elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Siemens Gamesa'dan 38 MW’lık Dev Anlaşma

Siemens Gamesa İspanya’nın kuzeyinde yeni bir anlaşmaya imza attı. Grupo Jorge ile imzalanan anlaşma kapsamında toplamda 38 MW kapasiteli 8 adet türbin kurulacak.



A- A+
23.03.2022 tarihli yazı 3170 kez okunmuştur.
Siemens Gamesa, İspanya'nın kuzeyindeki Zaragoza'da toplam 38 MW kapasiteli 7 adet SG 5.0-145 ve 1 adet SG 3.3-132 türbin kurmak için Grupo Jorge ile bir sözleşme imzaladı.

Grupo Jorge ile imzalanacak beşinci rüzgar projesi, Río Ebro olarak adlandırılıyor. Projenin 2022'nin sonunda tamamlanması planlanıyor. Río Ebro, yıllık 100.000 ton CO2 emisyonunu önleyecek ve elektrik sistemine yeterli temiz enerji sağlayacak. Río Ebro ile üretilecek elektriğin yaklaşık 30.000 eve enerji sağlaması planlanıyor.



 

Siemens Gamesa, İspanya'da 15 GW'a yakın toplam kurulu güce yani İspanya'daki toplam kurulu rüzgar kapasitesinin yarısından fazlasına sahip.
 

Siemens Gamesa Renewable Energy Hakkında

Rüzgar enerjisi sektörünün global lideri Siemens Gamesa deniz üstü (offshore), karasal (onshore) ve servisler olmak üzere sektörün her noktasında güçlü bir varlık göstermektedir. Şirket, gelişmiş dijital yetenekleri sayesinde en kapsamlı ürün portföylerinden birini ve sektör lideri servisleri sunmakta, böylece daha uygun maliyetli ve güvenilir temiz enerji üretimine destek olmaktadır. Dünya genelinde 99 GW’ı aşan kurulu gücüyle Siemens Gamesa hem karasal hem de deniz üstü rüzgar türbinlerinin üretimini, kurulumunu ve bakımını yapmaktadır. Şirketin bekleyen sipariş tutarı 25,5 milyar Euro’ya ulaşmıştır. Merkezi İspanya’da bulunan Siemens Gamesa, İspanya borsasında (Ibex-35 endeksi) işlem görmektedir.




Kaynak:


ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.