Siemens:
Güneş Enerjisi Depolamada Lisanssız Elektrik Pile Sığdırıldı
Güneş enerjisinden sağlanan gücü depolamak için uzun yıllardır çeşitli çalışmalar yapılıyor. Bu şirketlerin başında gelen Siemens, güneş enerjisi teknolojisindeki Ar-Ge çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Siestorage adı verilen yeni depolama sistemi, güneşten elde edilen enerjinin depolanarak, bu enerjinin üretim olmadığı anlarda da kullanılabilmesini sağlıyor.
06.04.2013 tarihli yazı 16871 kez okunmuştur.
Yenilenebilir enerji yatırımlarında Türkiye’nin gündeminde her geçen gün daha fazla yer bulan güneş enerjisindeki yenilikler devam ediyor. Siemens’in bu alanda geliştirdiği teknolojilerin en yenisi olan Siestorage ile depolama alanında önemli bir adım atılıyor. Lityum-ion pil teknolojisine dayalı bir teknoloji olan Siestorage, 500 kW’a kadar enerjiyi depolayabiliyor. 50 hanenin bir günlük ortalama tüketimine denk gelen bu değer, güneşlenme sürelerinin yeterli olmadığı bölgelerde ya da gece saatlerinde de güneş enerjisinden faydalanabilmeyi mümkün kılıyor.
Şekil 1 :Siemens Batarya Yuvaları
► Siemens`ten yapılan açıklamada, güneş enerjisinden sağlanan gücü depolamak için uzun yıllardır çeşitli çalışmalar yapıldığı hatırlatıldı. Siemens`in, güneş enerjisi teknolojisi alanındaki Ar-Ge çalışmalarına bir yenisini daha eklediği belirtildi. Siestorage adı verilen yeni depolama sistemiyle güneşten elde edilen enerjinin depolanarak, bu enerjinin üretimin yapılamadığı saatlerde de kullanılabilmesinin sağlandığı kaydedildi.
İLK ÖRNEĞİ İTALYA`DA UYGULANACAK
► İlk örneği İtalyan enerji şirketi Enel tarafından kullanılacak olan bu teknoloji, elektrik sektöründeki dağıtım şirketlerinin de işlerini kolaylaştırıyor.
► Enerji aktarımını kolaylaştıran bu teknoloji sayesinde dağıtım şirketleri kapasitelerini daha etkin şekilde yönetebiliyor.
► Siestorage, güneş enerjisi yatırımlarına yeni başlayacak olan Türkiye için de uygun bir çözüm olarak dikkat çekiyor. 28 ilde başlayacak olan güneş enerjisi yatırımlarında Siestorage gibi depolama çözümleri, sektördeki şirketlerin enerjiyi yönetebilmeleri için önemli rol oynayacak olmasıyla öne çıkıyor.
Şekil 2 :Siemens Siestorage Projesinden Bir Görünüm
LİSANSSIZ ÜRETİM YAPMAK İSTEYENLERE
► Bu arada, lisanssız elektrik üretimi konusunda en çok tercih edilen kaynaklardan biri de güneş enerjisi. 500 kW kurulu güce kadarlık yatırımlar lisanssız elektrik üretimi kapsamına giriyor. Dolayısıyla Siemens`in yeni teknolojisinin, lisanssız elektrik üretimi yatırımı planlayanların yoğun ilgisini çekmesi bekleniyor. Bu arada, lisanssız elektrik üretiminde kurulu güç yeni kanunlaşan Elektrik Piyasası Kanunu ile 1 MW`ye yükseltildi.
Kaynaklar
YORUMLAR
ANKET
- Dünyanın En Görkemli 10 Güneş Tarlası
- Dünyanın En Büyük 10 Makinesi
- 2020’nin En İyi 10 Kişisel Robotu
- Programlamaya Erken Yaşta Başlayan 7 Ünlü Bilgisayar Programcısı
- Üretimin Geleceğinde Etkili Olacak 10 Beceri
- Olağan Üstü Tasarıma Sahip 5 Köprü
- Dünyanın En İyi Bilim ve Teknoloji Müzeleri
- En İyi 5 Tıbbi Robot
- Dünyanın En Zengin 10 Mühendisi
- Üretim için 6 Fabrikasyon İşlemi
- Röle ve Trafo Merkezi Testlerinin Temelleri | Webinar
- Chint Elektrik Temel DIN Ray Ürünleri Tanıtımı
- Sigma Termik Manyetik Şalterler ile Elektrik Devrelerinde Koruma
- Elektrik Panoları ve Üretim Teknikleri
- Teknik Servis | Megger Türkiye
- Güneş Enerji Santrallerinde Yıldırımdan Korunma ve Topraklama
- Megger Türkiye Ofisi
- STX40 Taşınabilir Kablo Arıza Tespit Sistemi | Megger
- Megger digiPHONE + 2 Kablo Tespit Sistemi Nasıl Kullanılır
- Kontaktör ve Termik Röle Seçimi & Uygulamaları
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.