elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Samsung Galaxy S6 ile Tanışma Zamanı

Samsung Galaxy S serileriyle akıllı telefonlara yeni soluk getirdi. S6 ise merakla bekleniyordu ki beklendiğine değecek farklılıklar ile piyasaya çıktı. Galaxy S6' yı gelin beraber inceleyelim.



A- A+
05.03.2015 tarihli yazı 8640 kez okunmuştur.
Samsung Galaxy S6, iphone 6 çıktıktan sonra hakkında bir çok söylenti dolaştı. Merakla beklenilen Galaxy S6, Samsung CEO'su JK Shin'in açılış konuşmasını yaptığı, Mobil Dünya Kongresinde tanıtıldı.
 



►İlginizi Çekebilir: Dünden Bugüne Samsung

 
Ürün bizi 2 farklı seçenekle karşıladı; Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge. S6 Edge'nin çift taraflı kıvrımı olması ise Note 4 modeline göre farklılık oluşturuyor. Samsung tasarımı konusunda geri dönüşlere önem vermişe benziyor. Çünkü Galaxy S6 modellerinin kasası metal. Metal tasarımının dayanıklılığını ise Iphone gönderme yaparak bükülmeyeceğini vurgulayarak yaptılar.
 

 


Donanım özellikleri ise 14mm işlemci ve DDR4 bellekler dikkat çekiyor. 14mm teknolojisi %20'lik bir performans artışı sağlarken DDR4 belleklerin cihazın performasına katkısı önceki S serilerilerine göre %40- %80 oranla daha fazla. Exynos 7420 çipi ile gelen cihaz, gücünü 2.1 GHz saat hızında 4 adet 64 bit Cortex-A57 ve 1.5 GHz saat hızında 4 adet Cortex-A53 işlemci ile toplam 8 çekirdekli. Grafik çözümünde 3GB LPDDR4 Mali-760 çözümüne yer verilen cihazın enerji tüketimi de oldukça düşük. Enerji tasarrufu sunan yeni Exynos 7420 çipi, Snadragon 810'a göre %20 daha az güç harcıyor. 3 GB Ram'e sahip olan S6, cihazın Ram'ini optimize etmek için programı da var.
 


Samsung'un Note 4 serisine görede performansı %30 daha iyi durumda buna rağmen %35 daha düşük enerji tüketiyor. Cihaz bu modeliyle arttırabilir hafızaya da son veriyor. 32, 64, 128 GB'lık seçeneklerle karşımıza çıkıyor. Bunu ince tasarımını korumak için yaptıklarını söylüyorlar.
 


 
4. nesil Gorilla Glass'ne S6 ve S6 Edge'de yer verilmiş durumda. 5.1 inç Super AMOLED QUAD HD ekranı ile Galaxy S5'e göre %77 oranında daha fazla piksele sahip. Galaxy S6 ve S6 Edge çıkarılabilir batarya özelliğini tarihe gömüyor. Cihazın bataryası ise S6 2550 mA, S6 Edge ise 2600 mA. Bu durum şaşırtıcı olabilir ancak en güzel özelliklerinden biri olan kablosuz sarj olabilme özelliği ile yüksek performas sağlayacak. 10 dk şarj ettiğiniz cihazı 4 saat kullabileceksiniz. 
 


Cihazda Coğrafi bilgi (Geo-tagging), yüz tanıma (face detection), Auto HDR ve Panaroma özelliklerinin yanında Samsung Galaxy S6 ve S6 Edge’in ön yüzünde ise 5MP’lik ve 1080p Full HD video çekim yapabilecek bir selfie kamerası, arka kamerası ise 16MP'lik optik imaj sabitleme, dokunmatik (ve ayrıca otomatik) odaklama ve LED flash özelliklerine sahip olacak.

Samsung Pay sistemi ile parmak izi okuyucu özelliğinden faydalanarak Mastercard ve Vısa (anlaşmalı) olarak ödemelerinizi, parmak izi sayesinde yapabileceksiniz. 
 
Cihaz 10 Nisan'da satışa sunulacak. Fiyat konusunda ise net bir açıklama yapılmadı.

Kaynak:
►Samsung
Ece ÜLKER Ece ÜLKER Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.