elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Samsung'un Yeni Kapaklı Akıllı Telefonu |
Samsung W2014

Mobil cihaz dünyasında yeni modellerin haberleri her geçen gün daha da artıyor. Bu haberlere ek olarak Samsung'un duyurduğu W2014 modeli, dünya'nın ilk Snapdragon 800 işlemcili kapaklı akıllı telefonu olarak geçiyor. Ayrıntılar haberimizde...



A- A+
04.11.2013 tarihli yazı 12401 kez okunmuştur.
Samsung ve China Telecom ortaklığında gerçekleşen yardım konserinde yepyeni bir model tanıtıldı. Nanjing'te gerçekleşen bu etkinlikte tanıtılan modelin kod adının ise SCH-W2014 olduğu belirtildi. W2013 ve Galaxy Golden ile çok benzer bir görünümde olan yeni modelin en önemli özelliği ise dünyanın ilk Snapdragon 800 işlemcili kapaklı akıllı telefonu olması. 


 

2 adet 800x480 çözünürlükte 3.7 inçlik Super AMOLED ekrana sahip olan cihazda Android 4.3 tabanlı bir işletim sistemi bulunuyor. Kullanılan Snapdragon 800 işlemcisi ise 2.3 GHz hızında 4 çekirdeğe sahip. Bunun yanında cihazın genel özellikleri ise 2 GB RAM, 13 megapiksel arka kamera, 2 megapiksel ön kamera, çift SIM kart desteği, microSD desteğiyle 32 GB'a kadar depolama alanı şeklinde listelenebilir. 





► İlginizi Çekebilir: Samsung Galaxy S5 Geliyor !
 

1900 mAh gücünde bir batarya kullanılan cihazın ağırlığı ise 173,5 gram. 2G - 3G uyumunu başarılı bir şekilde gerçekleştiren cihazda kasa malzemesi olarak da polikarbonat kullanılmış. Analistlere göre kapaklı akıllı telefonlar, firmaların yeni model arayışlarının bir sonucu ve Samsung W2014 bu yeni modellerin en güçlülerinden biri. 
 

 

Galaxy Golden ve W2013 modelleri ile tek farkı ekran kalitesinin çok az miktarda daha düşük olması. Onun dışında özellikle batarya güçleri bile aynı olan bu yeni modelde batarya çıkarılıp, değiştirilebiliyor. Ağırlığının da az olması analistlere göre cihazın bir diğer avantajı. 
 




► İlginizi Çekebilir: Samsung HomeSync Kişisel Bulut Hizmeti


Samsung'un ilk W serisi 2008 yılında W699 modeli ile piyasaya çıkmıştı. O günden bu yana seriyi geliştiren Samsung yetkilileri, bu modelle özellikle Huawei ve LG gibi rakiplerle yarışmak için Çin pazarını hedef alıyor. Telefonda en çok eleştirilen kısım ise kullanılan plastik malzemeler. Ancak cihaz buna rağmen hala Samsung'un en hızlı kapaklı telefonu özelliğini taşıyor. 
 



Bilindiği gibi Snapdragon 800, pahalı bir işlemci. Ancak şirket performans için özellikle bu işlemciyi tercih etmiş ve bu durumu fiyatına da yansıtmayı ihmal etmemiş. Bu işlemciyi Nexus 5 ve Galaxy Note 3 cihazlarından da tanıyabilirsiniz aslında çünkü aynı işlemci bu cihazlarda da kullanılıyor. 
 




► İlginizi Çekebilir: Samsung'un Silikon Vadisi'ndeki Yeni Kalesi
 

Modelin ilk etapta Çin'de yaşayan zengin kesime hitap etmesi bekleniyor. Ürünün resmi çıkış tarihi ve fiyatı açıklanmazken, 1600 dolarlık oldukça yüksek bir fiyattan bahsediliyor. Gelişmeleri ise zaman gösterecek... 







Kaynak: 

► Engadget
► Gsm Arena 


Hızır İlyas Seçen Hızır İlyas Seçen Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.