elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

LG Saydam ve Kıvrılabilir Ekran Teknolojisini Duyurdu

Teknoloji dünyasında artık esneklik özelliği bahsedildiğinde akla ilk gelen marka LG oluyor. Özellikle esnek batarya gibi birçok kullanıcıyı meraklandıran ve heyecanlandıran bir buluşun ardından LG yetkilileri bu sefer saydam, kıvrılabilir hatta rulo şeklini alabilen bir ekran geliştirdiklerini duyurdular. Ayrıntılar haberimizde.



A- A+
11.07.2014 tarihli yazı 9334 kez okunmuştur.
Eski zamanlarda televizyonlar özellikle tüplerinden dolayı çok büyük bir alan kaplıyorlardı ve taşınmaları zordu. CRT tüpleri ve DLP projeksiyonları sebebiyle de oldukça kırılgandılar.

Zamanla teknolojinin gelişmesiyle artık televizyonlar 46 inçlik büyüklüğe kadar erişirken ince bir yapıya sahip olup, LED teknolojileri sayesinde yüksek çözünürlüklü bir görsel deneyim yaşattırıyorlar.

 


Yakın gelecekte ise bu durum çok daha ileri seviyelere gelecek. Öyle ki, ekranınızı kıvırdıktan sonra istediğiniz gibi yanınızda taşıyabilecek duruma gelebileceksiniz. LG yetkililerin yaptığı duyuruya göre 18 inçlik esnek OLED ekran işte tam da bu özellikleri gerçekleştirebilecek.

18 inçlik bir boyut şu anda size ufak gibi gözükse de LG yetkililerine göre aynı özelliklere ve esnekliğe sahip 60 inçlik 4K çözünürlüklü bir OLED ekran da 2017 yılında piyasaya sürülecek. Böylece bambaşka bir görsel deneyim bizleri bekliyor olacak.

 


LG yetkililerinin belirttiklerine göre bu üretilen esnek OLED panelin (ekranın) HD sınıfına ait olduğu, 1200 x 810 çözünürlüğe sahip olduğu ve ayrıca 1 milyon piksel işleme özellikli olduğu öğrenildi.

Ancak ekranın yuvarlanmasının da bir sınırı olduğu ve bu sınırın da 3 cm’lik bir yarıçap olduğu belirtiliyor. Yani 3 cm’ye kadar olan yarıçaplarda ekranda herhangi bir hasar meydana gelmiyor. Bu sayede benzer bir esnekliği 50 inç ve üzeri ekranlarda da elde edebilir LG mühendisleri.

Bilindiği gibi OLED teknolojisinin üretimi biraz maliyetli ve zaman alıyor. Büyük miktarlarda üretmek de süreci daha da uzatacaktır. Bu doğrultuda ilk olan esnek OLED ekranlar başlarda bir servete mal olabilir. Ancak gelişen teknoloji ile bu durum da aşılacaktır.

 


Ek olarak, LG yetkilileri ekrana saydamlık özelliğini de kazandırmış durumda. Halen testleri devam etmesine rağmen, geliştirilen bu OLED ekranın piyasaya sürülmesinden önce saydamlık özelliğinin de ekleneceği söyleniyor. Bu saydamlık oranı ise %10 ile %30 arasında.

Sektör analistleri saydam ekranların daha çok buzdolabı, mikrodalga ve diğer ev ekipmanları üzerinde kullanılacağını düşünüyorlar.

 



► İlginizi Çekebilir: Çift Ekran Teknolojisi Nedir? 


Eylül ayında Almanya, Berlin'de gerçekleştirilecek olan IFA elektronik fuarında görücüye çıkması planlanan ekran, LG yetkililerine göre görsel ve mobil teknolojilerde yeni bir boyut yaratacak. Gelişmeleri ise zaman gösterecek. 

 


Kaynak: 

► Digital Trends


Hızır İlyas Seçen Hızır İlyas Seçen Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.