elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

iHouse’dan Dünya’nın İlk Akıllı Musluğu

Akıllı cihazları saymak istesek başta telefonlar, kol saatleri, tablet ve bilgisayarlar, gözlükler gibi nesneleri sayarız. Peki kimin aklına musluk gelir? iHouse dünyanın ilk akıllı musluğunu tasarladı. Haberin detayları yazımızın devamında.



A- A+
09.05.2014 tarihli yazı 6787 kez okunmuştur.
Hayatımızda her şey gittikçe akıllı hale geliyor. Önce cep telefonlarımız, bilgisayarlarımız, tabletlerimiz sonra giyilebilir cihazlardan gözlükler, kol saatleri derken evimizde kullandığımız televizyon gibi cihazlar akıllılaştı. Bu cihazlar internete bağlanabiliyorlar. Peki ya bir musluk?  Artık durum farklı boyutlara ulaştı. iHouse, dünyanın ilk akıllı musluğunu tasarladı.
 



► İlginizi Çekebilir: Akıllı Ayakkabılar Geliyor


Bu akıllı musluk suyun sıcaklığını kendi algılayıp normal musluklara göre daha hızlı bir şekilde suyun sıcaklığını ayarlayabiliyor. Algıladığı suyun sıcaklığına göre bünyesinde tasarlanmış LED’ler yardımıyla sıcaksa turuncu renge, soğuksa mavi renge bürünüyor.

Normalde günlük yaşantımızda musluğu açtığımızda suyun sıcaklığını istediğimiz seviyeye getirene kadar çok fazla suyu boş yere kullanmış oluruz. Aslında bu duruma göre evlerin su faturalarını da azaltacak çok önemli bir özelliği var. Kendi sistemi içinde bulunan özel yüz tanıma sistemi ile evde yaşayan kişilerin yüzlerini tanıyarak kişilerin kan basıncına göre suyun sıcaklığını kendi ayarlayabiliyor.

 



► İlginizi Çekebilir: Yeni Nesil Akıllı Kapı Zili | Chui


Ayrıca gece muslukla işiniz olduğu zaman ışığı açmanıza bile gerek kalmadan ortamı aydınlatıp, musluğu açtığınızda gece lambası görevini de üstleniyor.

Tabi bu musluğun akıllı olması, daha birçok özelliği de barındırmasına sebep oluyor. Özellikle bu musluk internete bağlanabiliyor. Elinizi yıkarken hava durumunu öğrenebilir, çok da gerekli gözükmese de maillerinizi kontrol edebilirsiniz. 


Kaynak:


► geek.com
Çağın Özçivit Çağın Özçivit Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.