elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Nexus 5 Tanıtıldı !

Teknoloji gelişimi ve akıllı telefonların öneminin artmasıyla her gün insanların ihtiyaçlarını karşılayacak daha üstün özellikli telefonlar tanıtılıyor. Google'ın yaptığı resmi açıklamalarla merakla beklenen ve daha öncede sızan fotoğraflarıyla az çok bildiğimiz, Google ve LG 'nin ortak üretimi olan bu akıllı telefon modeli Nexus 5 tanıtıldı. Detaylar yazımızda...



A- A+
03.11.2013 tarihli yazı 9348 kez okunmuştur.
Nexus 5’in teknik özellikleri daha önce sızan bilgilerle neredeyse aynı. Peki teknik özellikleri nelerdi? Nexus 5 ‘in temel teknik özellikleri şu şekilde sıralanıyor; Cihazın Gorilla Glass 3 ile korunan ekranı Nexus 4’ten daha büyük 1920×1080 çözünürlüklü IPS ekranı,inç başı 4.45 pixel sunuyor.
 
 


Dört çekirdekli  2.3 GHz Snapdragon 800 işlemci, Andreno 330 grafik işlemci, 2 GB bellek ve 16 GB ile 32 GB depolama seçenekleri sunuyor. Nexus 5’in 8 megapiksellik arka kamerası titreyen eller için optik görsel sabitleme (OIS) özelliğine sahip. Bağlantı seçenekleri arasında ise NFC ve Bluetoot 4.0desteği de var. Ayrıca GPS,  ivmeölçer, basınç ölçer, pusula,debge çarkı gibi özelliklerede sahip.
 


Telefon 130 gr ağırlığında ölçüleri ise 69.17×8.59 mm. Siyah ve beyaz renk seçenekleriyle sunuluyor. Telefonun Nexus 4’ten tek farkı MicroSD kart yuvası bulunmuyor. Yazılım, ekran kalitesi, performans yönünden daha iyi olan Nexus 5’in eleştirilecek yönlerinden biri 2300Mah ile beklentilerinin altında kalan bataryası oldu.
 


İngiltere ve ABD’de satışa sunulan Nexus 5’in 16 GB’lık modelinin fiyatı 349 dolar. Nexus 5’in ülkemize ne zaman geleceği ise belirsiz.


Kaynak :

► lg.com


ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.