elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Tekno Ray Solar'dan Ankara'ya Yeni Güneş Enerji Santrali

Fotovoltaik Güneş Enerjisi Sektörünün en önemli oyuncusu olan Tekno Ray Solar, Ankara’da bulunan ve 819 kWp kurulu güce sahip, Tekno Endüstri Güneş Enerjisi Santralinin kurulumunu Mayıs ayı itibariyle tamamladı.



A- A+
12.07.2016 tarihli yazı 7189 kez okunmuştur.
Yenilenebilir ve sınırsız enerji kaynağı güneşi, kurduğu santrallerle tüm işletmeler için karlı bir yatırıma dönüştüren Tekno Ray Solar, 2016 yılı içerisinde kurmayı planladığı 90 MW’lık Güneş Enerjisi Santrali projelerinden Ankara’da bulunan ve toplamda 7.000 m2’lik çatı üzerine kurulan Tekno Endüstri GES Haziran ayı itibariyle elektrik üretmeye başladı.



Tekno Endüstri GES projesinde; altyapı çalışmaları, dizayn kurgusu, saha kurulumu, proje izin aşamaları, uzaktan izleme sistemi süreçleri, Tekno Ray Solar’ın uzmanlaşmış ekibi tarafından yürütüldü.
 

Uzaktan izleme sistemi ile üretim değerlerine anlık ulaşabilme imkânı sağlayan Tekno Endüstri Güneş Enerjisi Santrali’nin, yılda 1.200.100 kWh elektrik üretmesi hedefleniyor. En kaliteli santraller, en iyi ürünler ve en verimli tasarım stratejisiyle Tekno Ray Solar tarafından yapılandırılan ve direkt şebekeye bağlı olarak kurulan santral, fabrikanın elektriğini karşılamanın yanı sıra üretilen fazla elektriğin tamamının satışını gerçekleştiriyor.

Tekno Endüstri Güneş Enerjisi Santrali devreye alındıktan sonra yıllık ortalama 1750 ağacın kurtarılmasını ve ortalama 700 ton CO2 salınımının engellenmesini sağlıyor.

Kaynak


ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.