elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Otonom Mobil Robotlar |
OMRON

Gün geçtikçe hayatımıza ve üretim alanlarımıza daha çok giren otomasyon ve otonom sistemleri, esnekliliğin ve verimliliğin önünü açıyor. OMRON’un Otonom Mobil Robotları ile tanıştığınızda, sadece bir robot değil, eksiksiz bir çözüm elde edersiniz.



A- A+
15.04.2021 tarihli yazı 4650 kez okunmuştur.
OMRON entegre robotik otomasyon portföyünde bulunan otonom mobil robotları, üretim ve depo lojistiği operasyonlarında üretkenliği önemli ölçüde artırmak için tasarlandı. Üretim tesisinin doğal özelliklerine göre hareket eden OMRON otonom mobil robotları, verimliliği artırır, hataları ortadan kaldırır malzeme izlenebilirliğini iyileştirir ve çalışanların karmaşık insan becerileri gerektiren görevlere odaklanmasını sağlar. Ayrıca tesis yapısına göre hareket etme özelliğinden dolayı tesiste değişiklik için yeni maliyetler gerektirmez.
 


OMRON otonom mobil robotları, farklı depo uygulamalarında hızlı bir şekilde devreye alınabildiği gibi, hareket, kontrol, görsel denetim, emniyet ve robotik süreçleri birleştiren ve tek bir kaynaktan eksiksiz bir çözüm sağlayan komple otomasyon konseptine entegre edilebilir. 60 kg'lık hafif işlerden 1500 kg'a kadar geniş bir yük yelpazesini güvenli ve verimli bir şekilde taşıyabilen OMRON otonom mobil robotları portföyü 3 çeşitten oluşmaktadır.
 

LD-60/90 Serisi, LD-250 Serisi ve HD-1500 Serisini barındıran portföy, yüksek esneklik, düşük maliyet, ağır yük taşıma ve karışık filo yönetimi gibi avantajlar sağlıyor.
 


LD-60/90 Serisi


OMRON LD Mobil Robot, dar geçitler gibi zorlu ortamların yanı sıra, dinamik ve kalabalık konumlarda da malzemeleri dinamik olarak taşımak için tasarlanmış kendi kendini yönlendiren ve insanlarla güvenle çalışan bir Otonom Mobil Robottur (AMR). LD-60/90 serisi ile çalışma yolunu önceden planlamanıza gerek yok. Yerleşik PC’si sayesinde kendi kendine haritalama yapabilen robot, hızlı kurulumu ve tablet aracılığıyla da kontrol edilebiliyor.


 

LD-250 Serisi


OMRON’un 250 kg taşıma kapasitesine sahip orta boy otonom mobil robotu LD-250, kullanıcıların daha büyük ve daha ağır yükler taşımasına olanak tanıyarak, daha ağır partilerle daha az yolculuk yaparak yatırım getirisini artırır. Sert metal kaplamaları sayesinde endüstriyel ortamlardaki en zorlu işlere dayanabilen robot, küçük ağır yüklerin ve hacimli yüklerin taşınmasında oldukça başarılı.
 

HD-1500 Serisi


1500 kg ağır yük kapasitesi ile OMRON’un en güçlü otonom mobil robotu olan HD-1500, Daha yüksek taşıma kapasitesi, kullanıcıların, paletli yüklerin, motor blokların ve diğer ağır mal ve ekipmanların taşınması gibi geleneksel olarak forkliftlerle yapılan işlerin otomatikleştirmesine olanak tanıyor. LiDAR teknolojisi sayesinde 360 derecelik emniyet kapsamı bulunan robot, sağlam metal kaplamaları sayesinde ağır darbelere ve zorlu görevlere dayanabiliyor. Ayrıca tam pil şarjı için 35 dakika gibi kısa bir süre gerekiyor.



OMRON’un otonom mobil robotları hareket yollarındaki engelleri tespit etmek için yerleşik lazerler ve diğer sensörleri kullanırlar. Hareket hızına bağlı olarak, yollarındaki nesnelere çarpmasını önlemek için E-stop'u tetiklerler. Robotlar, çevreyi taramak ve navigasyon için kullanılacak bir harita oluşturmak için yerleşik bir lazer kullanır. Navigasyon haritası ayrıca OMRON’un, robotu veya filoyu yönetmek için geliştirdiği PC tabanlı yazılımı olan MobilePlanner aracılığıyla düzenlenebilir. Ayrıca robotların kurulması ve çalıştırılması kolaydır, mıknatısların takılması gibi hiçbir yapı ve programlama gerektirmez.


OMRON, müşterileriyle yakın işbirliği içinde çalışıyor. Dolayısıyla OMRON’dan bir robot satın aldığınızda sadece bir robot satın almakla kalmaz, otomatik üretiminizin ihtiyaçlarını karşılayacak tam entegre bir komple çözüm elde edersiniz.


Omron Otonom Mobil Robotlar ile Tanışın







Kaynak:


 


Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar