elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

LED Gösterge ve Sıcaklık Sensörlerine Sahip Şarj Soketleri

Phoenix Contact'ın yeni nesil tip-2 Charx Connect şarj soketleri, AC şarj cihazı ve şarj istasyonu üreticilerine ve kullanıcılarına basitleştirilmiş kurulum ve bakım, gelişmiş güvenlik ve sezgisel kullanım sunmaktadır.



A- A+
10.11.2022 tarihli yazı 7333 kez okunmuştur.
Yeni tip 2.0 şarj soketi, Premium sürüm ile entegre ve aşırı ısınmaya bağlı oluşabilecek tehlikeleri önlemek için geliştirilen sektördeki ilk sıcaklık sensörüne sahip şarj soketidir. Aşırı ısınma durumunda şarj işlemini keserek şarj işleminin güvenliğini arttırır ve böylece kullanıcıları tehlikeye ve şarj istasyonlarını hasara karşı korur.

Diğer bir yeni özellik ise kapağa entegre olarak bulunan LED göstergeler, kullanıcıya şarj noktası durumunu tek bir bakışta kontrol etme imkanı sunar. Bu özellik, standart şarj soketlerine kıyasla arıza tespiti için işletmeci ve bakımcıya azımsanmayacak ölçüde hız kazandıracak ve duruştan kaynaklanacak olası kayıpların önüne geçecektir.



LED'ler, darbe genişlik modülasyonu (PWM) ile şarj kontrolörü tarafından serbestçe kontrol edilir. Tüm RGB renklerinde parlayan, yanıp sönen ve titreşen mümkündür. Bu özellik sayesinde, kurumsal tasarım renklerinizde şarj noktanızın her durumu için ayrı ayrı sinyalizasyon yapılandırabilirsiniz.

Premium şarj soketinin yanı sıra LED göstergesi ve sıcaklık sensörleri olmayan temel bir versiyonu da tasarımlarınızda kullanabilirsiniz. Her iki versiyonda şarj soketi, koruyucu kapak ve geçmeli bağlantı kablolarından oluşan modüler bir sistem tasarıma sahiptir. Bir şarj altyapı üreticisi olarak bu seçenek, şarj noktalarınızı kurarken size maksimum esneklik sağlar. Özellikle bakım çalışmaları sırasında şarj soketinin değiştirilmesini çok daha kolay hale getirerek işçilik maliyetlerinin en az indirgenmesine yardımcı olur. Şarj soketlerini ve koruma kapaklarını ayrı ayrı sipariş edebileceğiniz gibi takım olarak da tercih edebilirsiniz. Phoenix Contact'ın yeni nesil tip-2 Charx Connect şarj soketlerinde 3 veya 4 kutuplu kilitleme aktüatörleri bulunmaktadır.

Maksimum şarj gücü, farklı şarj soketi versiyonlarının sayısını önemli derecede azaltan ve envanter maliyetlerinin minimuma indirgeyen kablo demetinin belirlenmesi ile seçim tamamlanır. Kablo setlerini, üç güç sınıfında da (7 kW, 11 kW ve 22 kW) iki farklı uzunlukta 30 cm ve 70 cm olarak tercih edebilirsiniz.



Phoenix Contact'ın sunmuş olduğu bu modüler sistem, arıza ve bakım durumunda şarj soketinin istasyondan sökülmesine gerek kalmadan, sadece kablo demetlerinin değiştirilmesi ile hızlı aksiyon almanızı sağlayacaktır.

Modüler konsept, farklı bir çok sistem gereksinimini karşılar ve kullanıcıların ihtiyaçlarına göre uyarlanmış çözümler sunar.

 


Phoenix Contact'ın sunmuş olduğu örnek modüler kullanım seçenekleri aşağıdaki gibidir:

 

1. Şarj istayonları için standart paket


Aktüatörlü şarj soketi + standart kapak + kablo demeti + kablo gergi kilidi

 

2. Müşteri odaklı paket


Aktüatörlü şarj soketi

 

3. Şarj istayonları için gelişmiş paket


Aktüatörlü şarj soketi + LED göstergeli kapak + kablo demeti + koruyucu başlık

 

4. Her şey dahil paket


Aktüatör ve sıcaklık sensörüne sahip Premium şarj soketi (koruyucu başlık dahil) + LED göstergeli kapak + kablo demeti





Daha fazla bilgi için:  www.phoenixcontact.com

Kaynak:

     
                                                        
                   
 

Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar