlandırmaya henüz karar vermemiş ayrıca bu güçlendirilmiş paketin de hala prototip aşamasında olduğu da belirtiliyor.


Aşağıdaki videoda Tesla Roadster'ın test sürüşünü izleyebilirsiniz. İyi seyirler.
 




Kaynak:

►Tesla

►CNN
Ali Selek Ali Selek Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.