elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

LG Dünyada Bir İlki Gerçekleştirdi

Teknoloji konusunda sürekli kendisini geliştiren LG, bu sefer de esnek ekranlı kendi kendini onarabilen "LG G Flex" smart phone modelini geliştiriyor. Self Healing özelliğiyle üzerinde oluşan herhangi bir çiziği kendi kendine onaran LG G Flex, esnek ekranı ve kasasıyla en iyiler arasındaki yerini almaya aday. Devamı haberimizde.



A- A+
08.11.2013 tarihli yazı 9459 kez okunmuştur.
Akıllı telefon teknolojisi durdurulamaz bir hızla gelişirken, LG büyük bir yenilik ortaya koyarak "LG G Flex" modelli akıllı telefonu geliştirdi. Samsung dünyada ilk kavisli telefonu "Galaxy Round'u" üretti ve anavatanı olan Güney Kore'de satışa sundu.
 


Ancak firma ne yazık ki bu telefonu dünyanın geri kalanında satışa sunmayacağını açıkladı. Bunun üzerine bir diğer Güney Koreli firma LG ise, kavisli ve esnek telefonu G Flex'i üreterek dünya pazarında piyasaya süreceğini duyurdu.
 


 
Dün sadece LG G Flex'in tanıtımı yapan ve global satışa açılacağını duyuran LG yakın zamanda global satış ile ilgili bir açıklama daha yapacağını söyledi. Büyük bir ihtimalle bu açıklamada ülkelere göre çıkış tarihleri ya da G Flex'in satışa sunulacağı ülkeler duyurulacak. 
 
 

8.99 mm kalınlığında, 6 inçlik bir ekrana sahip olan  G Flex, işlemci olarak Snapdragon 800 kullanıyor. Snapdragon 800'ün işlemci hızı ise 2.26 gHz. Bunun yanında 720p OLED ekran, 13 MP kamera, 2 GB RAM ve 3600 mAh lık bir batarya gücü var. Bütün bu özelliklerin arasında ise G Flexi öne çıkaran dünyanın ilk kıvrımlı bataryası ve esnek bir dış yapısına sahip olması. Gerçek anlamda esneyebilen G Flex, bu esneme sonucunda  formunda herhangi bir değişiklik olmuyor ancak elinizde kolay kolay kırılmayacak bir telefon olduğunu anlıyorsunuz.


İlginizi Çekebilir: İşte Apple'ın Yeni Uzay Gemisi Kampüsü


 


LG'nin yeni geliştirdiği ve akıllı telefon teknolojisinde ileride çok daha fazla göreceğimiz özelliği ise SELF HEALING teknolojisi. LG tarafından bildirildiğine göre LG G Flex’in arka kapağında kullanılan malzeme, çizikleri tamir eden bir özelliğe sahip. Yapılan testlere bakıldığında cihazın çizikleri kendi kendine onardığı görülüyor. Çizikler çok derin olmayıp yüzeysel olsa da, bir koruma kılıfı kullanmamanıza neden olabilecek bir özellik diyebiliriz. 


Aşağıdaki video da LG G Flex'in esneklik özelliğini izleyebilirsiniz:


 

 

KAYNAK

►TheVerge.com
Kemalcan HALLI Kemalcan HALLI Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.